Чудодейна билка, незаменимо богатство в дома ви

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Oil of Oregano

Ако сте запознати поне бегло с естествните методи за поддържане на здравето и за лечебните билки, навярно вече сте чували за чудодейното масло от риган. Извличано от многогодишната билка риган и заредено с изключително високи нива на антиоксидантни вещества, които изтребват свободните радикали, маслото от риган има редица употреби, които е доказано, че са изключително полезни за здравето на вас и семейството ви.

Всъщност, нарастващ брой научни доказатества непрекъснато предоставят все повече информация, която потвърждава терапевтичното въздействие на маслото от риган върху тялото. По-конкретно,  много изследвания доказват уникалните способности на маслото от риган да унищожава вредните организми благодарение действието на веществата карвакрол и тимол, съдържащи се в лечебното масло.

Кои са най-важните 10 употреби на маслото от риган?

1. Побеждава инфекциите

Научните изследвания ясно показват способността на маслото от риган да овладява инфекциите, както и мощната му ефикасност спрямо кандида албиканс, гъбичките  Аspergillus, вагиналните инфекции, стафилококовите инфекции и други. Изследване на Министерството на селското стопанство на САЩ дори съобщава, че маслото от риган демонстрира толкова силно антимикробно действие, че лесно се справя със салмонелата и Е.колите.

В поразително твърдение, друго важно изследване на Катедрата по физиология & биофизика на Медицинския център на Джорджтаунския университет от своя страна също потвърждава тези заключения:

„Нови безопасни антибактериални вещества са необходими за … превъзмогването на вредните инфекции. На база на предишния ни опит и на база опита на другите, ние приемаме, че билковите етерични масла като това от див риган (масло от риган)… предлагат такива възможности”.

2. Предпазва от вредни организми

Ако консумирате полу-сурово месо, замърсена вода или просто живеете в днешните условия в САЩ и по света, твърде вероятно е в момента в тялото ви да живеят редица нежелани и вредни организми. Можем да бъдем благодарни, че маслото от риган доказва, че е изключително полезно що се отнася до премахването на тези организми.

Струва си да отбележим едно конкретно изследване на връзката между маслото от риган и паразитите в тялото в рамките на 6 седмици. В него при участниците взимали по 600 мг масло от риган на ден се наблюдава пълно изчезване на паразитите в тялото. Използването на масло от риган може да е основно средство в битката с много различни паразити вътре и извън тялото. Те включват тения, дървеници, въшки, бълхи и кръгли червеи.

3. Източник е на основни хранителни вещества

Полагате много усилия да си набавяте оптимално количество витамини и важни минерали всеки ден? Маслото от риган е заредено със жизненоважни минерали като магнезий и цинк, както и с множество витамини като C и E. Допълнителен бонус към множеството употреби на маслото от риган е, че то може наистина да функционира като източник на важни хранителни вещества когато се използва редовно. Маслото от риган съдържа достатъчно високи количества цинк, магнезий, желязо, калций, калий, мед, манган и ниацин. Вземайки предвид широко разпространените сериозни недостици на тези субстанции днес, не е трудно да разберем защо приемането на масло от риган ни е така необходимо.

4. Подпомага храносмилането

Цялостното здраве се върти около здравето на стомаха и дебелото черво. Без добро храносмилане храната ще започне да се натрупва и действително да гние в дългия 7,6 до повече от 9 метра храносмилателен тракт. Аз силно препоръчвам използването на препарат на база кислород за пречистване на дебелото черво и изхвърлянето от храносмилателния тракт на натрупалата се фекална маса, но друг ключов фактор, на който трябва да обърнем внимание в този случай е спирането на това натрупване първо на първо. Маслото от риган е известно с това, че конкретно стимулира притока на жлъчен сок в храносмилателните органи и по този начин подобрява храносмилателния процес и помага за поддържането на биологичните системи, които определят цялостното състояние на здравето.

5. Облекчава менструациите

Нередовните, болезнени периоди, наред с отрицателните ефекти на менопаузата са сред най-честите проблеми, пред които жените се изправят днес. Едно от най-добрите решения за тях е маслото от риган, което може наистина да помогне за регулирането на нередовните менструации, както и за предпазване от негативните последици при менопауза. За жените това е значителен бонус към вече дългия списък от други употреби и ползи на маслото от риган.

6. Спира стареенето

Може би най-сензационата тенденция в здравето през последните няколко години е науката противопоставящя се на стареенето. Маслото от риган забавя процеса на влошаване състоянието на клетките в резултат на което може да повлияе на бързината на появяването на отрицателните последици от стареенето. Големият брой антиоксиданти, съдържащи се в маслото от риган също спомага в предпазването от свързаните с възрастта проблеми като заболявания на очите, дегенерация на мускулите и редица разстройства на нервната система.

7. Помага при алергии

Хората, страдащи от алергии ще открият облекчаващите и терапевтични свойства на маслото от риган по отношение на алергичните реакции за много привлекателни. Маслото от риган има седативен ефект върху свръх-чувствителността към алергиите, което в крайна сметка води до истинско облекчение при хората с алергични проблеми. Вместо вредни лекарства с дълъг списък странични ефекти, маслото от риган предлага сериозна природна алтернатива що се отнася до намаляването на драстичните последици, свързвани с алергичните реакции.

8. Чудесно е за отслабване

Въпреки репутацията му на естествен имунен стимулатор, маслото от риган е силно и срещу нежеланите телесни тлъстини. Както показва скорошно изследване, фокусирано върху способностите на маслото от риган да гори мазнини, активната съставка в маслото от риган, позната като карвакрол, действително модулира гените и намалява възпалението в бялата мастна тъкан.

Поставени на угояващ режим на хранене, мишките, които не получавали карвакрол бързо затлъстели, докато мишките, на които давали дори и съвсем ниската доза от 0.1 процента карвакрол наддали значително по-малко и дори имали по-ниски нива холестерол и триглицериди в кръвта си.

9. Справя се с болката

Болезнени заболявания като артрита, болките в гърба или синдрома на карпалния тунел могат да  всеят хаос в ежедневието ви. Без адекватни мерки проблемът може дори да се разпространи още повече, да не говорим, че може да стане и опасен. Маслото от риган може да се използва външно, за да проникне дълбоко в кожата и да спомогне за облекчаването на дискомфорта от болката и дискомфорта, причинявани от много от тези заболявания.

Просто си пригответе смес от органично масло от риган и органичен зехтин в съотношение 50/50 и нанасяйте мазилото външно върху засегнатите места за премахване на болката. Страдащите от мускулна треска, спортни травми и болки в гърба могат също да извлекат полза от него.

10. Бори се с настинките

Пипването на обикновена настинка или дори на сезонен грип може в голяма степен да влоши начина ви на живот. Маслото от риган, когато се използва правилно, добавя защитен слой към имунитета в тялото. Ако усетите, че хващате настинка, капнете 3-6 капки от него в празна капсула и пийте по една такава по 2-3 пъти на ден преди хранене. Правете го в продължение на 5-10 дни. (Спазвайте указанията, дадени с маслото, което закупите, тъй като то може да е доста силно като концентрация или най-добре се съветвайте със своя лекар преди да приемате маслото вътрешно!)

Освен това, можете да предотвратите настинките преди да ви повалят като взимате препоръчаната доза органично масло от риган по една капсула, съдържаща 3-6 капки или кякто е указано на опаковката.

Помнете, качеството на маслото от риган, което купувате наистина е важно. Органичното масло от риган е различно от традиционното масло от риган, продавано в местните магазини за хранителни продукти и здравословни храни. Маслото от риган трябва да е органично от сорта Origanum Vulgare и то е отлична добавка в аптечката у дома (когато е разредено с вода), както и един от незаменимите лекове, поддържащи доброто ви здраве. Но все пак внимавайте с количествата. Маслото от риган, което купите може да е много силно, затова непременно следвайте указанията.

Д-р Едуард Груп

Източник: 10 Uses for Organic Oregano Oil, 31 July 2013

http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/10-uses-organic-oregano-oil/

Снимка: www.pulsefitnessaz.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *