Полезни съвети за по-силен и незасегнат от инфекции и рак пикочен мехур

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Bladder-Infection-Cystitis

Кога последно мислихте за пикочния си мехур?

Що се отнася до органите ни, ние в голяма степен приемаме пикочния си мехур за даденост. Ние определено не му отделяме вниманието, което отделяме да кажем на здравето на сърцето или белите си дробове. Освен ако нещо не се обърка или ако имате свръхактивен пикочен мехур, вероятно вие рядко мислите за този орган.

Но би следвало да го правите…

Статистиката на Националния раков институт (на САЩ) показва, че почти 82000 души, повечето от които мъже, ще бъдат диагнозирани с рак на пикочния мехур през 2018 година.

При жените над петдесет, функцията на пикочния мехур може да стане проблематична по други начини, водейки до проблеми, които варират от просто притеснителни до болезнени и потенциално застрашаващи живота.

Предотвратяването на проблемите с пикочния мехур е далеч по-лесно от лекуването им. Преди да говорим за превантивните мерки, обаче, нека разберем какво се случва когато нещата вървят както трябва…

Как естествено да лекуваме бъбречни инфекции, 18 ефикасни домашни лека

Пикочният мехур: Основните неща

Пикочният ви мехур е еластична торбичка, намираща се точно под бъбреците и зад тазовата кост. При здрава уринарна система, пикочният мехур може да задържа урината до пет часа. Средно пикочният мехур побира до около 450 мл (16 унции) течност.

Урината от бъбреците преминава в пикочния мехур през две тръби, наречени уретерите и остава там до уринирането, когато преминава през пикочния канал (уретрата).

Здравият пикочен мехур се изпразва напълно всеки път когато уринирате. Когато това не се случва, в него могат да се натрупат бактерии и това да доведе до инфекции и други здравословни проблеми.

Натурален антибиотик лекува бъбреците, пикочния мехур и инфекции на уринарния тракт!

Какво може да се обърка

С остаряването на тялото обикновено има влошаване в това колко добре функционират нервите и мускулите в сигнализирането на пикочния мехур да задържа или освобождава урината. Освен това, самият пикочен мехур постепенно губи еластичността си и може да задържа по-малко течност.

Това може да означава по-чести посещения в тоалетната, повече ставания през нощта за уриниране, или изпускане при кашлица или смях (познато като стресова инконтиненция).

Но тези неудобства са далеч по-малко сериозни от други възможни усложнения като:

Неврогенен пикочен мехур  болестта на Паркинсон и диабетът са сред болестите, които могат да увредят нервите, контролиращи функцията на пикочния мехур. В някои случаи това е придружено от уголемена простата, която повишава риска от камъни в пикочния мехур.

Камъни в пикочния мехур – Когато пикочният мехур не се изпразва напълно, урината кристализира в болезнени минерални депозити. Ако се оставят нелекувани, камъните в пикочния мехур могат да доведат до перманентна дисфункция на пикочния мехур.

Цистит (инфекция на пикочния мехур)  възпаление на стената на пикочния мехур, обикновено причинено от бактерии. Тъмната, мътна урина, болезненото уриниране и болките в кръста са признаци за инфекция на пикочния мехур.

Естествени лекове при свръхактивен пикочен мехур

Пролапсен пикочен мехур  когато тъканта между пикочния мехур и вагиналната стена се отслаби поради обтягане, те се разтягат и позволяват на пикочния мехур да се издуе навътре във вагината.

Рак на пикочния мехур  четвъртият най-често срещан рак на вътрешен орган при мъжете. Ниската хидратация, както и арсенът в питейната вода се цитират като рискови фактори.

Как можете да поддържате пикочния си мехур здрав

Има доста промени, които можете да направите в начина си на живот, които ще увеличат шансовете ви да имате здрав и напълно функционален пикочен мехур през целия си живот.

Джинджифилът спасява от непрестанното тичане до тоалетната

Ето някои неща, които да правите и които да не правите за здрав пикочен мехур:

Правете следните неща:

Кегел упражнения Ако се изпускате когато се смеете или кихате, опитайте да стегнете вагиналните мускули, все едно се опитвате да спрете потока на урината. Това ще укрепи мускулите на тазовото дъно, които поддържат пикочния мехур.

Поддържайте тялото си хидратирано – има доказателства, че пиенето на много вода (не други течности) предпазва от увеличаването на бактериите в пикочния мехур и държат рака на далече.

Носете памучно бельо – коприната и полиестерът задържат влагата и повишават риска от инфекция на пикочния мехур.

Бършете се отпред назад  за предпазване от разнасянето на бактериите.

Набавяйте си достатъчно полифеноли  Червените боровинки, черният шоколад и сините боровинки са с високо съдържание на полифеноли.

Поддържайте изхожданията си редовни  запекът може да причини спазъм на пикочния мехур и да не се изпразва напълно.

Поддържайте простатата си здрава  Уголемената простата често причинява затруднение в пълното изтичане на урината.

Естествен подход към инфекциите на уринарния тракт

Ето някои неща, които можете да опитате.

Яжте броколи  Кръстоцветните зеленчуци като броколи, карфиол, кейл и брюкселско зеле могат да снижат вероятността от рак на пикочния мехур.

Пийте витамин D  изследванията показват, че значителните нива витамин D снижават риска от рак на пикочния мехур.

Пийте витамин B12 – Този В витамин е доказал, че помага на тялото да изхвърля арсена, който понякога се съдържа в кладенчовата вода. Ниското до умерено излагане на арсен се свързват с повишени нива на рак на пикочния мехур.

Хранете се в средиземноморски стил  средиземноморската диета, богата на здравословни мазнини защитава простатата (уголемената простата пречи на уринирането).

Опитайте мед манука  Изследвания откриха, че този вид мед предпазва от натрупването на бактериален слой вътре в пикочния мехур, който може да причини инфекции.

Урината, отражение на здравето

Не правете следните неща:

Не използвайте ароматизирана пяна за вана или използвайте такава само рядко. Тя може да раздразни пикочния мехур.

Не се стискайте  Уринирайте веднага щом почувствате позив за това. Задържането на урината отслабва мускулите на пикочния мехур и повишава вероятността от инфекция на пикочния мехур.

Не го натоварвайте  Натоварването на мускулите може да доведе до пролапсен пикочен мехур при жените.

Не прекалявайте с кофеина – макар че кофеинът не причинява инфекции в пикочния мехур, той може да раздразни вече инфектирания уринарен тракт.

Не пушете – Изследванията показват връзка между пушенето и рака на пикочния мехур.

Не пийте газирани напитки  карбонизацията и захарта раздразват пикочния мехур.

 

Източник:

https://easyhealthoptions.com/18-tips-stronger-infection-cancer-free-bladder/

Снимка: DH Information Health Related Issues

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *