Това е най-лековитата сол на света, лекува повече от 20 заболявания

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

pink-himalayan-salt

Хималайската сол е най-здравословната и чиста сол в света. От древни времена тя е една от най-ценните храни за човека. В Корея тя е една от най-основните стоки за размяна, в древен Рим войниците получавали заплатата си в сол. Хималайската сол в древността била рядка и скъпоценна стока.

За разлика от рафинираната сол, тя бързо се метаболизира и не повишава концентрацията на калий и натрий в кръвта, и следователно не води до високо кръвно налягане. Прочетете за това как да я използвате и какви са нейните лечебни свойства:

Хималайска сол – състав

Солта е натурален хранителен елемент, особено важен за тялото за поддържането на нивото на електролитите в него, тя помага за регулирането на кръвното налягане и спомага нормалната дейност на мускулната тъкан. Тя съдържа 84 ценни елементи, които се съдържат в тялото ни и по този начин зарежда тялото с всичките нужни му жизнено важни минерали.

Тези минерали, съдържащи се в хималайската сол са в микроскопична форма и клетките лесно ги усвояват. Хималайската сол има уникална молекулярна структура, която съдържа натрий, калций, магнезий и желязо, които са необходими за правилния клетъчен метаболизъм.

Хималайската сол е на повече от 250 милиона години. Тя е формирана в хималайските пещери, откъдето хората все още я копаят ръчно и я промиват.

Тя изсъхва естествено на слънцето и след като изсъхне се пакетира в органични опаковки, за да задържи чистотата си и вибрациите на идеалната естествена среда. Тя се използва в по-малки количества, защото има доста силен вкус и следователно дневният прием на сол е по-малък, което е много по-добре за здравето.

Освен за регулирането на кръвното налягане, тя е отлична за хората с лошо кръвообръщение в краката и ръцете.

Хималайската сол е лекарство

Традиционно, хималайската сол се счита за изключително ценна и се използва основно от богатата аристокрация и от древни времена се нарича бяло злато. Блоковете с най-високо качесто се смилат на кухненска сол, докато по-едро смлените се използват за вани и за различни лечения.

Ето някои от преимуществата й за здравето

 • Лесно се усвоява и предпазва организма от дехидратация
 • Регулира нивото на вода и електролити в тялото
 • Регулира нивото на кръвната захар и предпазва от развиването на диабет
 • Помага за регулирането на метаболизма и храносмилателните процеси
 • Балансира pH-то в клетките
 • Предпазва организма от стареене
 • Поддържа здравето на респираторния тракт, особено на синусите
 • Помага за укрепване на костите, особено при растежа на децата
 • Регенерира мозъчните клетки и помага за подобряването на концентрацията и здравословния сън.
 • Предпазва от мускулни крампи
 • Подобрява кръвообръщението и допринася за здравето на съдовата система
 • Влияе на детоксикацията и пречистването на кръвта
 • Спомага функцията на черния дроб и бъбреците
 • Може също да се използва за вдишане в случай на проблеми със синусите, възпалено гърло, астма или бронхит
 • Допринася за подобряването на цялостното енергийно ниво в тялото и настроението,  и укрепва позитивната нагласа.

Хималайската сол няма отрицателен ефект – не уврежда стомаха и бъбреците, нито вътрешните органи. Също така, вкусът на храната е по-естествен когато се използва хималайска сол, да не споменаваме, че хималайските лампи елиминират вредната електромагнитна радиация като тези лампи се препоръчва да се държат близо до компютъра и телевизора.

Прочетете също: Незабавно облекчете мигрената си с хималайска кристална сол

Вана с хималайска сол

Хималайската сол е отлична добавка в банята. Кожата, която е най-големият орган в тялото отразява здравето на вътрешните органи. Когато използваме хималайска сол, всички минерали, съдържащи се в нея могат да бъдат усвоени в тялото през кожата, био-енергийните точки са балансирани и енергийния поток се активира.

Солените вани с хималайска сол помагат при много заболявания, като например:

 • Различни кожни заболявания,
 • ухапвания от насекоми, рани и пришки,
 • за кожни възпаления,
 • гинекологични проблеми,
 • ревматизъм и заболявания на ставите,
 • за възстановяване след операция.

Детоксикацията с помощта на солена вана може да се сравни с три дни постене. За извличане на пълна полза от солената вана с хималайска сол, много е важна концентрацията на сол във водата, която трябва да е същата като тази на тялото. На всеки 3 литра вода се добавят по 30 грама сол от Хималаите.

Средно голяма вана събира около 100 до 120 литра вода, което означава, че са ви необходими около 1.2 кг хималайска сол при вземането на вана. Температурата на водата трябва да е 37 градуса. Когато използвате лечебна солена вана с Хималайска сол, не добавяйте сапуни или масла.

Необходимо е да полежите във ваната около половин час, след което просто изтрийте тялото си с чиста хавлиена кърпа (ваната ще има още по-ефикасно действие, ако оставите тялото си да изсъхне естествено) и си починете поне 40 минути.

Очаквайте още рецепти и полезни употреби на хималайската сол скоро. Междувременно се запознайте с Множеството ползи за здравето от лампите от хималайска сол

Източник:

http://healthycures.org/this-is-the-most-healing-salt-in-the-world

Снимка: plus.google.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *