Лекари наричат остеопорозата скорбут на костите – необходим ви е витамин С, а не калций

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Остеопорозата е отслабващо костите заболяване, причинено от неспособността да се изгражда костна маса след естественото отмиране на костните клетки. Това прави костите толкова крехки, че те се чупят при леки падания или дори при неочаквана силна кашлица. С остаряването на населението, условията които водят до остеопороза се увеличават.

Контролираната от Биг фарма традиционна медицина предлага лекарствата с рецепта, наречени бисфосфонати като Alendronate (Fosamax), Risedronate (Actonel, Atelvia), Ibandronate (Boniva), золедронова киселина (Reclast). Тези лекарства правят костите дори още по-трошливи, като те се чупят се чупят под нормално натоварване.

Натрупали са се толкова много данни за спонтанни счупвания на кости на хора, употребявали дълго време бисфосфонати през 2011 година, че те дори бяха отразени в новините по телевизията тогава.

Незаменимият за здравето витамин К

Тези лекарства могат да причинят също артериални фибрилации, водещи до сърдечни удари и инсулти. Приемът на калций като хранителна добавка може да доведе до калцифициране на кръвоносни съдове, артерии и сърдечни клапи ако липсва правилния баланс на хранителните вещества, необходими да подсигурят влизането на калция в костното вещество, вместо да остава в кръвта.

Повечето лекари продължават да предписват бисфосфонати, понякога предпазливо. И те погрешно съветват да се пие хранителна добавка с калций. Някои лекари не са съгласни с теорията за изчерпване на калция и с необходимостта да се приема хранителна добавка с калций.

Те имат научни доказателства, че остеопорозата е скорбут на костите, и че решението е в приема хранителна добавка с витамин С, а не с калций.

Направете калция в тялото си полезен като наред с витамин D пиете и витамин К2

Трима лекари твърдят, че остеопорозата е скорбут

Д-р Томас Леви е кардиолог и експерт по витамин С отдавна предписващ лечения с мега-дози венозно вливане на витамин С за различни болести, включително при рак. Написал е също така няколко забележителни книги, включително книгата Смърт от калций. Той отбелязва недвусмислено:

Макар че засегнатите от остеопороза кости наистина са с голям недостиг на калций, даването на калций изобщо не лекува нито подобрява това заболяване.

Остеопорозата е фокален скорбут на костите и възстановяването на подходящия баланс на антиоксидантите, начело с витамин С е особено важно за излекуването на това заболяване и за последващия растеж на нова и здрава кост. Подходящият прием на минерали също е особено важен за оптималната функция на тези антиоксиданти в костта. 

Ако пиете витамин D, трябва да взимате и… магнезий

Друг лекар, който е разчупил бариерите, използвани от фармацевтичната индустрия и конвенционалната медицина за защита на погрешните схващания за заболяванията и за техните лечения, д-р Сюзън Хъмфрис, е съгласна с Д-р Леви. Като се оплаква от употребата на „проблематичните” бисфосфонати при остеопороза, тя добавя:

Видях множество пациенти, страдащи от съдови заболявания докато пиеха препоръчаните дози калций. Рентгеновите снимки разкриха идеални очертания на калцирани кръвоносни съдове и на калцирани сърдечни клапи.

Тя също се е превърнала в голям защитник и поддръжник на употребата на витамин С за предпазване от и лекуване на заболявания, която традиционната медицина избира да игнорира или омаловажава. Тя посочва:

Изследвания показват, че по-възрастните пациенти, чупили кости са имали значително по-ниски нива на витамин С в кръвта си от пациентите без фрактури. Минералната плътност на костите – нещото, което изследванията измерват, е по-висока при хората, които пият витамин С независимо от нивото на естрогена.

Витамин С е „двигателят” на имунната система

Д-р Марк Микоци също приема остеопорозата като костен скорбут, заболяване, което изисква прием на витамин С.

В своя статия той ни припомня историята на витамин С в предпазването от и лечението на скорбута в Британската флота през 18 век и как това днес е „забравено”, с използването на указания, които са трагично недостатъчни що се отнася до ежедневния прием на витамин С.

…традиционната медицина днес отказва да признае, че остеопорозата е скорбут на костите—а не недостиг на калций. А това означава, че за зла участ на американските жени, традиционните лечения на остеопорозата си остават „напълно неприложими”.

Цитрусовите плодове, съдържащи витамин С на корабите се справиха с кризата със скорбута при моряците от британската флота по времето на дървените кораби и продажбите на конопено платно.

Попълвайте редовно недостига си на този витамин, вижте как и защо

Д-р Леви сравнява окисляването на костите с причиняваното от него възпламеняване на горящо дърво. Повишеният оксидативен стрес в остеопорозните кости ги разгражда точно както огънят унищожава дървото. Мощният антиоксидант витамин С помага за потушаването на пожара (възпалението) в костите ни.

Д-р Леви добавя, че твърдението, че загубата на костна плътност се причинява от недостатъчно калций е все едно да казваме, че изгореното дърво е резултат от загубата на пепел и дим. Недостигът на калций и изгореното дърво са реални, но и двете се причиняват от оксидативен стрес.

Известно е, че витамин С допринася сериозно за синтеза на колаген. Той участва също в минерализирането на костите, за да подобрява или да създава костна плътност, както е демонстрирано от изследване с животни от 2012 година, в което се цитират няколко препратки към по-раншни сходни изследвания.

Чудодеен източник на витамин С убива рак на гърдата, белите дробове, дебелото черво и черния дроб

Мускулите, които свързват и помагат за поддържането на скелетната ни структура също така биват положително повлияни от подсилването на производството на колаген, благодарение на приема на витамин С, както беше демонстрирано от изследване с участието на хора през 2013 година в Нова Зеландия.

Обилният витамин С, складиран в скелетно мускулната тъкан може да действа като склад за съхранение, използван за възстановяването на обеднялото откъм витамин С костно вещество.

Кората на лимона премахва ставните болки завинаги

Приемът на калций в хранителна добавка е по-лош, отколкото неефикасен

Без армия от определени съдействащи хранителни вещества, калцият си остава свободен агент и ще си остане в кръвта, където може да се натрупа и да се калцира в кръвоносните вени и артерии и в сърдечните клапи.

Тримата лекари в голяма степен са съгласни относно видовете хранителни войничета, които са необходими за доставянето на калция в костното вещество. Има само леки различия в малки детайли между тях в следния списък:

Витамин C – от хранителни добавки с аскорбинова киселина по 1000 до 5000 милиграма на ден, липозомален С и органични зеленчуци и плодове. Още за ползите от витамин С четете тук.

Витамин D – от излагане на кожата на слънце, чисто масло от треска или хранителни добавки с холекалциферол D3.

Магнезий – от определени органични храни и/или магнезиев цитрат или глицинат от някои органични храни и/или хранителни добавки с магнезиев цитрат или глицинат.

Витамин K2 – оптималната форма на K2 е MK7, но K2 е достатъчен за насочване на калция от кръвта в костното вещество. Още за витамин К2 ще откриете тук.

Омега-3 мастни киселини от здравословни мазнини се препоръчват, докато фабричните олиа, маргарина и обработените въглехидрати се забраняват. Двама от лекарите предлагат допълнителни хранителни вещества към списъка като хранителни добавки с аминокиселините лизин и пролин и минерала бор.

Силицият от храната е още един минерал, който участва в поддържането на костната плътност.

Силицият има няколко източника от храни. Можете да добавите в списъка краставици и минерални води с високо съдържание на силиций. Силицият също така се свързва с токсичния свободен алуминий и го изхвърля от тялото.

Използвайте това растение: първа линия на защита от заболявания на белите дробове и бъбреците

Органичната, несъдържаща сяра меласа и истинският кленов сироп са богати на минерали храни, които стимулират процеса на изграждане на костите.

Препоръчват се и умерени упражнения, особено ходене и леки тренировки с натоварване. Заседналият начин на живот и вредната храна ще доведат до по-меки кости, както и до отпуснати мускули.

Всяка добра диета, която включва наситени мазнини като млечни продукти и големи количества зелени листни зеленчуци като кетогенната диета, ще предостави достатъчно от калция, с който тази хранителна армия може да се справи за отнасянето му в костното вещество и за избягване на калцирането на органите и артериите.

от Пол Фаса

Прочетете още по темата:

Ако пиете витамин D, трябва да взимате и… магнезий

Подходяща ли е кетогенната диета за вас?

Топ 10-те хранителни вещества за спокоен сън и здрави кости

Какво краде магнезия от тялото ти?

Сол и зехтин: След това лечение… няма да изпитвате болка няколко години

Чудодейна рецепта с желатин лекува болките в гърба, ставите и краката за 7 дни!

Източник:

https://healthimpactnews.com/2018/doctors-who-claim-osteoporosis-is-scurvy-of-the-bones-vitamin-c-supplementation-needed-not-calcium/

Снимка: Prevention

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *