Пет чудесни причини да опитаме женшен

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

gingseng fruit

Става дума за истинска звезда сред билките в китайската медицина, понякога наричана Царят на билките.

Тази билка е 2000-годишна тайна за вливане на живот в и пречистване на кръвта. Лечителите използват женшен за болести от хипертония до лош дъх на устата. Някои хора се кълнат в нея. Други я отхвърлят като шарлатанство. Но съществуват масивни изследвания, които подкрепят ползите за здравето, предоставяни от женшена.

Ето пет чудесни причини да опитаме женшен.

1. По-добър секс: На това му се казва полза, която може да ни развълнува… Изследване откри, че 60% от мъжете, които взимали женшен под формата на хранителна добаква в продължение на 8 седмици постигнали по-силни ерекции. Женшенът помага и за подобряване на кръвообръщението и се бори с оксидативния стрес в тялото. Това са два основни фактора за подобряване на представянето по време на секс. А ако диабетът наврежда на либидото ви, женшенът може да помогне и в този случай…

2. Контролира кръвната захар: Знаете, че антоксидантите снижават кръвната ви захар. Не е за чудене че женшенът има същия ефект. А ако вече страдате от диабет тип 2, женшенът може да помогне. Екстрактът от американски женшен подобрява гликемичния контрол. Той може също така да успокои нивата на инсулина. Не трябва да сте диабетик, за да извлечете полза от женшена. Приемането на женшен преди хранене може да снижи реагирането на кръвната захар с поне 18%. Хората в това същото изследване с диабет тип 2 снижили реакцията си с около 20%.

3. Укрепва имунитета: Екстрактът от американски женшен помага на по-възрастните хора да снижат риска си от респираторни заболявания с 89%. Друго изследване откри, че при хората, които пият екстракта вероятността да хванат настинка е с 32% по-ниска. Панакс женшен е разновидност на билката и също подсилва имунната система. Можете да я закупите в китайските магазини за билкови добавки. Тя ускорява реакцията на имунната система и на организма спрямо възпалението. Това ви помага по-бързо да се възстановявате след болестите.

4. Противоракови способности: Женшенът предоставя мощно противовъзпалително въздейатвие. Той съдържа много и силни антиоксиданти. По този начин билката спомага за поддържането на рака под контрол. Изследователите в Южна Корея изследват повече от 4600 души над 40-годишна възраст. Хората, които пиели женшен имали 60% по-нисък риск да умрат от рак. И колкото по-голямо количество пиели, толкова по-нисък бил риска им. Но царят на билките не ви предпазва само от това да се разболеете от рак. Ако вече страдате от рак, женшенът може да ви помогне да се преборите с причиняващото умора възпаление.

5. Памет: Пиенето на женшен подобрява не само физическото ви представяне. То може да подобри също така силата на ума. Изследвания показват, че билката подсилва яснотата на ума. Изследване откри, че пиенето на екстракт от женшен подобрява абстрактното мислене на хората над 40-годишна възраст. Но женшенът може би е най-полезен при възрастните хора. Друго изследване откри, че панакс женшенът подобрява паметта и концентрацията при възрастните хора след 50 дни лечение. Това е чудодейно лекарство за паметта… И не е шарлатанство. Скорошни изследвания потвърдиха полезното за мозъка въздействие на тази силна билка върху познавателната функция—дори и върху качеството на живота—при хората, които я използват.

Ако искате да опитате това древно лекарство, търсете качествена хранителна добавка. Комбинация от различни видове женшен може да е чудесно начало. Можете да прибегнете и до пиенето на женшен под формата на чай. Ако имате късмет, можете да попаднете на пресен корен от женшен, който сами да запарвате на чай.

Източник: INH Health Watch, Five Great Reasons to Try Ginseng, 9 Мау 2014

Снимка: www.amazon.com

Още за женшена прочетете тук:

Билкова треска или коренът на живота от Марион Колева

Билка побеждава грипа

 

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *