Канадско изследване сочи, че ракът е заболяване, причинявано предимно от храната

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Статия от 18 март 2019 година

За жалост, в днешно време почти всеки познава човек, който е бил болен от рак. Това ужасно и нежелано заболяване присъства в почти всяко семейство.

Макар че рака е категоризиран като често срещано заболяване, лекарите не знаят много за него. Има много предположения относно причините за рака. Някои причинители са слънчевата светлина, лекарствата и слънцезащитните средства. Също така, начинът ни на живот въздейства на вероятността от заболяване от рак. Обаче, неотдавна канадско изследване посочи, че храната, която ядем е отговорна за активирането на съвременния бич на човечеството.

Чудесни съвети за детоксикация на всеки орган така че вече да не боледувате нито да сте уморени!

Текущи факти за рака

Макар че медицината и технологиите напредват, глобално, заболеваемостта от рак се очаква да се увеличи в бъдеще. Предполага се, че към 2020 всяка втора жена и всеки трети мъж ще са болни от някакъв вид рак. Човек среща хора с това заболяване по-често, отколкото хора, които се женят или очакват дете. Това е невероятно, защото много пари се инвестират в изследването на причините, действието и, разбира се, лечението на това заболяване.

Освен това, индустриалният комплекс е безотговорен и не дава предварителни предупреждения за последиците от химиотерапията. Доказано е, че същото лечение, което се опитва да преодолее и елиминира рака, кара някои видове рак да се разпростират върху голяма или увеличаваща се част от тялото.

Ето защо, правителството и някои от надзорните органи (на Канада) правят опити да открият лечение, което няма да излага хората на опасности или на риск; те също така се стремят да намерят лек, който да е извлечен от природата. Но въпреки това, лекарите и конвенционалните медии създават впечатлението, че причината за рака е пълна и абсолютна мистерия.

Въпреки това, хората могат да снижат вероятността си да се разболеят от рак като променят навиците си, свързани с начина си на живот. Яденето на здравословна храна и редовното извършване на физическа активност могат да ви помогнат да снижите тази вероятност. В доклада на канадското изследване има тясна връзка между това заболяване и въздействието на околната среда. Например, 41% от случаите на рак са причинени от начина на живот и от въздействието на заобикалящата среда; ето защо, този процент може лесно да се премахне, ако се опитаме да подобрим нещата или да подобрим начин си на живот.

33 храни, които уморяват рака от глад

Канадското изследване на рака

Съобразно подробностите от изследването, учените отбелязват:

„Ние изследвахме обобщения, отнасящ се за населението риск от следните 24 рискови фактори –

 • тютюнопушене (както пасивно, така и активно),
 • наднормено тегло и затлъстяване,
 • недостатъчна физическа активност,
 • начин на хранене (недостатъчна консумация на плодове и зеленчуци),
 • недостатъчен прием на фибри,
 • прекомерна консумация на червено месо и колбаси,
 • консумация на сол,
 • недостатъчен прием на калций и витамин D,
 • алкохол,
 • хормони (орално приемани контрацептивни средства и хормонална терапия),
 • инфекции (Епщайн-Бар вирус, вируси на хепатит В и С, човешки папилома вирус, хеликобактер пилори),
 • замърсен въздух,
 • естествена и изкуствена ултравиолетова радиация,
 • радон и вторични продукти от дезинфекцията на водата

чрез комбиниране на относими към населението рискови прогнози за всеки от 24те фактори, които са изследвани и преди”.

Този забележително подробен списък определя много лични избори, които човешките същества съзнателно правят, разбирайки, че те повишават риска им от рак, както и посочвайки храни, които пряко повишават риска от пипване на рак. Добавете физическите упражнения и факторите в околната среда,  ще осъзнаете, че много от нещата, които причиняват рак могат да бъдат избегнати напълно!

Време е да си създадете навика, с който ще се изплъзнете на рака, инсулта и Алцхаймер

По-нататък в изследването се казва, че

„Общо взето ние смятаме, че 40.8% от случаите на рак се приписват на излагане на 24те фактори, включени в анализа (Таблица 2). Тютюнопушенето бе отговорно за най-много от случаите на рак, 15.7% от всички случаи на рак (2485 случая), последвано от физическата неактивност и прекомерното телесно тегло, които отговаряха за приблизително 7.2% и 4.3% от случаите на рак, респективно. Излагането на всеки от останалите рискови фактори се отчете, че причинява по-малко от 4.0% от случаите на рак”.

Заключение

По-често се казва, че ракът е непредвидим и неочакван. Макар и понякога това да е вярно, фактите доказват, че много случаи могат да бъдат контролирани и спрени. Трябва само да променим ежедневните си навици и да подобрим начина си на живот Можем също така да помислим и за промяна на мястото, където живеем като се преместим в по-безопасна и здравословна околна среда.

Още по темата:

Храната мори рака като противодейства на ангиогенезата

Забранената храна, която парира рака

Храна за живот: 10 неща за храната при рак на гърдата

Регенерирането на 6 телесни тъкани чрез храна възможно

Содата за хляб убива туморите, по-безопасна и по-ефикасна е от всичко останало, казва лекар

Черен кимион – Елексирът на живота, който лекува всичко освен смъртта

Източник:

https://healthycures.org/canadian-study-suggests-that-cancer-is-a-lifestyle-disease-largely-caused-by-food

Снимка: The Last American Vagabond

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *