Минерал „смекчава” втвърдените артерии & рязко намалява риска за сърцето

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Magnesium-Symbol

Ако сте с наднормено тегло, вие сте един от многото хора, страдащи от излишни килограми и затлъстяване. А втвърдените артерии усещат това натоварване и ви поставят в сериозен риск от проблеми със сърцето, включващи инфаркт и инсулт.

Но изследователите разкриха невероятно лесно и в същото време мощно решение, което може да ви помогне да намалите риска за сърцето си, като ви осигури гъвкавите артерии, които ВСИЧКИ ние искаме да имаме.

Кое е най-хубавото ли? Не става дума за някакво скъпо лекарство по рецепта, съпътствано от плашещ списък странични ефекти. Всъщност, ще са ви необходими минимални средства на ден и ще го намерите съвсем лесно в супер до вас.

Прочетете още: Чудото, наречено магнезий

Често срещаният минерал, който намалява риска от инфаркт

Тялото ви използва магнезий за множество различни неща. И минералът е напълно задължителен за здравето на сърцето. Той буквално помага на сърцето ви да продължава да бие.

Всъщност, всеки удар на сърцето гори магнезий. А недостигът на магнезий е номер две причината за сърдечни удари и запушване на артериите.

Но се оказва, че магнезият поддържа сърцето ви и по още един начин. И тази наскоро разкрита полза е особено важна за хората с втвърдени артерии, които усещат товара от влаченето на няколкото излишни килограма.

Изследователите казват, че 350 мг обикновен магнезий, взимани всеки ден в продължение на 6 месеца могат да намалят сковаността на артериите и да снижат риска ви от сърдечен удар с впечатляващите 14 процента!

Магнезий в действие, 4 рецепти

Омекотяване на втвърдените артерии & по-нисък риск за сърцето с магнезий

Според изследването, публикувано в списанието American Journal of Clinical Nutrition, магнезият намалил каротидната във феморална пулсова скоростна вълна за участниците. И макар че тези думички няма да означават много за повечето хора, онова което те означават ще им е от голяма полза.

Хранителните добавки с магнезий водят до по-гъвкави артерии и по-малко риск от удар и инфаркт.

Но това не е единственият начин, по който този спасяващ живота минерал действа да „омекотява” втвърдените артерии като тези при болест на коронарната артерия. По-ранно изследване, публикувано в списанието European Journal of Clinical Nutrition, разкри че магнезият значително снижава калцирането на артериите, намалявайки риска от високо кръвно налягане с 50 процента!

(И ще снижите риска ви от деменция и диабет наред с това. Какво ще кажете за ТЕЗИ странични ползи?)

Прочетете още за магнезия: Този незаменим минерал, магнезият

Но не мислете, че това ново изследване е извинение да си купите опаковка магнезий и да пренебрегнете излишните килограми. Заемете се с вталяването си и така не само ще стимулирате сърцето си, но и общото здраве на тялото!

Ако се интересувате да приемате магнезий за подобряване здравето на сърцето си… и лекарят ви е одобрил това ваше решение… все пак пропуснете магнезиевия цитрат, използван от учените в изследването. Вместо него пийте магнезиев глицинат.

Магнезиевият глицинат се усвоява по-лесно и е по-малко вероятно да разстрои стомаха.

Можете да си набавяте магнезий и с храната. Следва полезна таблица, показваща някои от най-добрите източници на този важен минерал.

Количество Храна Магнезий в мг
1/4 ч.ч. Тиквени семки 190.92
1 ч.ч. Спанак 156.60
1 ч.ч. Швейцарско зел 150.50
1/4 ч.ч. Сусам 126.36
1 ч.ч. Черен боб 120.40
3/4 ч.ч. Киноа 118.40
1/4 ч.ч. Кашу 116.80
1/4 ч.ч. Слънчогледови семки 113.75
1 ч.ч. Бял боб 96.46

Д-р Марк Стенглер

Източник:

https://healthiertalk.com/mineral-softens-hardened-arteries-slashes-heart-risk/

Снимка: naturalfertilitybreakthrough.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *