Регенерирането на 6 телесни тъкани чрез храна възможно

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Някои хора може да се учудят, особено онези с конвенционално медицинско образования, но всяко влошаване на състоянието на тялото непрестанно се регенерира. Без интензивния процес на непрестанен обмен на клетки вътре в тялото, в който животът и смъртта са непрестанно вплетени, чудото на човешкото тяло не би съществувало.

regeneration hqdefault18

Когато сме болни, обаче, процесите на регенериране биват надвити от процеси на дегенериране. Именно тук медицината може да извърши най-забележителния си подвиг, връщайки тялото обратно в равновесие с храни, билки, хранителни вещества, оздравителни енергии и т.н. все с лечебна цел. Днес обаче основаващата се на лекарства медицина неизменно използва химикали, които нямат и йота регенеративен потенциал;  а обратното, те почти винаги пречат на самоподновяването на тялото, за да потискат симптомите срещу които се прилагат.

Въпреки направо еретичното естество на нещата, които стимулират оздравяването и регенерирането в сравнение с конвенционалната медицинска система, която гледа с неодобрение или невярва на спонтанна ремисия в полза на потискането на симптомите и справянето със заболяването, през последните няколко години ние пресяхме огромно количество медицинска литература и събрахме поредица от забележителни изследвания по темата…

Регенерация на нервите

Наистина съществува широк спектър от естествени съединения с доказано регенериращо нервите действие. Изследване от 2010 година, публикувано в списанието Rejuvenation Research например откри че комбинацията от синя боровинка, зелен чай и карнозин има поддържащо невралната регенерация и регенериращо стволовите клетки действие в животински модели на невродегенеративни заболявания. Други изследвани субстанции със същото действие включват:

 • куркумин
 • гъбата лъвска грива
 • апигенин (съединение в зеленчуци като целината)
 • сини боровинки
 • женшен
 • хуперзин
 • натто
 • червена салвия
 • ресвератрол
 • пчелно млечице
 • теанин
 • ашваганда
 • кафе (тригонелин)

Има още един клас лекуващи нервите субстанции, познати като ремиелинизиращи съединения, които стимулират възстановяването на предпазния щит около аксона на невроните, познат като миелин, който често бива увреждан при неврологична травма и/или дисфункция, особено при автоимунни и причинени от ваксини и дължащи се на демиелинизация заболявания. Трябва също да отбележим, че дори музиката и влюбването са изследвани за възможна стимулираща неврогенезата регенерация и/или възстановяване на невроните, което показва че регенеративната медицина не изисква непременно поглъщане на каквото и да било; а по-скоро възможността за използване на голям обхват терапевтични дейности за подобряване на здравето.

Регенериране на черния дроб

Глицеризинът е съединение в женското биле, което наскоро включихме в антивирусно и противодействащо на тежкия остър респираторен синдром (ТОРС) вещество. Глицеризинът също бе доказано, че стимулира регенерирането на чернодробната маса и функция в животински модел на хепатектомия. Други регенериращи черния дроб субстанции включват:

 • карвакрол (летливо съединение в ригана)
 • куркумин
 • корейски женшен
 • ройбос
 • витамин Е

Регенериране на бета-клетките

За жалост медицинската общност трябва тепърва да впрегне лекуващия диабета потенциал на естествените съединения. Макар че скъпите терапии със стволови клетки, трансплантациите на островни клетки и редицата синтетични лекарства в процес на разработване са в центъра на изследвания за милиарди долари, годишно, в шкафовете в кухнята и в задния си двор ние може вече да имаме дълго търсеното лекарство за диабет тип 1. Следните съединения доказано и последователно демонстрират експериментално че регенерират произвеждащите инсулина бета-клетки, които са унищожени при боледуване от зависимия от инсулина диабет, и които след като веднъж бъдат възстановени, могат (поне на теория) да възстановяват здравето на пациента до точка, от която той повече не се нуждае от вземане на инсулин.

 • гимнема силвестре (билка „унищожаваща захарта”)
 • нигела сатива („черен кимион”)
 • витамин D
 • куркумин (от билката куркума)  
 • аргинин
 • авокадо
 • берберин (съдържащ се в горчивите билки като оранжев корен Hydrastis canadensis и берберис)
 • горчив пъпеш
 • брюкселско зеле (да, зелените листни зеленчуци)
 • царевична коса  
 • стевия
 • сулфорафан (концентриран най-вече в кълновете на броколи)

Регенериране на хормоните

Има секретагоги, които повишават способността на ендокринните жлези да секретират повече хормони и има субстанции, които истински регенерират хормоните, които са деградирали (чрез отделяне на електрони) в потенциално канцерогенни „преходни хормонални” метаболити. Една от тези субстанции е витамин С. Мощен дарител на електрони, този витамин има способността да предоставя електрони за съживяването на формата и функцията например на естрадиола (естроген; Е2), прогестерона, тестостерона. В тандем с храни, които са способни да поддържат функцията на жлезите, витамин С предоставя отлично допълваща или хормонозаместваща терапия.

Сърдечна клетъчна регенерация

До скоро се смяташе, че сърдечната тъкан е уникално неспособна да се регенерира. Нови и бързо нарастващи по обем експериментални изследвания вече показват, че това просто не е вярно и че има клас регенериращи сърдечната тъкан съединения, познати като неокардиогенни субстанции. Неокардиогенните субстанции са способни да стимулират формирането на сърдечни прогениторни (стволови) клетки, които могат да се превръщат в здрава сърдечна тъкан и които включват следните:

 • ресвератрол
 • сибирски женшен (елеутеро)
 • екстракт от червено вино
 • Geum Japonicum
 • N-ацетил-цистеин 

Друг забележителен пример на регенериране на сърдечна тъкан е чрез процеса, познат като фето-майчино прехвърляне на стволови клетки през плацентата. В наскоро излязла статия ние говорихме за невероятния процес, наречен „зародишен микрохимеризъм”, посредством който ембрионът предоставя стволови клетки на майката, които са способни да регенерират нейните увредени сърдечни клетки, както вероятно и широк спектър от други видове клетки.

Регенериране на хрущяли/стави/гръбначен мозък

Куркуминът и ресвератролът доказано подобряват възстановяването при увреждане на гръбначния мозък. Повече от десетина естествени съединения имат обещаващо действие в тази област, като ще споменем само глюкозамин сулфат и глюкозамин кондроитин: по 1500 милиграма глюкозамин сулфат и 1200 милиграма глюкозамин кондроитин на ден са вече доказани естествени лекове за артрит, които наистина възстановяват хрущяла към костите. А по отношение на дегенеративните ставни заболявания, като например остеоартрита, съществува голям набор от потенциални регенериращи субстанции, като 50 от тях са изброени на страницата ни с изследвания на остеоартрита. Ще споменем само витамин D, куркума, джинджифил, сусам… (Очаквайте по-подробна статия скоро.)

В крайна сметка регенеративната медицина заплашва да подкопае самата икономическа инфраструктура, върху която се крепи съвременната, основаваща се на синтетичните лекарства и съвсем откровено дегенеративна медицинска система. Потискането на симптомите е печелившо, защото гарантира както увековечаването на първоначалното, основно заболяване, така и генерирането на пълчища от все по-разгръщащи се допълнителни, причинени от самото лечение симптоми.

Това е неустойчив модел на безкраен растеж, който споделя чертите характерни на процеса на развитие на самия рак – модел, който поради самото си естество е обречен да не успее и след време да рухне. Поощряването на хранителни режими, начин на живот и отношение, които всичките способстват регенерирането на тялото може да спре този патологичен кръг и да ни помогне да постигнем свободата на тялото, а това е също така предпоставка и за освобождаването на духа и душата ни.

Саяр Джи

 

Източник:

http://www.undergroundhealth.com/6-bodily-tissues-that-can-be-regenerated-through-nutrition/

Снимка: tv.greenmedinfo.com

Прочетете още по темата:

Неврорегенерацията: Самозалъгване или неочаквана нова реалност?

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Преди да предприемета каквото и да било самолечение на база на настоящата статия, първо се консултирайте с личния си лекар или със специалист. Тази статия е информативна и не е предназначена за самостоятелно поставяне на диагнози или за самолечение.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

10 thoughts on “Регенерирането на 6 телесни тъкани чрез храна възможно

 1. И на нашата улица изгря слънце !!! Има вече разработени високо технологични продукти, които въплъщават философията и принципите на Ренеративната медицина-възстановяват нарушения баланс в организма, регенерират тъкани и така се постига цялостен оздравителен ефект.Такива продукти произвежда руската компания Генерис. Има ги и у нас. https://www.facebook.com/GENERISSOFIA?fref=ts, https://www.facebook.com/generisclubbg?fref=ts

 2. Този съвет, да се консултирам с личния ми лекар, отпада, не искам да разказвам. Така че ще се оправям без него.

 3. Да, човешкото тяло е уникална самовъзстановяваща се система само трябва да се грижим за него. А да го почистим, защитим и нахраним с полезни вещества аз използвам продуктите на AGEL- удобно и лесно, бързо и на 100% усвоими, натурални и живи!!! :) <3

 4. Да, човешкото тяло е уникална самовъзстановяваща се система само трябва да се грижим за него. А да го почистим, защитим и нахраним с полезни вещества аз използвам продуктите на AGEL- удобно и лесно, бързо и на 100% усвоими, натурални и живи!!! :) <3

 5. Потискането на симптомите е печелившо, защото гарантира както увековечаването на първоначалното, основно заболяване, така и генерирането на пълчища от все по-разгръщащи се допълнителни, причинени от самото лечение симптоми.

 6. Потискането на симптомите е печелившо, защото гарантира както увековечаването на първоначалното, основно заболяване, така и генерирането на пълчища от все по-разгръщащи се допълнителни, причинени от самото лечение симптоми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *