Естествен подход към инфекциите на уринарния тракт

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Bio-and-luxury-lead-UK-yogurt-market_medium_vga

Инфекция на пикочните пътища или на пикочния мехур не е забавно нещо. Най-вероятно, ако сте жена, вие сте запознати с тези ужасни симптоми, тъй като е изчислено, че около половината от всички жени ще изпитат поне една инфекция на уринарния тракт през живота си, а една четвърт от жените ще страдат периодично от инфекции – две или повече уринарни инфекции за шест месеца.

Симптомите на инфекция на пикочните пътища включват усещане за парене и чувството, че винаги ви се чишка. Може да забележите мътна урина, както и болка или натиск в областта на таза, ниско в корема или кръста и дори субфебрилна температура.

Симптомите са лечими, но ако бъдат пренебрегнати може да се разпространят.

Бактериите могат да нападнат и възпалят пикочния мехур. Ако това се случи, болезнената инфекция може да се прехвърли нагоре към бъбреците, след това във вените и в останалата част от тялото. Ето защо болката в гърба може да е свързана с инфекция на уринарния тракт – бъбреците се намират под ребрата на гърба.

Не пренебрегвайте инфекцията на уринарния тракт, защото нелекуваните симптоми на инфекция на уринарния тракт могат да доведат до други симптоми, включително:

  • Болки в гърба
  • Температура
  • Ускорен пулс
  • Ускорено дишане

Макар че тялото ви прави всичко възможно, за да отблъсне инфекцията, здравословният начин на живот, който включва питателна храна и редовни упражнения, помага за стимулирането на имунната система, така че тя да може да функционира дори още по-добре. Тъй като да се предотврати инфекция на уринарния тракт е далеч по-добре, отколкото да лекувате такава инфекция, има няколко допълнителни стъпки, които можете да предприемете, за да снижите вероятността да се разболеете от такава инфекция.

Пийте много течности. Пиенето на много течности спомага за изхвърлянето на причиняващите инфекцията бактерии. То служи за разреждане на урината и ви кара да уринирате по-често, премахвайки бактериите от пикочните пътища преди да настъпи инфекция.

Веднага щом ви се причишка, последвайте повика на природата, защото иначе рискувате бактериален растеж. Освен да пиете по осем чаши вода всеки ден, намалете приема на кофеин и алкохол, защото тези субстанции се знае, че дразнят пикочния мехур.

Създайте си здравословни навици за полово сношение и хигиена. Сексът може да раздразни уретрата (пикочния канал) и се счита за една от причините жените, които са полово активни да са по-податливи на инфекции на уринарния тракт. Уринирайте колкото се може по-скоро след половия акт, за да спомогнете за изхвърлянето на бактерии, които може да са попаднали в тялото.

Някои видове контрацептивни средства също могат да повишат риска от инфекция на пикочните пътища, като диафрагмата, която притиска уретрата и затруднява изпразването на пикочния мехур, което означава, че е възможно развитието на повече бактерии. Използването на спермициди също може да задейства растежа на бактерии като наруши естествения баланс във вагината.

Освен това, жените трябва да се бършат отпред назад (не отзад напред), за да предотвратят случайното инфектиране на пикочния мехур.

Избягвайте потенциално дразнещи продукти. Пяната за вана, маслата за вана и всички съдържащи парфюм продукти, използвани върху или близо до гениталите, включително промивки, пудри и дезодориращи спрейове, могат да повишат риска от развиване на инфекция на уринарния тракт. Някои здравни експерти също така препоръчват преминаването от тампони към превръзки, защото тампоните позволяват навлизането на повече бактерии в тялото, дразнейки уретрата.

Ако развиете инфекция на уринарния тракт, лекарят ви може да ви предпише антибиотици, но винаги е най-добре проблема да се реши естествено при първия признак на симптомите. Прекомерната употреба на антибиотици е опасна, както за здравето на тялото, така и за околната среда, без да броим факта, че е съпроводена от редица нежелани странични ефекти.

Ако естествените лекове не се справят с инфекцията, непременно отидете на лекар, за да предотвратите влошаването й или дори причиняването на сериозни проблеми с бъбреците.

Междувременно, тези домашни лекове често вършат работа:

Пийте колкото можете повече вода. Пиенето на много течности спомага за изхвърлянето на бактериите и така спомага за оздравяването ви. Билковите чайове също помагат, но избягвайте напитки, съдържащи кофеин като зеления и черен чай, които могат да раздразнят пикочния мехур.

Макар че изследванията не са доказали ефикасността му, много хора откриват, че пиенето на сок от червени боровинки помага. Той е още един чудесен начин за лечение и предпазване при ранни симптоми на инфекция на уринарния тракт. Просто пийте неподсладен сок, за предпочитане органичен. Важно е също да се уринира често и всеки път да се изпразва пикочния мехур.

При ранни сиптоми можете да избегнете развиването на инфекция на уринарния тракт и на усложненията от нея. Още при първите симптоми на инфекция на уринарния тракт можете да решите проблема у дома.

Опитайте с пиенето на сода за хляб: 1/4 ч.л. сода за хляб в 240 мл вода. Тази вода алкализира и ще предотврати размножаването на бактериите. Препоръчва се пиенете й веднъж дневно при първи признаци за инфекция на уринарния тракт.

Борете се срещу вредните бактерии с полезни бактерии. Ферментиралите храни съдържат полезни бактерии, познати като пробиотици, които помагат в отблъскването на вредните бактерии. Яденето на органично, натурално кисело мляко, пиенето на пробиотични напитки или взимането на пробиотични хранителни добавки с високо качество може да спомогне за изкореняването на инфекцията.

Избягвайте дразнители. Избягвайте да ядете или пиете нещата, за които се знае, че дразнят пикочния мехур, защото това прави по-трудно оздравяването на тялото, включително кофеин, алкохол, пикантни храни, никотин, газирани напитки или изкуствени подсладители. Съсредоточете се върху яденето на колкото се може повече здравословни храни, включително такива, съдържащи здравословни мазнини като кокосовото масло и пресни органични плодове и зеленчуци.

~ The Alternative Daily

 

Източници:

http://www.thealternativedaily.com/taking-natural-approach-urinary-tract-infections/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N140411

http://www.recapo.com/dr-oz/dr-oz-natural-remedies/dr-oz-home-uti-treatments-baking-soda-cranberry-juice-wiping/ 

Снимка: www.foodmanufacture.co.uk

Прочетете още по темата:

Инфекция на уринарния тракт? Оригинално решение

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *