Лекарствата за снижаване на холестерола ни тровят на клетъчно ниво

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

ЧЕРВЕН ФЛАГ ЗА СТАТИНИТЕ: Масово предписвани лекарства действат като отрова за клетките, която ускорява стареенето… дезактивира възстановяването на ДНК… води до диабет, мускулна умора и загуба на паметта

statins-red-alert

(NaturalNews, Майк Адамс, 29.09.2015 г.) Статините, предписвани на над 100 милиона души в целия свят вече се определят като клетъчни отрови, които ускоряват стареенето и стимулират мускулна умора, диабет, загуба на паметта и така нататък.

Учени в Университета Тулейн в Ню Орлийнс откриха, че статините – които печелят десетки милиони долари на година за фармацевтичните компании – „дезактивират” стволовите клетки, отговорни за клетъчното възстановяване на цялото тяло. Докато статините (фармацевтичните лекарства за снижаване на холестерола) агресивно биват рекламирани от жадните за печалба фармацевтични компании като „чудодейни” лекарства, всъщност, те могат да доведат до катастрофални и дори фатални странични ефекти при много пациенти.

Както пише британският таблоид Daily Express … тези странични ефекти включват „загуба на паметта, мускулни болки, диабет, катаракта, чернодробна дисфункция, умора и загуба на паметта”.

„Статините причиняват по-бързо стареене на редовно употребяващите ги”, съобщава вестникът, „и ги предразполагат към дългосрочно умствено и физическо влошаване…” Вестникът добавя:

Учените откриха, че лекарствата против атеросклероза сериозно увреждат стволовите клетки, които са вътрешната система, която лекува увреждането в тялото и го защитава от мускулни и ставни болки, както и от загуба на паметта…  Професор Реза Изадпана, биолог по стволови клетки и водещ автор на изследването, публикувано в списанието American Journal of Physiology, казва: „Нашето изследване показва, че статините ускоряват процеса на стареене”.

Страничните ефекти на статините, документирано включват загубата на паметта, мускулна умора, катаракти и диабет

Публикуваното в списанието American Journal of Physiology – Cell Physiology изследване се казва „Въздействието на статините върху биологоческите характеристики на стволовите клетки дава новаторско обяснение за техните плеотропни полезни и нежелани клинични ефекти”.

Абстрактът на изследването показва, че „страничните ефекти на статините включват загуба на паметта, миопатия, образуване на перде на очите и повишен риск от диабет”. В него също така се предупреждава, че „статините влошават и експресията на лекуващите ДНК-то гени, включващи XRCC4, XRCC6 и Apex 1”.

Лекари и лекарствени компании от години заговорничат в омаловажаването на страничните ефекти на статините, рекламирайки лекарствата като „чудодейни” лекарства, които всеки би следвало да пие. Някои лекари дори предлагат статините да се добавят в питейната вода като флуорида.

Когато пациенти са засегнати от опустошителните странични ефекти на статините – загуба на паметта, диабет, мускулна умора и т.н. – лекарите просто им предписват още допълнителни лекарства за лечението на тези симптоми. Статините всъщност се превръщат в „лекарства, отварящи вратата”, която води към удължаване на рецептите с още допълнителни лекарства, носещи големи печалби.

Лекарите в сърдечната индустрия са подкупвани да снижават границите на „високия” холестерол за да пласират повече статини

За разгръщането на измамата, медицинската система заговорничи, за да предефинира „високия холестерол” в по-ниски стойности, което незабавно води до тласването на десетки милиони хора в положение, в което те се нуждаят от „лечение” с високо доходоносни лекарства. Тези вземащи решенията комисии на Американската сърдечна асоциация и на Американския колеж по кардиология изобилстваха от членове, които бяха подкупени от фармацевтични компании, за да предефинират високия холестерол по начин, генериращ най-високите печалби. Както в Natural News писахме през 2013 година:

Лекари твърдят, че новите насоки ще ограничат броя на хората с ниски нива на рискове за сърцето, на които се предписват статини просто заради някаква си холестеролна стойност. Обаче, според новите напътствия, една трета от възрастните в САЩ ще достигнат до прага, каращ ги да обмислят дали да не пият статини, което е повече от два пъти в сравнение с 15-те процента от възрастните, на които се препоръчват статини при сегашните указания.

Оправданието за това, че половината от членовете на комисията са свързани с Биг фарма: Връзките между сърдечните лекари и Биг фарма са така широки, че е почти невъзможно да се намери голяма група лекари, които да не са свързани с индустрията.

От много години Natural News учи читателите си, че статините могат да причинят увреждане на нервите и да имат други опустошителни за здравето последствия. Но медицинското статукво, както обикновено игнорираше тези странични ефекти и продължаваше да пласира повече статини за печалба, преструвайки се, че няма засегнати.

Също като в индустрията на ваксините, индустрията на статините е далеч по-заинтересована от прибирането на огромни печалби, отколкото от защитаването на живота на хората. Днес, благодарение на изследователите от Университета Тулейн, причината за това защо статините са толкова опасни за човешкото здраве е по-добре разбрана научно.

Ако използвате статини в момента, спрете да ги пиете! Намерете по-здравословни алтернативи, както следва:

Висок холестерол? Снижете го с по едно зелено смути на ден

След бета блокерите идват статините или основни принципи за оптимално здраве

Плод, ефикасен колкото статините

8 съвета как да свалите холестерола си по естествен начин

Забранената храна, която парира рака

Холестеролът всъщност е полезен!

 

Източник:

http://www.naturalnews.com/051363_statin_drugs_accelerated_aging_side_effects.html

Снимка: www.facebook.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

1 thought on “Лекарствата за снижаване на холестерола ни тровят на клетъчно ниво

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *