Яжте бадеми всеки ден, снижават риска от диабет, помогат ви да отслабнете

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Трудно е да си представим, че естествена храна с добър вкус като бадемите може да има толкова значим полезен ефект върху здравето. Редовното ядене на бадеми доказано снижава риска от развиване на диабет и сърдечно-съдови заболявания, отчасти поради високото съдържание на фибри и заради концентрацията на мононенаситени мазнини в тях.

almonds

Други изследвания показват, че бадемите допринасят за ускоряването на метаболизма на мазнините и могат да снижат честотата на наднормено тегло и затлъстяване като влияят за здравословния контрол на глюкозата в кръвта и инсулиновия отговор. По шепа бадеми на ден може да подобри здравния ви профил и да снижи риска от сериозни заболявания.

Бадемите помагат за стабилизирането на резките покачвания на кръвната захар

Резките повишавания на кръвната захар след хранене се знае, че допринасят за развитието на метаболитни заболявания, включитено на диабет и задействат поредицата от събития, която води до сърдечно-съдови заболявания. Всяка намеса, която може да помогне за снижаването до минимум на рязкото покачване на захарта след хранене ще снижи  риска от тези заболявания.

Резултатите от изследване, проведено в Училището за обществено здраве към Университета Лома Линда и публикувано в списанието Journal of the American College of Nutrition, показват как консумацията на бадеми притъпява ефекта от високата кръвна захар, предпазва от инсулинова резистентност и снижава нивата на оксидирания вреден (LDL) холестерол. В изследването участвали 65 възрастни в преддиабетно състояние, разделени в две групи за определяне на ефекта от консумацията на бадеми. Контролната група консунирала здравословна храна с ниско съдържание на въглехидрати 16 седмици, която не включвала никакви ядки. Целевата група консумирала същата храна, но в режима им били включени бадеми като 20% от общите калории.

Анализът на кръвта показал, че групата, яла бадеми имала значително по-добри нива на инсулин и подобрени маркери за инсулинова резистентност и за функцията на бета-клетките. Авторите на изследването заключават, че високото съдържание на фибри и ненаситени мазнини в бадемите „помага за предотвратяване развитието на диабет тип 2 и снижава риска от сърдечно-съдово заболяване”.

Бадемите в битката срещу затлъстяването

Бадемите са с високо съдържание на протеин, фибри и здравословни мононенаситени мазнини, които всичките се знае, че влияят на това как тялото складира и метаболизира мазнините за енергия. Бадемите са богати на сложни въглехидрати, които се нуждаят от значителна енергия, за да бъдат разградени от тялото.

Списанието International Journal of Obesity публикува резултатите от изследване, което покзава, че бадемите са „приложим избор за обмисляне понеже играят сериозна роля върху последствията за общественото здраве от затлъстяването”. Изследването заключи, че бадемите осигурят усещане на ситост и са полезни за хората, опитващи се да отслабнат.

Бадемите са перфектен източник на балансирана храна, която може да е полезна за здравето. Тези мощни ядки имат балансирано съотношение на протеини, въглехидрати и мазнини, които идеално отговарят на нуждите от хранителни вещества на човека.

Хранителни проучвания потврърждават, че бадемите регулират кръвната захар и предотвратяват инсулиновата резистентност и така снижават риска от диабет и сърдечно-съдови заболявания. Освен това, бадемите помагат за регулирането на метаболизма на мазнините и могат да се използват като средство спомагащо отслабването. Включете шепа бадеми в ежедневието си за да извличате множеството здравословни ползи, които те предлагат.

Джон Филип

Източник:

http://healthiertalk.com/include-almonds-lower-risk-diabetes-assist-weight-loss-efforts-4108?utm_source=Healthier%20Talk&utm_medium=subemail&utm_campaign=weight-loss_11.06.14

Снимка: qudrat.com.pk

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *