15 отлични домашни лека за стегнат бюст

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

firm-bust

Всяка жена иска да има идеално офермен бюст, който да си остане такъв завинаги. За жалост, това не се случва в повечето от случаите. Провисването на гърдите е естествен процес в който те губят гъвкавостта и еластичността си и увисват.

Макар че този физически процес обикновено започва на около 45-годишна възраст, някои фактори могат да доведат до провисването на гърдите на много ранна възраст (дори още през двайсетте години).

Откриването на точната причина е спечелване на битката за предотвратяването на този процес наполовина. Някои от най-често срещаните причини за провисване на гърдите включват запускане, неправилни грижи, раждане, кърмене, хранителни недостици, възраст, заболявания като рак на гърдата и туберкулоза и т.н., неправилен размер сутиен, менопауза и разбира се, гравитацията :))

ПОЛЕЗНИ ДОМАШНИ ЛЕКОВЕ ЗА СТЕГНАТ БЮСТ

Повечето жени избират пластична операция, за да коригират провисването на гърдите си. Освен че са изключително скъпи, тези операции в повечето случаи не дават желаните резултати. Да не говорим за притесненията от страничните ефекти, които може да се окажат вредни за здравето като цяло.

Като подходяща алтернатива, могат да се изберат естествени домашни лекове за коригиране на провиснали гърди. Освен че са също толкова ефикасни колкото са конвенционалните лечение, тези лекове няма да доведат до вредни странични ефекти и няма и да ви струват много. Следват някои от най-често използваните домашни лекове за стегнат бюст.

Добавете хранителна стойност към храната си

Хранителните недостици могат да препятстват достигането на хранителните вещества необходими за растежа и поддържането на гърдите до тях. Например, недостигът на протеин може да доведе до това мускулите на гърдите да загубят силата и стегнатостта си, водейки до провисване.

Ето защо, се смята за особено важно яденете на храни, които са с висока хранителност и съдържат поне някои основни хранителни вещества като протеини, витамини, калций, минерали, въглехидтати и есенциални мазнини т.н. Така че някои от храните, които трябва да включите в ежедневното си хранене са домати, лук, моркови, зеле, броколи, карфиол, чесън и други, за да възвърнете добрата форма на гърдите си.

Упражнения за стегнат бюст

Някои упражнения помагат за тонуса на съединителните тъкани и мускулите в гърдите и ги предпазват от провисване. Тези упражнения също така ефективно повдигат и стягат провисналите гърди. Ето някои от най-обичайно изпълняваните упражнения често препоръчвани за тази цел:

Гръдни преси

Легнете по гръб на пода. Дръжте гиричка (добре е да са от по един кг) във всяка ръка. Поставете ръце точно над гърдите си. Изпънете ръцете си нагоре докато са напълно изправени. Задръжте в тази позиция докато броите до 10 и приберете ръцете си надолу, докато почти докоснат гърдите ви. Отново задръжте в тази позиция докато броите до 10. Правете упражнението по поне 10 пъти всеки ден.

Вдигане на ръцете

Вдигнете ръце високо над главата си и хванете дланите. Стойте изправени и протягайте ръце нагоре колкото се може повече (все едно се протягате). Задръжте това положение докато преброите до 20 и бавно свалете ръцете си отстрани на тялото. Повтаряйте това упражнение по 15 пъти на редовни интервали през деня за бързи и ефикасни резултати. Превърнете го в свой навик.

Лицеви опори

Легнете на земята или на равна повърхност по корем. Дръжте коленете си свити, а глезените – кръстосани. Поставете длани паралелно на раменете на земята и свийте лактите си. Както са кръстосани глезените ви, с помощта на дланите си повдигнете торса от земята. Снижете тялото си след като преброите до 5 без то да допира земята. Повтаряйте упражнението по около 15 пъти всеки ден.

Упражнение с гири

Легнете по гръб на земята с гира във всяка ръка. Изпънете ръце нагоре докато ги изправите. Бавно свалете ръцете си към всяка от страните на тялото си без да ги свивате в лактите в процеса. Също така не позволявайте на ръцете си да докосват пода. По-скоро ги задържайте на няколко сантиметра над земята. Задържайте тази позиция докато броите до 10 и отново вдигайте ръцете си над тялото. Повтаряйте това упражнение по около 10 пъти всеки ден за укрепване на пекторалните (гръдните) мускули.

Масажирайте гърдите си редовно

Масажирането на гърдите в посока нагоре за поне 15 минути всеки ден (веднъж сутрин и веднъж вечер за най-добри резултати) е полезно за стягането на бюста. Повтарящото се триене генерира топлина и енергия, които от своя страна подобряват кръвообръщението към и в гърдите. А това от своя страна укрепва съединителната тъкан и мускулите, предпазвайки гърдите от провисване и благоприятно подобрявайки формата им.

Сипете бадемово масло или зехтин върху дланите си (може и гел от алое вера) и ги разтъркайте една в друга за създаването на топлина. Поставете дланите върху гърдите и ги разтрийте в посока нагоре (по посока на часовниковата стрелка с лявата ръка и по посока обратна на часовниковата стрелка с дясната ръка). Разтривайте около 15 минути като непременно от време на време търкате дланите си една в друга, за да поддържате топлината. С времето гърдите ви ще придобият по-пълен и закръглен вид.

Правете масажи с лед

Ледът помага за тонизирането на кожата на и около гърдите. Необходимо е само да разтриете гърдите си в широки кръгообразни движения с ледени кубчета за около минута. Вместо това, можете също така да сложите натрошен лед в мека кърпа, която да използвате да масажирате гърдите си. Масажирайте не повече от минута, за да не причините изтръпване. Правете този масаж на редовни интервали през деня за стягането на мускулите и кожата на гърдите.

Лекове от кухненския плот

Етерични масла

Етеричните масла, като маслото от семена на фенел, ментовото масло, морковеното масло, маслото от лимонена трева и кипарисовото масло имат подмладяващи клетките на кожата свойства, които спомагат за възстановяването на гъвкавостта и еластичността на провисналата кожа. Необходимо е само да масажирате гърдите си с тези масла на редовни интервали през целия ден, за да тонизирате кожата на и около гърдите. Внимавайте с тези масла, защото те могат да изгорят кожата особено нежната кожа на гърдите, затова използвайте само много мънички количества от тях. Две капки ще са повече от достатъчни за целта.

Растителни масла

Масажирането на гърдите с растителни масла също е полезно за тонизирането на кожата и тъканите на гърдите. Отлични примери са бадемовото масло и маслото от гроздови семки, които и двете помагат за стягането и подхранването на кожата на гърдите. За по-добри резултати можете да смесите две капки от което и да било етерично масло с растителните масла преди да разтриете с тях гърдите си. Зехтинът прави чудеса за стягането на бюста.

Опитайте маски за гърди

Също като маските за лице, маските за гърдите спомагат за стягането на кожата на и около гърдите. Можете да използвате такива маски за гърди поне по веднъж на седмица за постигането на желаните резултати. Някои отлични препоръки за домашни маски за гърди включват:

Маска за гърди с масло с витамин Е и яйце

Направете паста от кисело мляко, витамин е и яйце (в съотношение 1 с.л.:1 с.л.: 1 яйце). Нанесете тази паста върху гърдите и добре я втрийте в тях. Оставете маската да действа около половин час. Изплакнете я със студена вода.

Маска за гърди с краставица и яйце

Смелете една краставица и добавете малко краве масло, естествена сметана и един жълтък. Дръжте сместа в хладилника една нощ и след това нанесете върху гърдите. Оставете я да действа около половин час и след това я отмийте със студена вода. Тази маска ефикасно стяга и тонизира кожата и мускулите на гърдите, естествено повдигайки бюста ви и премахва провисването след недълго време.

Избягвайте следните

Освен съвестното спазване на тези домашни лекове, има определени потенциални причинители, които трябва да избягвате за да предпазвате гърдите си от провисване. Те включват:

Сутиен с неправилен размер

Грешният номер на сутиена може да накара гърдите ви да провиснат за нула време. Неносенето на сутиен също не помага. Най-добре е да носите сутиени с подплънки или банели, които да придържат гърдите ви и да ги предпазват от провисване. Но внимавайте да не ви стягат банелите, за да не травмират нежните гръдни тъкани.

Диети

Винаги съчетавайте храненето с упражнения, за да сте във форма и да поддържате кожата си стегната (включително тази на гърдите). Неподходящото тегло също може да причини провисване на гърдите. При драстично отслабване за кратко време гърдите ви определено ще загубят формата си и ще провиснат.

Фатима

Източник:

http://www.searchhomeremedy.com/excellent-home-remedies-for-saggy-breasts/

Снимка: salute170.rssing.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *