5 хранителни вещества спират алергиите

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

beta glucan

Факт е…

Лекарствата за алергии—дори и да нямаха опасни странични ефекти—никога няма да свършат работа. Те не достигат до корена на проблема. Алергиите са признак, че тялото само атакува себе си. И това става обикновено по няколко различни начини.

Лечението на алергиите преди тялото ви да навлезе в режим на атака е по-разумно. Ето пет начина да предпазите тялото си с настъпването на сезона на алергиите.

5 естествени начина за облекчаване на алергиите

1. Кверцетин:

Този антиоксидант снижава възпалението. Кверцетинът също така спира имунните клетки да не освобождават хистамини. Те причиняват възпалението, което води до алергични реакции. И пиенето му не ви прави сънливи, нито причинява празноти в паметта, както го правят някои от лекарствата за алергия.

Кверцетинът се съдържа в ябълките, цитрусите, лука и чая. Можете да го пиете като хранителна добавка на хапчета или като течен екстракт за временно облекчаване на алергичните симптоми по време на сезонните алергии.

2. Бета глюкани:

Те са видът захар, извличан от клетъчните стени на маята, водораслите, гъбите и растенията. Бета глюканите активират макрофагите ви. Това са имунните клетки, които отблъскват микробите и казват на другите клетки да защитават тялото. Но не всички бета глюкани действат по един и същи начин.

Изследване на бета 1, 3/1, 6 глюкан откри, че той снижава алергичните симптоми като цяло с 28 процента. А симптомите, които участниците все още изпитвали били с повече от 50 процента по-леки. Но освен, ако нямате нищо против да ядете бирена мая по цял ден, най-добрият начин на действие е да го приемате под формата на хранителна добавка.

3. Витамин D3:

Слънчевият витамин отблъсква бактериите, които причиняват алергиите първо на първо. Вземането дори само на 100 мкг витамин D3 може да облекчи алергичните ви симптоми с 30 процента и то само в рамките на една седмица. А ако продължите да го взимате, можете да постигнете подобрение със 70 процента след четири месеца.

Можете да си набавяте витамин D3 от слънцето. Яденето на океанска сьомга и гъби също ще ви предостави този витамин. Но за алергиите, намерете хранителна добавка в доза от по 100 мкг от качествен, натурален източник. Няма да имате проблеми да набавите такава добавка онлайн, така че оставете витамините, продавани в аптеките на рафтовете.

4. Пробиотици:

Стомахът ви е една от най-добрите защити на тялото срещу нахлуващите бактерии. Да вземем например бактерията хеликобактер пилори (H. Pylori). Приблизително 70 процента от хората с автоимунни симптоми—като алергиите—имат в стомаха си тази бактерия. Пробиотиците не позволяват на тези бактерии да настройват имунната ви система да се обръща срещу себе си. А ако вече имате инфекция, пробиотиците помагат за облекчаване на възпалението.

Можете да помогнете на стомаха си като ядете синбиотици. Те съдържат полезните бактерии, които спомагат за отблъскването на вредните микроби. Но съдържат и храната, която зарежда полезните бактерии. Аспержите, лука и артишока са симбиотични храни. Можете да взимате и хранителни добавки с пробиотици. Само се уверете, че взимате такава, която ви предоставя поне по 1 милиард живи, формиращи колонии единици (CFUs) на доза.

5. Коприва

Макар странното си име, копривата спира тялото ви да не произвежда хистамина, който причинява възпаление. Тя се намесва и в начина, по който тялото ви изпраща и получава сигнали за болка.

Коприва можете да ядете сурова на салата или да готвите на вкусни ястия. Но можете да намерите и екстракти от нея. Продава се и под формата на чай. Тази билка предоставя удовлетворяващ начин за облекчаване на алергичните симптоми, а в същото време извличате и ползи от антиоксидантите, съдържащи се в чая.

Недейте да лекувате симптомите на алергията си едва когато ви изненадат неочаквано. Тогава вече тялото ви ще е изложено на атака и вие ще се чувствате зле. Спрете пристъпите преди те изобщо да се появят. Тези натурални решения ще ви помогнат да предотвратите появата на алергия в тялото и то без да се налага да вземате опасни противоалергични лекарства.

Източник: INH Health Watch, 5 Anti-Allergy Nutrients, 28 March 2014

http://institutefornaturalhealing.com/2014/03/5-natural-ways-to-ease-your-allergies/

Снимка: blog.crooz.jp

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Първо се консултирайте с личния си лекар или със специалист, не се самолекувайте.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

1 thought on “5 хранителни вещества спират алергиите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *