Истината за суперхраните

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Когато гледате реклама за нова шикозна кола със страхотен цвят и с изтъкването на всичките й екстри, решавате ли че тя ви трябва? Може да мислите, че би било хубаво да я покарате, но скоро осъзнавате, че почти всяка друга кола ще ви върши същата работа.

Екзотичните, скъпи и вносни „суперхрани” са нещо много сходно. Те може и да предоставят по-големи концентрации от определени хранителни вещества на доза, но в повечето време не предоставят нищо, което вече не можете да си набавяте на местния пазар.

Не ме разбирайте грешно: годжи бери и акай бери, наред с киноа са много мощни що се отнася до хранителните вещества в тях. Но когато говорим за цената и за предлаганите ползи на така наречените „суперхрани”, разликите са незначителни. Ако предпочитате вкуса и цената на боровинките и ягодите, например, вие само печелите.

Заобиколете рака с тези суперхрани

Всъщност яденето на голямо разнообразие от богати на хранителни вещества храни с различни ярки цветове е най-добрият начин да се защитаваме от болестите и да стимулираме здравето си. Идеята за дадена „суперхрана” може всъщност да е опасна в известен смисъл. Тя може да предоставя фалшива надежда, че включването на определен вид бери в млечен шейк или смути може по някакъв начин да предоставя ползи, дори и по-голямата част от храната, която ядем да е с ниска хранителна стойност.

Това не е атака срещу суперхраните—те са чудесни, силно наситени с хранителни вещества храни—но не са необходими за по-доброто ви здраве. Най-малкото, става дума за това, че ви показваме, че не е необходимо да харчите пари за вносни годжи бери—и сините боровинки ще ви свършат работа!

Мега-8те суперхрани: А-отбора за изграждане на новото ви тяло

Може да не изглеждат яко, но сините боровинките, броколито, лукът, чесънът и овесените ядки също могат да са суперхрани. Всички зеленчуци, плодове, зърнени храни, млечни продукти, риба или натурално месо съдържат хранителни вещества, които са особено важни за функционирането на организма и за цялостното здраве. Зелените листни зеленчуци, плодовете с ярки цветове, бобовите растения и ядките са с високо съдържание на хранителни вещества и предоставят безброй ползи за здравето.

В действителност цялостното здраве е резултат от сбора на няколко хранителни части. На практика всички изброени по-горе храни се свързват с редица ползи за здравето, включително подобрено сърдечно здраве, по-добра познавателна функция, по-ниска кръвна захар и по-дълъг живот в по-добро здраве!

Ваш в добро здраве,

Д-р Виктор Марчиони

Прочетете още по темата:

Три суперхрани или триадата на супер мега храната

Най-полезните 10 суперхрани за отглеждане на деца

Пет суперхрани, които можете да си позволите

5 уникални суперхрани за отслабване

Нуклеиновите киселини ни поддържат в добро здраве и забавят стареенето

Най-мощната храна елиминира хранителни недостици и предоставя клетъчна регенерация и бързо оздравяване

Черната малина слага годжи и акай в джоба си, добра причина да я отглеждаме

Източник:

https://milled.com/bel-marra-health/the-truth-about-superfoods-XY5Lwh3nJGWBKEV3

Снимка: Healthy Aging Magazine

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *