Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

gingseng

Всяка година грипът причинява огромни болка и страдание, в света се заразяват от 3 до 5 милиона души, а до половин милион от тях умират. Но изследователите от Института за биомедицински науки на Държавния университет на Джорджия откриха обикновена билка, която помага за предпазването от и лечението на болестта.

В изследвания, координирани между Джорджия и Южна Корея, учените откриха, че женшенът е полезен за отблъскване на инфлуенцата и на респираторния синцитиален вирус, патоген, който атакува белите дробове и дихателните пътища.

Лабораторните изследвания показват, че екстрактът от червен женшен помага на епителните клетки в човешките бели дробове, заразени с вируса на инфлуенца, да устоят на инфекцията. Също така, екстрактът от червен женшен снижава дейността на гените, които водят до вредно възпаление.

Учените демонстрираха, че женшенът може да има засилващо имунитета въздействие като повишава производството на противовирусни протеини в тялото, като в същото време премахва вредните възпалителни клетки в бронхиалните стени.

Карл Лоу

Източник: The Herb That Fights The Flu, 22 April 2014

http://easyhealthoptions.com/detox-category/herb-fights-flu/

Снимка: 6649.tistory.com

Прочетете още за женшена :

Пет чудесни причини да опитаме женшен

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *