Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Продължаваме с домашните лекове при разширени вени. В статията Домашни лекове за разширени вени 1 са дадени  ябълковия оцет, лютия червен пипер кайен, зехтина, чесъна и дивия кестен. Тук следват още пет ефикасни билки:

1. Хамамелис

Хамамелисът е много ефикасна билка за укрепване на кръвоносните съдове и следователно снижава симптомите при разширени вени. Освен стягащите си свойства, тя съдържа и галова киселина и няколко етерични масло, които спомагат за намаляването както на отока, така и на болката.

–          Напоете хавлиена кърпа с хамамелис и я сложете върху вените. Правете това два или три пъти на ден в продължение на един или два месеца.

–          Или вместо това, напълнете леген с хладка вода и добавете 10 до 20 капки дестилиран екстракт от хамамелис. Киснете краката си в разтвора поне 15 минути. След това измийте краката си с чиста вода и ги подсушете. Правете това веднъж на ден в продължение на един или два месеца.

hamamelis-gardening-graphics_1069546a

2. Миши чемшир (Ruscus aculeatus)

Мишият чемшир е много полезен за облекчаване на болки и дискомфорт при разширени вени. Тази билка съдържа съединения, познати като рускогенини, които помагат за снижаването на възпалението като в същото време свиват вените поради противовъзпалителната си и антиеластазна дейност.

Взимайте по 100 мг хранителна добавка с миши чемшир по три пъти на ден. Хранителните добавки с миши чемшир съдържат корени и семена от растението, както и В витамини и витамин С, калций, хром, магнезий, манган, калий, селен, силиций и цинк.

Тези хранителни вещества ще спомогнат за затягането и укрепването на вените и ще намалят възпалението в тях, както и ще подобрят кръвотока в краката.

Забележка: Хора с високо кръвно налягане или с доброкачествена простатна хиперплазия не трябва да взимат тази билка без да се консултират с лекар.

3. Магданоз

Магданозът е богат на витамин С мощен антиоксидант, който насърчава производството на колаген и спомага оздравяването и възпроизводството на клетките. Той съдържа и рутин, който играе ключова роля за укрепването на капилярите и следователно е много полезен за смекчаването на симптомите при разширени вени.

Варете шепа нарязан пресен магданоз в чаена чаша вода пет минути.

–          Махнете от огъня, покрийте и оставете настойката да изстине до хладка. Прецедете.

–          Добавете по една капка розово и невеново етерични масла.

–          Сложете разтвора в хладилника за няколко минути.

–          С памучен тампон нанесете от разтвора върху засегнатото място.

–          Правете това всеки ден в продължение на няколко месеца, за да почувствате положителни резултати.

Опитайте също да ядете суров магданоз колкото се може по-често.

4. Лозови листа

Лозовите листа съдържат голямо количество флавоноиди, които спомагат за поддържане здравето на вените. Листата имат също така стягащи, противовъзпалителни, антиоксидантни и хомеостатични свойства, които са много полезни за лечението на варикозните вени.

–          Варете една чаена чаша лозови листа в четири чаши вода 10 до 15 минути. Оставете да се запарят няколко минути, докато водата е хладка.

–          Налейте в кофа и киснете стъпалата си в разтвора пет минути.

–          После натопете стъпалата си в друга кофа със студена вода за 10 секунди.

–          Правете това по три или четири пъти едно след друго, като завършите със студената вода.

–          След това масажирайте краката си вдигнати нагоре с рициново масло.

–     Завършете процедурата със слагането на краката в повдигнато положение за няколко минути.

marigold

5. Невен

Красивите цветове на невена са много богат източник на флавоноиди и витамин С, които стимулират производството на колаген и спомагат оздравяването и възпроизводството на клетките. Те помагат и за подобряване на кръвообръщението като по този начин облекчават различните симптоми на разширените вени.

–          Варете една чаена чаша цветове на невен в четири чаени чаши вода пет минути.

–          Напоете памучен плат с разтвора и го сложете върху засегнатото място. Оставете го на мястото докато изстине напълно.

–          Повтаряйте по няколко пъти на ден в продължение на няколко месеца докато забележите подобрение.

Можете също така да ядете пресни листенца от цветовете на невен.

И така, с тези 10 лека можете да намалите отока и дискомфорта от разширените вени, както и да ги накарате да се приберат до минимум. Освен това, трябва редовно да правите разходки, да карате колело или да плувате, за да подобрявате кръвообръщението в краката.

 

Източник: Home Remedies for Varicose Veins

http://www.top10homeremedies.com/home-remedies/home-remedies-varicose-veins.html

Снимка: www.telegraph.co.ukwww.forwallpaper.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Статията е информативна – не се самолекувайте преди първо да се консултирате с личния си лекар или със специалист. Те най-добре ще преценят здравословното ви състояние и ще ви дадат ценни насоки относно дозировката на лекарствата.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *