Натурален лек за подути лимфни възли

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Swollen-Lymph-Nodes-in-the-Armpits

Уголемените лимфни възли могат да се появят в резултат на настинка, нелекуван зъбен кариес или друга инфекция, както и възможен симптом на рак.

На всеки се е случвало да докосне врата или мишницата си и да усети лимфен възел или уголемена лимфна жлеза. В повечето случаи почувстваният страх е необоснован, но понякога за жалост това може да е индикация за сериозен проблем. Ето защо при забелязване на аномалия при лимфните жлези, необходимо е веднага да се отиде на лекар.

Лесни начини за детоксикация на лимфните възли

Лимфните жлези предпазват тялото

Лимфните възли са органи на лимфната система и главните фактори на естествената ни защитна система. Те концентрират в себе си големи количества бели кръвни телца, отговорни за справянето с инфекциите. Те действат като филтри, които събират и унищожават вредни микроорганизми и пречистват лимфната течност, която циркулира през цялото тяло. Когато тялото се бори с инфекции броят на лимфоцитите се повишава и така се повишава и обема на лимфните възли.

С или без симптоми

Отичането на лимфните възли (те могат да нараснат до 1 см или повече) може понякога да е асимптоматично, така че човек да не усеща нито да забелязва каквито и да било промени или проблеми, показващи, че тялото изживява някакво смущение. В този случай, отивате на лекар и си правите рутинни изследвания.

Сухият четков масаж предлага мощна детоксикация

Уголемените възли може да са болезнени, много меки или твърди на пипане или деформирани, което често ни обърква и ни кара да отидем на лекар, като причините за различните симптоми или за това защо има отичане на жлезите са много важни.

Причината може да е: възпалено гърло, хрема, висока температура и други инфекции на горните дихателни пътища, ушни инфекции, както и нощни изпотявания, отслабване и зачервена възпалена кожа върху уголемената жлеза. Освен това различни бактериални, вирусни и гъбични заболявания, туберкулоза, дребна шарка, заушки, болни зъби, заболявания на половите органи, могат да сочат към сериозни инфекции като мононуклеоза или ХИВ или автоимунно заболяване като ревматоиден артрит или лупус.

По-притеснителна е ситуацията, при която лимфният възел е твърд, неподвижен и бързо расте, което може да е показателно за тумор.

Кога за последен път прочистихте лимфата си?

Кога да търсим помощ от лекар:

  • Ако жлезите са уголемени без ясна причина
  • Ако те продължават да растат или се уголемяват в рамките на две седмици
  • Ако все още са твърди на пипане
  • Ако са придружени от нощни изпотявания, висока температура или необяснимо отслабване
  • Ако са придружени от възпалено гърло, затруднени преглъщане и дишане
  • Ако жлезата е мека и топла на пипане, а кожата върху нея е зачервена.

Детоксикация на лимфната система, още един начин 

Лечение

За снижаване отичането на лимфните жлези приоритет е определянето на причината за заболяването, довело до увеличаването на лимфните възли.

Компрес с билки при подути лимфни възли

Следната билкова смес може да помогне по време на лечението:

Вземете равни части от следните билки:

  • Орехова шума
  • Мащерка
  • Бял равнец
  • Листа от имел

Варете за кратко смесените билки в малко вода. След това вземете ленена кърпа и я натопете в отварата.

Правете компреси на отеклите лимфни възли, докато напълно се излекувате.

Прочетете още:

Сезонно 3-дневно очистване на лимфната система, за да сте здрави през цялата година

Преобразете здравето си с жабурене с кокосово масло

10 причини за детоксикация с лимон и кайенов пипер

 

Източник:

http://www.homehealthyrecipes.com/a-mixture-for-treating-the-lymph-nodes/
Снимка: Doctors Health Press

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *