Няколко лесни коктейла за празничните дни

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cocktail

Отново е Коледа. Време за радостни забавления, празнични купони и шикозни коктейли. Тази година се покажете като изкусен домакин със следните творчески коктейли, любезно предоставени ви от умели бармани в Питсбърг.

Съставките с добро качество са особено важни за вкусните коктейли, казва Тара Шин,  експерт по приготвянето на коктейли с алкохол. Шин ви представя коктейли, които със сигурност ще ви очароват по време на празничните купони.

Пъмпкинтини – Pumpkintini

Смесете 30 мл водка, 30 мл пюре от тиква, 30 мл кондензирано мляко, 10 мл захарен сироп*, настъргана канела (на вкус) и настъргано индийско орехче (на вкус) в пълен с лед шейкър и разбийте много добре до изстудяване на течността. Прецедете в изстудена чаша за коктейли и украсете със звездичка анасон и бита сметана.

*Захарния сироп се приготвя като разтворите една част захар в една част гореща вода и го оставите да изстине.

Снежно мартини – Snowflake Martini

Смесете 8 мл водка, 40 мл какаова сметана и 30 мл бита сметана в пълен с лед шейкър и разбийте, докато получите студен и пенлив коктейл. Прецедете в изстудена коктейлна чаша и украсете със стружки черен шоколад.

Бодливо розово (Prickled Pink)

Разбийте 40 мл водка с резен от плода на кактуса нопал в шейкър и след това добавете лед и отново разбийте. Прецедете два пъти в коктейлна чаша, веднъж през ситна цедка, за да сте сигурни, че няма да проникнат семенца. Бавно долейте сто и двайсет мл пенливо вино. (Можете да използвате любимия си плод)

Върхът (Bee’s Knees)

За тази разновидност на егнога смесете равни части вода и мед, за да направите меден сироп. Добавете една част уиски и една част сметана или по половин части от двете. Разбъркайте и изсипете в чаши, пълни с лед.

Рецепта за джин физ (Ginever Fizz)

30 мл джин (примерно, Wigle’s Ginever) 15 мл пресен лимонов сок
15 мл захарен сироп
30 мл минерална вода (примерно, Перие)

Загрейте равни части захар и вода, за да получите 15 мл захарен сироп. Добавете 15 мл пресен лимонов сок и 30 мл джин (Wigle’s Ginever) и разбъркайте с лед. Налейте в коктейлна чаша, в която сте сложили лед и долейте 30 мл минерална вода.

Източник: Best Holiday Drink Ideas from Pittsburgh Mixologists, 19 December 2012

http://pittsburgh.cbslocal.com/top-lists/best-holiday-drink-ideas-from-pittsburgh-mixologists/

Снимка: vodkavendettas.tumblr.com

Важно

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *