Нуклеиновите киселини ни поддържат в добро здраве и забавят стареенето

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

chlorella-aging

Знаехте ли… че нуклеиновите киселини в рибата, плодовете, бобовите растения и хлорелата имат мощни подмладяващи свойства, които забавят процеса на стареене?

Когато човек си мисли за жизненоважни хранителни вещества… той най-често се сеща за витамини, минерали, протеини и есенциални мастни киселини, но много рядко веднага ще си помисли за нуклеиновите киселини. Това е така, защото нуклеиновите киселини бавно навлизат в съзнанието ни относно здравето—и са избутани назад от далеч по-популярни хранителни източници.

Жалко, защото нуклеиновите киселини притежават забележителни оздравяващи свойства, които правят чудеса за спирането на процеса на стареене и за лечението на много хронични здравословни проблеми като сърдечни заболявания… артрит… емфизем… загуба на паметта… влошаване на зрението… и депресия.

Суперхрана лекува хронични заболявания за 6 дни?

Какво са нуклеиновите киселини?

Чували ли сте за ДНК (дезоксирибонуклеинова киселина) и РНК (рибонуклеинова киселина)? Тялото ви естествено произвежда тези нуклеинови киселини, които играят важна роля в производството на енергия и в клетъчната комуникация.

Нуклеиновите киселини ДНК и РНК са отговорни за подновяването, растежа и оздравяването на клетките. ДНК съдържа генетичния ви план, а РНК вкарва този план в действие. Инструкциите, изпълнявани от РНК са особено важни за клетъчните структура и функция. Когато клетките не получават ясни указания, представянето им се забавя и ние ставаме по-податливи на свързаните със здравето проблеми.

След 20-годишна възраст тялото спира да произвежда достатъчен приток на нуклеинови киселини и клетките страдат от последиците. Имунната ви система отслабва, оставяйки ви уязвими на вируси и преждевременно стареене. Макар че можете да забавите процеса на стареене посредством физическа активност, правилно хранене и избягване на стрес и замърсена околна среда, скоростта на синтезирането от тялото на ДНК/РНК постепенно се забавя с възрастта.

Зареждайте тялото си с нуклеинови киселини—и забавете процеса на стареене!

Добрата новина е че нуклеиновите киселини се съдържат в почти всяка клетка, което означава, че те се съдържат в почти всеки хранителен източник. Яденето на богата на нуклеинови киселини храна ви помага да попълвате запасите на тялото си от нуклеинови киселини.

Нуклеиновите киселини в храната се разграждат и се използват като градивни блокчета за собствените ви ДНК и РНК. Храната, изобилстваща от нуклеинови киселини осигурява на вашите ДНК и РНК способността да се възстановяват, като при това усвояват и използват хранителните вещества по-ефикасно, изхвърляйки токсините по-пълно и произвеждайки енергия по-ефективно.

Д-р Бернард Йенсен, Ph.D., подчертава многото ползи от нуклеиновите киселини в книгата си Хлорела, перла от Далечния Изток (Chlorella, Jewel of the Far East). Той казва, че когато се използват редовно, нуклеиновите киселини „… спомагат оздравяването на увредения генетичен материал в човешките клетки, защитавайки здравето ни и забавяйки процеса на стареене… Когато РНК и ДНК са в добра форма и способни да функционират най-ефикасно, тялото се освобождава от токсините и избягва заболяванията. Клетките успяват да се самовъзстановяват и така нивото на енергията и жизнеността на цялото тяло се повишава”.

Д-р Бенджамин С. Франк също обсъжда подмладяващите свойства на нуклеиновите киселини в два бестселъра, Диетата за нестареене и Терапия с нуклеинови киселини при стареенето на ДНК и дегенеративните заболявания. Той откри, че пациентите, които или консумират богата на нуклеинови киселини храна или пият хранителна добавка в продължение на поне 2 месеца, изглеждат и се чувстват от 6 до 12 години по-млади.

Кожата им е по-млада и еластична с по-малко бръчки, и цялостното им здраве драматично се подобрява.

Три суперхрани или триадата на супер мега храната

Храни богати на полезните нуклеинови киселини

Д-р Франк се кълне в сардините, които съдържат 1.5% нуклеинови киселини в сравнение с червеното месо, което съдържа едва 0.05%. Той препоръчва да ядем 1 до 2 консерви сардини на ден.

Това е непосилно за много хора, но няма защо да се вайкате, ако не обичате сардини. Повечето риби също са богати на нуклеинови киселини, както и на протеини и на омега-3 мастни киселини, които доказано защитават тялото от висок холестерол, хипертония и диабет.

Мега-8те суперхрани: А-отбора за изграждане на новото ви тяло

Богатите на фибри плодове, както и богатите на протеини бобови растения също са хранителни източници, съдържащи изобилни количества нуклеинови киселини.

Хлорелата, едноклетъчно водорасло, е още един впечатляващ източник на нуклеинови киселини. Хлорелата е изградена от приблизително 10% РНК и 3% ДНК—това е 5 пъти по-голямо количество РНК от съдържащо се в сардините. Много лекари я хвалят като „най-питателната храна на света”, защото е богата на витамини, минерали и аминокиселини—и съдържа повече предоставящ здраве хлорофил на грам от всяко друго растение.

Какво прави хлорофила незаменим за нас, 8 отговора

Когато взимате хлорела, търсете указание на опаковката „смляна на прах хлорела с разбита клетъчна стена”, което показва, че целулозните клетъчни стени на водораслото са превърнати на прах или надробени, което прави хлорелата бионалична (т.е. лесно усвоима за използване от тялото и предоставяща по-силно лечебно действие).

Тялото ви се нуждае от време, за да се нагоди към хлорелата, така че лекарите препоръчват да се започне с малки количества, които постепенно да се увеличават с времето.

Най-мощната храна елиминира хранителни недостици и предоставя клетъчна регенерация и бързо оздравяване

 

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/slow-down-aging-nucleic-acids-chlorella/

Снимка: 세상의 모든 꿀팁! – Tistory

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *