Чудодейния органичен силициев двуокис II

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

horsetail d085b3056402b63719b2eed58614e7bc

Убедете се сами в чудодейните свойства на органичния силициев двуокис

Вътрешни лечения

1. Атеросклероза – даването на масивни дози от този минерал е отличен фактор за предпазването от или спирането на тези заболявания. Органичният силициев двуокис (диоксид) предпазва от окисляването на холестерола в артериите, поддържа гъвкавостта и пропускливостта им, предотвратява калцирането и стесняването на стените на кръвоносните съдове. Провеждат се два курса на година, през което време приемате 40-60 мг органичен силициев двуокис на ден за 2-3 месеца. Паралелно се ядат ненаситени мазнини от ядки, фъстъци и слънчогледово семе, печено в зехтин, масло от гроздови семки и житни зародиши. По време на лечението са забранени маргарин, пържени храни и червени меса.

2. Хипертония – органичният силициев двуокис предпазва от и се бори с втвърдяването на стените на кръвоносните съдове и спомага за поддържането на тяхната гъвкавост, което води до предпазване от предразположение към хипертония и стабилизира стойностите при ниско кръвно налягане. Освен това, даването на екстракт от хвощ, който съдържа селен, има силен диуретичен ефект (по-силен в това отношение от ефекта на много синтетични лекарства), което допринася в битката с това заболяване. Дават се от 1 до 1.2 г екстракт силициев двуокис от хвощ на ден.

3. Удар – в случаите на разкъсани кръвоносни съдове, органичният силициев двуокис играе двойна роля – предотвратява повторен удар и помага за премахване на последствията. Обикновено се пият по 60 мг органичен силициев двуокис в продължение на три месеца, последвани от две седмици почивка, след което приемът се възобновява. Лечението значително се подобрява с вегетарианска диета включваща много сурови зеленчуци и студено пресовани масла, храни, богати на предпазващата кръвоносните съдове аминокиселина рутин – като елда, жълтъци, пчелен прашец.

4. Висок холестерол – органичният силициев двуокис снижава общия холестерол в кръвта и предотвратява отлагането му под формата на плаки върху стените на кръвоносните съдове. Провежданите курсове на лечение продължават 30-45 дни и през това време се пият по 40-60 мг органичен силициев двуокис на ден.

5. Фрактури – вътрешното приемане на този минерал е едно от най-добрите лекарства за улеснено и ускорено подсилване на увредената кост и за предотвратяване на нови  счупвания. Изследванията показват, че клетките, които изграждат костта отново имат по-активна роля и са по-многобройни когато се пие органичен силициев двуокис. Освен това, калцият и фосфорът плътно се закрепват за костите. Пийте по 50 мг органичен силициев двуокис на ден в продължение на 30-60 дни.

6. Разкъсване на мускулите – не само костите извличат полза от повишения прием на този микроелемент, но и всички еластични тъкани. Следва се едно и също лечение до пълното оздравяване. Външни компреси с тинктура от арника, растение което също силно ускорява процесите на възстановяване на тъканите.

7. Остеопороза – анализът на рентгенови снимки показва недвусмислено, че след системно даване на силициев двуокис деминерализираните участъци възвръщат нормалната си плътност. Лечението с органичен силициев двуокис много се подобрява при ядене на сурова растителна храна и на ненаситени мастни киселини в студено пресованите масла. Взимайте по 60-100 мг всеки ден в продължение на 6-12 месеца.

8. Ревматизъм (артрит и ревматоиден артрит) – органичният силициев двуокис е особено ефикасен за спирането на дегенеративните процеси в меките тъкани на ставите. Този минерал се дава като екстракт от хвощ по 1 грам на ден в рамките на два месеца.

9. Псориазис – механизмите, чрез които органичният силициев двуокис действа ефикасно при това заболяване за момента остават неизвестни. Приема се, че това се дължи на ефекта на модулиране на имунния отговор от страна на този минерал, което помага за контролирането на псориазиса. Дава се богат на органичен силициев двуокис екстракт от хвощ по 1 до 1.2 грама дневно, дългосрочно (2-3 месеца), което се прави най-вече през студения сезон, когато псориазисът избухва с нова сила. Освен това, можете да ядете и другите богати на силициев двуокис храни, споменати в предишната статия.

10. Адювант при херпес – изследователят Лок льо Рибо, пионер в терапиите с органичен силициев двуокис, има впечатляващи случаи с пациенти, страдащи от херпес и от други вирусни заболявания, които били облекчени или излекувани от органичния силициев двуокис. Провеждат се кратки курсове не по-дълги от 30 дни, през които приемът на органичен силициев двуокис е между 80-100 мг дневно, на две равни части, 20 минути преди основните хранения.

11. Вирусни заболявания (хепатит, инфлуенца, папиломатоза и др.) – провеждат се същите кратки курсове на лечение, както при херпес горе. При всички вирусни заболявания този минерал изглежда действа като засилва имунния отговор на тялото.

12. Изгаряне – има описани няколко случая, които са се считали за безизходни, при които вътрешно лечение с използването на органичен силициев двуокис дава грандиозни резултати. Взимайте по 60-120 мг всеки ден до пълното излекуване. Силициевият двуокис много добре се усвоява вътрешно чрез външно нанасяне на билката черен оман, особено под формата на тинктура, защото това е изключително ефикасен лек при изгаряне и възпаление.

13. Помага при туберкулоза на белите дробове, костите, кожата – провеждат се курсове от по 60 дни, като всеки ден пиете по 60 мг органичен силициев двуокис, последвани от 15 дни почивка, след което лечението може да бъде възобновено. Това лечение може да се приложи при астма, като то допринася за възстановяване на лигавицата на долния респираторен тракт.

14. Смущения в растежа при деца – провеждат се лечения с храни богати на силициев двуокис. Освен това, могат ежедневно да се пият по 10 мг органичен силициев двуокис под формата на екстракт за периоди от по три месеца.

15. Отравяне с алуминий – дава се органичен силициев двуокис по 60-80 мг дневно в един курс от 30 дни. Силициевият двуокис има уникалната способност да се свързва с алуминия в тялото и да елиминира вредния минерал от тялото. Алуминиевата токсичност (получена от съдове за хранене, дезодоранти, фолио на храни и други) се счита за един от основните причинители на Алцхаймер, множествена склероза, аутизъм и различни заболявания, засягащи нервната система.

16. Липса на калций – Експерименти с лабораторни животни показват, че допълнително количество органичен силициев двуокис води до бързо повишение в усвояването на калция. Взимането всеки ден в рамките на един месец по 20-40 мг органичен силициев двуокис под формата на екстракт ще помогне в тази ситуация.

17. Косопад и увредена коса – в изследване във Великобритания през 2007 година общо 48 жени пият по 10 мг екстракт от органичен силициев двуокис на ден в продължение на девет месеца. Косите на всички жени били тънки, увредени и силно падали. След деветте месеца лечение, жените в групата, която пиела органичен силициев двуокис имали значително възстановяване на косата. Интензивността на косопада също значително била снижена.

Органичния силициев двуокис и подмладяването

Няколко изследователи не могат да приемат факта, че пропорцията на силициевия двуокис в различните тъкани и органи е много по-голяма през младостта, отколкото в старостта, и че по-високото съотношение на силициев двуокис се свързва с по-голяма гъвкавост, сила и здраве. От това заключение последва въпросът, дали като се пие този минерал в органична форма, това може да спре процеса на стареене и следователно тялото да се подмлади.

За тази цел те създадоха подмладяващи лекове, даваха по 60-100 мг органичен силициев двуокис на ден за период от няколко месеца, следяха няколко параметри като плътност на костите, мускулна сила, нива на естрогена при жените, вид на кожата, подвижност на ставите и т.н. Процесите на подмладяване се проявявали бавно но след 6-12 месеца на режим на хранене те били видими. Това показва значително възстановяване, както на здравословното състояние, така и на общия външен вид на тялото.

При по-възрастните хора се подобрява външния вид на кожата, която става по-еластична и по-добре хидратирана, има леко повишение на мускулната маса и сила, подобряват се кръвното налягане и дейността на сърцето, както и се забелязва разреждане на честотата на ревматичните кризи.

Освен това, органичният силициев двуокис е един от малкото лекове, които се знае, че неутрализират алуминия в тялото, който е фактор в процеса на развиване на болестта на Алцхаймер. Ето защо в някои случаи пиенето на силициев двуокис блокира заболяването и води до подобрения. Поради тези резултати в клиниките за младост лечението с органичен силициев двуокис се е превърнало в една от основните прилагани терапии.

Органичния силициев двуокис и автоимунните заболявания

Комбинацията от органичен силициев двуокис + витамин С се оказва много ефикасна срещу автоимунните заболявания. Най-добрите резултати са получени при лечението на недостиг на колаген, като този минерал се оказва един от най-ефикасните продукти, стимулиращи производството на колаген. По време на лечението се взимат по 60 мг органичен силициев двуокис дневно със 150 мг витамин С от естествен източник като шипки, плода на ацеролата (вид северноамериканска вишна) и морски зърнастец. Всеки курс ще трае 60 дни, последван от 15 дни почивка, след което вземането на органичен силициев двуокис се възстановява.

Органичния силициев двуокис и красотата

За красота и подмладяване на кожата се пият по 40-60 мг органичен силициев двуокис. Освен това, човек трябва всеки ден да консумира по поне 50 мл студено пресован зехтин, който, със съдържанието си на ненаситени мазнини и субстанции с много мощно естрогенно действие, помага на тялото да усвоява силициевия двуокис.

Предупреждения и противопоказания

Богатите на органичен силициев двуокис екстракти от хвощ имат много силни детоксикиращи свойства. Ето защо, понякога в първата седмица на приемането на минерала може да изпитате реакции на детоксикация като нощно изпотяване, леко безсъние, изпотяване и мирис на урината, и тези симптоми са естествена част от процеса на оздравяване и постепенно ще изчезнат. Органичните екстракти, съдържащи силициев двуокис не се препоръчват за бременни жени, но на тях се препоръчва да ядат богати на силициев двуокис храни.

(Следва продължение)

Източник: http://www.brighthealing.com/health-benefits-of-organic-silica/

Снимка: www.biomedical.pl

Прочетете още: Ползите за здравето от силициевия двуокис I

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

По отношение на диетите, препоръчваме преди да се подложите на каквато и да било диета, първо да се консултирате с личния си лекар и по възможност с диетолог за избягване на непоносимост към храни или режим на хранене. По този начин ще извлечете максималното от диетата, без да застрашавате здравословното си състояние.

При предприемане на каквито и да било промени в храненето, препоръчваме първо да се консултирате с личния си лекар за избягване на непоносимост към храни и/или вредни последствия поради пиенето на лекарства. По този начин ще извлечете максималното от храните без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *