Измама: Лекарствата за снижаване на холестерола причиняват бързо остаряване, увреждане на мозъка и диабет

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

statin-scam

(NaturalNews) Статините, широко предписваният клас лекарства, за които се казва, че снижават „вредния” холестерол и намаляват риска от сърдечни проблеми, наскоро попаднаха под атака след като изследване разкри, че те унищожават човешкото здраве повече, отколкото действат за подобряването му.

За жалост, много хора пият статини често срещани под имена като Lipitor, Crestor и  Zocor. Парите, харчени за изписваните с рецепта лекарства в САЩ достигна космичните около $374 милиарда през 2014 година, което бе най-високото ниво на харчене от 2001 година насам. Статините несъмнено съставляват значителна част от тези похарчени пари, а днес консуматорите, които пият такива лекарства имат много повече за какво да се притесняват от дупката, която те правят в портфейлите им.

Изследването, публикувано в списанието American Journal of Physiology посочва, че статините „… въздействието върху други биологични свойства на стволовите клетки предоставя новаторско обяснение за неблагоприятните им клинични ефекти”. По-конкретно, изследването посочва, че такива неблагоприятни ефекти включват ускоряване на „процеса на стареене” и също отбелязва, че „… дългото използване на статини се свързва с неблагоприятни последици, включващи миопатия, неврологични странични ефекти и повишен риск от диабет”. Миопатията е слабост на скелетната мускулатура.

Статините правят клетките неспособни да се възстановяват както трябва, създават проблеми с нервите и унищожават паметта

Експертите, участвали в предполагат, че здравословните проблеми, свързвани със статините вероятно са били омаловажавани през годините. Всъщност, хората пиещи такива снижаващи холестерола лекарства страдат от катаракти, умора, чернодробни проблеми, мускулни болки и загуба на паметта. Казано просто, открито бе, че тези лекарства променят клетките по такъв начин, че основната им задача да се възпроизвеждат и да помагат на тялото да се възстановява е осуетена. Това води до настъпването на ужасни здравословни проблеми или до влошаването на съществуващите.

Да добавим и: Лекарствата за снижаване на холестерола ни тровят на клетъчно ниво

Професор Реза Изадпана, биолог по стволовите клетки и водещ автор на публикуваното изследване казва „Излседването ни показва, че статините могат да ускорят процеса на стареене. Хората, които използват статини като превантивно лечение за здравето, трябва да преосмислят решението си понеже изследването показва, че те могат да имат общи нежелани ефекти върху тялото, които могат да включат болки в мускулите, както и проблеми с нервите и ставите”.

Въпреки здравословните проблеми, свързани със статините Американската агенция за храните и лекарствата (FDA) казва, че хората не трябва да се страхуват от тях

Макар че FDA отбелязва на сайта си, че макар „Когнитивното (свързано с мозъка) влошаване като загуба на паметта, разсеяност и объркване, за които споделят някои потребители на статини” и макар че „Хората, които биват лекувани със статини може да са в повишен риск от вдигане на нивата на кръвната захар и от развиване на диабет тип 2”, агенцията продължава да подкрепя безопастта и ефективността на тези лекарства. Сайтът насочва вниманието на хората към съвета на Ейми Г Иган, M.D., M.P.H., заместник директор на Отдел Продукти за метаболизма и ендокринологични продукти на FDA. Тя казва, „Тази нова информация не трябва да плаши хората да не използват статини. Ползата от тях е неоспорима, но те трябва да се пият предпазливо и с познаване на страничните им ефекти”.

Неоспорима? Особено след това последно изследване, подчертаваме несъгласието си. Кое му е полезното на ускоряването на стареенето, на това, че клетките не могат да функционират както трябва, на мускулната слабост и на загубата на паметта?

Прочетете още по темата: След бета блокерите идват статините или основни принципи за оптимално здраве

Необходимост от непрестанна проверка на лекарствата по рецепта и на по-старите изследвания, които хвалят ползите от тях

Това заключение показва важността отново и отново да разглеждаме така наречените ползи от лекарствата с рецепта, нещо, което надяваме се ще продължи, така че потребителите да са напълно информирани, както и поддържани в най-добро здраве.

За някои лекарства, изписвани с рецепта: Шест опасни лекарства с рецепта, предизвикателство в абсолют

Подобно, отварящо очите изследване, включващо неотдавна създадения антидепресант Paxil наскоро попадна в заглавията когато повторен анализ на първоначално изследване разкри грешки и непълна информация. Всъщност, лекарството бе открито, че в крайна сметка не е безопасно и ефикасно за целевата му демографска аудитория, заключение, което Браян Нозек, професор по психология в Университета на Вирджиния казва, че „сигнализира, че обществеността се събужда, следи нещата и прави онова, което се очаква от науката да прави – самокоригира се”.

Дженифър Ли Ренълдс

Източник:

http://www.naturalnews.com/051636_statins_drug_scam_premature_aging.html

Снимка: www.institutefornaturalhealing.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

1 thought on “Измама: Лекарствата за снижаване на холестерола причиняват бързо остаряване, увреждане на мозъка и диабет

  1. не мога да твърдя тази статия и много други такива да ли са верни ,но нали ваши колеги-професори ,доценти и ……. ни лекуват с тях!!!! Аз ли трябва да и кажа,прочетох това и ……..защо ги произвеждат ……..нали са положили клетва да ни лекуват ,а не убиват ,ние на кого да вярваме?????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *