Натурално масло облекчава синдрома на дразнимото черво

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

mint e-liquide-menthe-verte-18mg-pas-cher

Трудно се живее със синдром на дразнимото черво, заболяването е трудно и за лекуване. Ако страдате от него, вие много добре знаете това.

При тежки случаи, лекарите могат да предпишат анти депресанти за регулиране на функцията на червата и за блокиране на сигналите за болка. Знаете нашето мнение за приемането на антидепресантите от рода на SSRI (съкращението произлиза от Selective serotonin reuptake inhibitors – селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина или серотонинов реъптейк) и за подобните на тях лекарства. Избягвайте ги на всяка цена!

Наистина, какъв е смисълът? Защо да рискувате здравето си след като има естествени решения, които действат също толкова добре… ако не и по-добре? Като това масло, например…

Става дума за масло от познато растение с приятен вкус и силни способности. То е достатъчно деликатно, за да придава вкус на натуралните пасти за зъби, но и достатъчно силно та да лекува респираторни инфекции.

В изследване, взимането по три таблетки от това масло на ден в продължение на осем седмици премахнало стомашната болка, причинявана от синдрома на дразнимото черво при 42 процента повече хора от плацебо. И то не само снижило болката. Премахнало я напълно.

Друго изследване откри, че това масло снижава симптоми като стомашни болки, диария и запек с 50 процента. И не става дума само за няколко човека. Седемдесет и пет процента от хората почувствали драматично подобрение само след четири седмици.

Добрата новина? Не е необходимо да се скъсате да търсите това етерично масло. И то е …

Добре познатото масло от мента.

Изследователите вярват, че маслото от мента намалява възпалението в стомашно чревния тракт. Това може да спомогне за облекчаването на болката и неприятното усещане на дискомфорт в стомаха. Но според д-р Стюарт Брайърли, то прави повече от това. То всъщност се цели в причинителя на болките при синдрома на дразнимото черво, като освобождава естественото болкоуспокояващо TRPM8.

Макар че не е толкова силен, колкото е маслото, чаят от прясна мента е чудесен начин за облекчаване на проявяващите се от време на време стомашен дискомфорт, метеоризъм и проблеми с храносмилането. 

Така че не подценявайте израза „мента за корем”!

Няма лекарство, изписвано с рецепта, което да лекува синдрома на дразнимото черво—всички такива лекарства лекуват само отделни негови симптоми. Можете да се досетите какво означава това… Ще ви предпишат отделно лекарство за всеки симптом. И то, в допълнение към SSRI. А действието на ментовото масло спира, както възпалението, така и болката. То дори не позволява на симптомите на синдрома на дразнимото черво да се появят отново.

Дори и да не страдате от синдрома на дразнимото черво, добавянето на маслото от мента към списъка с добавките ще поддържа червата ви свободни от възпаление и най-добре функциониращи.

Най-добрият начин да използвате масло от мента за лечението на синдрома на дразнимото черво е като добавяте по една две капки в чаша вода. То е чудесно и за подсилване на сутрешния ви чай. Но не прекалявайте. Добавянето на твърде много масло от мента може да има съкрушителен ефект.

Масло от мента се предлага в повечето магазини за здравословни храни или онлайн. Но откъдето и да си го набавяте, пиенето на достатъчно количество от него може да се окаже най-добрият начин за контролиране на синдрома на дразнимото черво.

Източник: This Natural Oil Relieves Irritable Bowel Syndrome

http://institutefornaturalhealing.com/2013/12/this-natural-oil-relieves-irritable-bowel-syndrome/

Снимка: www.liquidavapote.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Тази статия е информативна. Не се самолекувайте на база на дадената информация преди да се консултирате с личния си лекар или със специалист – те най-добре познават здравословното ви състояние и ще ви насочат в правилното използване на всяко лечебно средство.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *