Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

magnesium-foods

През последните 100 години някои хора изживяват опасна за здравето си кражба…

Приемът ни на магнезий е спаднал от 500 мг а ден до 175-225 мг на ден, което е доста под препоръчителния дневен прием. Всъщност, недостигът на магнезий е един от най-често срещаните хранителни недостици в развитите страни, засягащ най-често хората на средна възраст и по-възрастните.

Имайки предвид, че магнезият участва в стотици ензимни функции в тялото— както и че той съставлява около един процент от минерала в костите — не е за чудене, че повечето хора страдат от…

Чудото, наречено магнезий

Диабет: Заключения от Изследване на здравето на медицинските сестри на Харвард, Последващо изследване на здравето на здравни работници и Изследване на женското здраве в Айова показват, че хората с най-високите нива на магнезий имат най-нисък риск от развиване на диабет.

Сърдечни заболявания: Списанието Nutrition Research съобщи за изследване на повече от 10000 души в Съединените щати, което показва, че хората, консумиращи дневната препоръчителна доза магнезий „показват по-ниски нива на С-реактивен протеин. Повишените стойности на С-реактивен протеин бързо се превръщат в един от най-силните индикатори за сърдечно заболяване”.

Минерал „смекчава” втвърдените артерии & рязко намалява риска за сърцето

Холестерол: Клинични изследвания показват, че магнезият снижава общия серумен холестерол и повишените нива на триглицеридите. Той снижава „вредния” LDL холестерол и повишава „полезния” HDL холестерол.

Костите ни наистина също страдат

Изследователи проследили 2245 мъже на средна възраст в продължение на повече от 20 години, измервайки нивата им на магнезий и отчитайки евентуални фрактури на костите. Резултатите разкриват, че мъжете с по-ниски нива на магнезий в кръвта имали повишен риск от фрактури, особено на таза.

А рискът от фрактури бил 44 процента по-висок сред мъжете с по-ниските нива на магнезий в тялото.

Представете си как това се отразява на жените, които е по-обичайно да се борят за здравето на костите си от мъжете.

Как да преодолеем недостига на магнезий в тялото си

Попълване и поддържане на нивата на магнезий

В момента препоръчителния прием на магнезий е по 320 мг на ден за жените и по 420 мг на ден за мъжете от 31-годишна възраст нагоре. Но повечето хора са с далеч по-ниски стойности.

За да сте сигурни, че си набавяте достатъчно магнезий с храната е особено важно да консумирате хранителни източници с високо съдържание на този жизненоважен минерал.

10 причини да използваме Епсом соли

Богатите на магнезий храни включват:

 • Тиквени семки, 100 г = 594 мг магнезий
 • Всички трици, 1/2 ч.ч. = 112 мг
 • Бразилски орехи, 30 г = 107 мг
 • Семена от чиа, 30 г = 95 мг
 • Кафяв ориз, 1 ч.ч. = 86 мг
 • Риба, скумрия, 90 г = 82 мг
 • Спанак, 1/2 ч.ч. = 78 мг
 • Бадеми, 30 г (23 ядки) = 77 мг
 • Швейцарско зеле, 1/2 ч.ч. = 75 мг
 • Боб лима, 1/2 ч.ч. = 63 мг
 • Фъстъци, 30 г = 48 мг
 • Банан, 1 = 32 мг
 • Много други зеленчуци, плодове и ядки

Вижте кои заболявания лекува магнезият и най-добрите 5 билкови източника

Макар че консумирането на богати на магнезий храни е полезна стратегия, друг усложняващ фактор е че с напредването на възрастта тялото не може да усвоява минералите така добре както преди, което означава, че яденето на богати на магнезий храни може да не е достатъчно само по себе си.

Така че можете да добавите хранителна добавка, като е добре тя да е лесно усвоима от тялото — магнезиев аминокиселинен хелат, магнезиев фосфат, магнезиев глицинат, магнезиев орорат, магнезиев цитрат и магнезиев треонат.

Естествен начин за побеждаване на мигрената

Но трябва да внимавате и за нещата, които крадат магнезия от вас …

Избягвайте кофеинови напитки и алкохол: Кофеинът е диуретик и може да ускори загубата на минерали от тялото ви. Киселинните напитки като кафето могат да затруднят тънките ви черва в усвояването на хранителните вещества.

Контролирайте стреса си: Изглежда хората, които изпитват хроничен стрес са с нисък магнезий, а хората с достатъчно магнезий изпитват по-малко стрес. Ситуацията е печеливша както при намиране на начини за по-добро контролиране на стреса, така и за повишаване количеството на магнезий в тялото.

Помислете си добре преди да използвате система за омекотяване на водата: Твърдата вода може да причини утаяване на минерали в тръбите, така че много хора си инсталират инсталации за омекотяване на водата. Но когато направите това, вие намалявате значително източника си на магнезий. Изследване откри, че 2 литра вода в някои общини могат да предоставят до 30 процента от необходимата дневна доза магнезий за възрастни.

Този незаменим минерал, магнезият

Можете да се наслаждавате и на топли вани с английска сол, както за отпускане на мускулите, така и за повишаване на нивата ви на магнезий. Английската сол съдържа магнезиев сулфат и магнезият се усвоява в тялото през кожата.

от Джеда Денинг

Източник:

https://easyhealthoptions.com/whats-stealing-magnesium/

Снимка: Pinterest

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *