Кои лекарства да спрем да пием, водят до деменция

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

lekarstva-demencia

Ако това че деменцията убива повече хора от рака на гърдата и на простатата взети заедно не е достатъчно шокиращо, какво ще кажете за следното…

Може да взимате често предписвано лекарство в този момент, което повишава риска ви от развиване на деменция с цели 54 процента!

Към днешна дата няколко изследвания поставиха редица лекарства под прожекторите като причиняващи деменция. Добре е да вземете тази статия и да проверите аптечката си у дома…

Оксибутинин (Oxybutynin – Ditropan XL, Urotrol) за контролиране на пикочния мехур

През последните пет години тези антимускаринни лекарства за пикочния мехур, предписвани за лечение на инконтиненция са повишили употребата си с 31 процента. Изследователите посочват, че има други възможности, но лекарите прибягват към това лекарство, защото то е по-евтино. И изглежда, във ваш ущърб…

Изследователите откриха, че хората, които го пият повече от три години имат значително по-висок риск от деменция.

Какво можете да правите за контролиране на пикочния мехур вместо това?

Вече сме споменавали, че употребата на екстракт от тиквени семки и кегел упражненията при проблеми с пикочния мехур са две натурални възможности с доказана ефикасност.

Полезни съвети за по-силен и незасегнат от инфекции и рак пикочен мехур

Дифенхидрамин (Diphenhydramine – Benadryl) за алергии и настинки

Посягането към тези антихистамини за справяне със сезонните алергии — кихане, течащ нос, сълзливи очи, уртикария, кожни обриви, сърбеж и други симптоми на настинка — може да ви се е струвало като добра идея преди. Обаче, това често употребявано лекарство е в същия клас като всички изброени тук лекарства и може да повиши риска ви от деменция.

Следващият път когато страдате от алергия, можете да потърсите естествени лекове за вашия случай тук, както и да прочетете следващата статия:

Естествени начини за преборване на пролетните алергии

Трициклични антидепресанти

Някои популярни лекарства в тази група включват:

  • Амитриптилин (Amitriptyline, Elavil, Endep)
  • Кломипрамин (Clomipramine, Anafranil)
  • Имипрамин (Imipramine, Tofranil)
  • Тримипрамин (Trimipramine, Surmontil)
  • Доксепин (Doxepin, Sinequan, Adapin)

Взимането на антидепресанти може да е полезно за хората с тежка клинична депресия. Обаче, има други алтернативи на трицикличните антидепресанти. И след като те са доказали, че повишават риска от деменция, обсъждането на алтернативи с лекаря ви е чудесна идея.

Понеже антидепресантите не са особено полезни за повечето хора, помислете за опитването на доказани алтернативи в зависимост от случая ви като психотерапия, често излизане сред природата, медитация, йогата доказано оправя настроението, билкови лекове, хранене с по-здравословни храни, редовна физическа активност, занимаване с изкуство, танцуване, градинарство – всякакъв вид положителни и подхранващи духа дейности.

Пет естествени алтернативи на антидепресантите

Доксeпин хидрохлорид (Doxepin hydrochloride, Silenor) за безсъние

Ако не успявате да спите по цяла нощ, лекарят ви може да ви предпише doxepin hydrochloride. Но ако редовно използвате доза от около 10 мг на ден и го правите в продължение на три години, рискът ви от деменция може да удари тавана.

Естествени алтернативи и други съвети за справяне с безсънието можете да откриете тук , както и в статията:

Сладко и солено за перфектен сън

Всички тези лекарства са класирани в категорията „антихолинергични” лекарства и средно се използват между 8 и 37 процента. Известно е, че тези лекарства причиняват незабавни когнитивни последствия като отвлечено внимание, промени в работещата памет, забавена познавателна бързина. Но след като следвате съвета на своя лекар, вие вероятно не очаквате, че пиейки ги вие ще повишите риска си от деменция с повече от 50 процента.

За жалост съществуват твърде много лекарства, които можем да изброим тук… така че ще продължим с тази поредица за още вредни предписвани с рецепта лекарства.

Междувременно, прочетете още по въпроса в следните статии:

Опасни коктейли от лекарства: 5 вредни за здравето комбинации

Шест опасни лекарства с рецепта, предизвикателство в абсолют

Измама: Лекарствата за снижаване на холестерола причиняват бързо остаряване, увреждане на мозъка и диабет

 

Източник:

https://easyhealthoptions.com/4-drugs-can-give-dementia/

Снимка: Daily Express

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *