Содата за хляб: Най-добрият приятел на всеки болен от рак пациент

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Раковите клетки имат по-нисък водороден показател (pH) от заобикалящата ги тъкан, содата бикарбонат действа като повишава pH-то.

Baking-Soda-–-True-Enemy-of-the-Pharmaceutical-Industry

Като че ли не е достатъчно унизително за ортодоксалните онколози да научат, че нищо и никаквата сода бикарбонат (сода за хляб) е важна за лечението на рака, та сега те трябва да преглътнат и изследванията, сочещи към факта, че содата може да се използва и за диагнозиране на рака в най-ранните му стадии. Онколозите наистина разбират и знаят, че содата е необходима за предпазване на пациентите им от токсичността и вредата, нанесени им от високо токсичните химикали, използвани в химиотерапията. Те също така знаят, че тя е изключително полезна за пациентите, подложени на лъчетерапия тъй като предпазва бъбреците и другите органи на тялото от радиоактивни увреждания.

Онколозите би следвало също така да знаят, че задействаната от содата бикарбонат извънклетъчна алкализация води до значителни подобрения в терапевтичната ефикасност на някои химиотерапевтични вещества. Редица изследвания показват, че извънклетъчното pH при различните видове рак типично е по-ниско от това в нормалните тъкани и че киселинното pH насърчава инвазивен растеж на туморите в основните им стадии и при образуването на метастази. Външното pH на твърдите тумори е киселинно като последица от повишения метаболизъм на глюкозата и слабата перфузия. Киселинното pH доказано стимулира инвазията на туморните клетки и метастазите ин витро и в клетките преди инжектиране на опашната вена ин виво.

Изследователите изследват много логичното допускане, че повишените системни концентрации на буфери на pH ще доведат до намалени вътрешнотуморна и перитуморна ацидоза и в резултат на това ще спрат злокачествения растеж. Доказано е, че повишените серумни концентрации на  сода бикарбонат (NaHCO3) могат да се постигнат посредством оралното й приемане. Тези изследователи откриха, че последващото снижаване на киселинните концетрации в тумора значително намаляват растежа и инвазията на тумора без да променят pH-то на кръвта и на нормалните тъкани.

Орално приеманата сода бикарбонат (NaHCO3) селективно повишава pH-то на туморите и снижава формирането на спонтанни метастази в миши модели на метастазирал рак на гърдата. Терапията с NaHCO3 също така снижава скоростта на инвазия в лимфните възли и значително намалява формирането на чернодробни метастази. Киселинното pH доказано повишава освобождаването на активен катепсин В, който е важна ремоделираща матрицата протеаза.

Ние знаем, че содата бикарбонат лесно се превръща в CO2 (въглероден диоксид) когато бива разтворена във вода с влизането си в стомаха, но малцина знаят, че раковите тъкани превръщат содата във въглероден диоксид. Преди няколко години екип за ракови изследвание от Великобритания откри, че скенерите с ядрено магнитен резонанс могат да проследяват промените в содата бикарбонат и следователно да разкриват рака дори и в много ранните му стадии.

Содата бикарбонат и изследванията на рака

Всички ракови обвазувания имат по-ниско pH, което означава, че те са по-киселинни от заобикалящите ги тъкани. Работейки с мишки, изследователите подсилват ядрено магнитната чувствителност повече от 20000 пъти. Използвайки ядрено магнитен резонанс те следят да засекат колко от проследяваната сода бикарбонат се преобразува във въглероден диоксид вътре в тумора. В по-киселинните тумори повече сода бикарбонат се преобразува във въглероден диоксид.

Водещият изследовател, професор Кевин Бриндъл от Кеймбриджкия изследователски институт за ракови изследвания на университета Кеймбридж, Великобритания, казва: „Тази техника може да се използва като силно чувствителна ранна система за предупреждение за признаци за рак. Чрез използване на естествената система на тялото за балансиране на pH ние открихме потенциално безопасен начин за измерване на pH, за да следим какво става вътре в пациентите. ЯМР може за засича анормалните нива на pH, откривани при рак и е възможно това да може да се използва за да показва къде е заболяването и дали то реагира на лечение”.

Важна забележка: В книгата Sodium Bicarbonate – Rich Man’s Poor Man’s Cancer Treatment (Содата бикарбонат – Лечение на рак за всеки) се подчертава, че лечението на рак със сода за хляб не е самостоятелно и еднократно лечение. То винаги трябва да се използва заедно с пълен протокол, който е най-важно да включва магнезиев хлорид, йод и селен плюс натуропатичен подход към храната, прочистване на червата, излагане на слънце и други полезни елементи.

Източник:

http://drsircus.com/medicine/sodium-bicarbonate-baking-soda/cancer-treatment-overview

Снимка: globalresearchreport.com

Прочетете още по темата:

Содата за хляб – кошмарът на фармацевтичната индустрия

Рак в 4 стадий изчезва при лечение със сода за хляб или „танц с рака”

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *