Чай от семки на диня – още един начин да извличаме невероятните ползи от този летен плод

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

watermelon-seeds-tea

Динята е отличен плод за горещите летни дни поради голямото количество вода, която съдържа. Този пречистващ плод е чудесен и много вкусен, но никой не обича семките му. Те се считат за боклук и само шепа хора обичат да ги ядат и знаят за ползите за здравето, които те предоставят. Противно на популярното схващане, свежите семена на динята могат да подобрят здравето на храносмилателния тракт, но за да извлечете напълно ползите от тях, трябва да ги варите, печете или мелите.

Семената на динята съдържат хранителни вещества като фибри, които подобряват храносмилането ви и лекуват възпаление, жълтеница и чревни паразити.

Научете защо повече не трябва да изхвърляте динените семки

Те са също така мощен диуретик, поради което експертите препоръчват чай от семки на диня на хората, страдащи от проблеми с уринарния тракт и силно се препоръчват за изхвърлянето на камъни в бъбреците.

Семките на динята, също така съдържат цитрулин, органично съединение с много антиоксидантни свойства, което разширява кръвоносните съдове, помага им да работят по-добре и по-бързо, и съответно подобрява кръвообръщението, като по този начин те ефективно лекуват и предпазват от редица сърдечносъдови заболявания като високо кръвно налягане, ангина пекторис и атеросклероза.

Комбинация от аминокиселини сваля упорито високото кръвно налягане

Чай от семки на диня

Ето как можете да си приготвяте чай от семки на диня:

Съставки

  • 4 супени лъжици пресни семки от диня
  • 2 литра вода

Приготвяне

Натрошете или смелете семената и след това ги варете във водата 15 минути и чаят ви от семки на диня е готов!

Прием

 

Изпийте този чай през следващите два дни след това починете един ден и повтаряйте цикъла през следващите няколко седмици – два дни пиете, един ден почивате.

Динята, перфектна наслада с множество ползи

Медицинските експерти казват, че семките на динята са полезни за:

  • подобряване здравето на сърцето,
  • подобряване на мускулните клетки в тялото,
  • подсилване на паметта,
  • подобряване на съсредоточеността и т.н.

Семките са богати на витамини и минерали като витамините А, В (като ниацин) и С, калций, магнезий, манган, желязо и много други. Опитайте чая от семки на диня и лесно ще подобрите здравето си!

Още за динята:

Най-полезните за кожата маски от диня

Динено парти, 7 рецепти

Природната виагра на лятото

Източник:

http://www.homehealthyrecipes.com/take-watermelon-seeds-and-boil-them-the-results-will-shock-you-recipe/
Снимка: frudelia.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *