Чай от джинджифил: Странични ефекти

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Кой ли не харесва чаша горещ чай от джинджифил? Обаче, страничните ефекти от чая от джинджифил трябва да бъдат взети предвид, ако редовно пиете тази напитка в големи количества.

Heart-question-feature

Чаят от джинджифил е гореща традиционна напитка, която милиони хора пият всеки ден. Той е много различен от традиционния чай, и се прави от корен от джинджифил. Джинджифилът, както всички сме съгласни, е познат със своите лечебни свойства. Чаят, направен от корен на джинджифил се използва за лечението на различни болести като гадене, възпаление, мигрени, диария и т.н. Всъщност, джинджифилът се използва в аюрведически и древни китайски лекарства от повече от 3000 години. Несъмнено ползите от тази билка са много за изброяване Обаче, една популярна поговорка казва „нищо в прекомерни количества не е полезно”; и чаят от джинджифил не прави изключение! Прекалената консумация на чай от корен от джинджифил може да доведе до сериозни странични ефекти. Преди да обсъдим защо човек не трябва да прекалява с тази напитка, нека първо видим какви са препоръчителните лимити за консумиране на джинджифил в хранителния ни режим.

Препоръчителни лимити за консумация

Агенцията по храните и лекарствата определя джинджифила като ‘общо взето безопасен за консумация хранителен продукт’. Безопасният лимит за прием на джинджифил е 2 грама на всеки кг телесна маса; всяко количество, надвишаващо този лимит се счита за свръх доза. В основни линии, човек трябва да проявява повишено внимание и да се запознае с фактите относно консумацията на чая от джинджифил, тъй като странични ефекти могат да се появат дори при обстоятелства когато няма свръх доза. Освен това, билките и лекарствата за някои заболявания се знае, че си противодействат с чая от джинджифил, така че е особено важно да се консултирате с лекаря си, ако вземате каквито и да било лекарства, а също и ако сте бременни.

Странични ефекти от чая от джинджифил

Едно от първите предупреждения, когато пиете чай от джинджифил е, че трябва да пиете навременно и здравословно количество от него съобразно нуждите на тялото си. Недостатък на повечето растителни лекарства, особено под формата на билки и корени, е, че има голяма вероятност тези билки да противодействат на лекарствата. Ето защо е препоръчително да се консултирате с диетолог или с експерт по храненето преди изобщо да започнете да пиете големи количества чай от джинджифил редовно. Чаят от джинджифил противодейства на лекарствата, предписани за лечение на кръвоизливи. Лекарствата като аспирин и другите противовъзпалителни лекарства също са противопоказни за вземане с джинджифил, защото това може да предизвика вътешен кръвоизлив.

Странични ефекти при прекалена консумация

Чаят от джинджифил трябва да се консумира в ограничени количества. Свръх дозата от чай от джинджифил влияе върху храносмилателната система. Прекомерната консумация причинява симптоми като гадене, диария, уригване, подуване, и дори киселини в стомаха. Прекалената консумация може също да доведе до производството на киселини в човешкото тяло, предизвиквайки повишена киселинност. Също така, хората, страдащи от диабет трябва да избягват прекалената консумация на джинджифил в каквато и да било форма, защото той може да снижи нивата на кръвната им захар и да предизвика хипогликемия.

Анестезията и чая от джинджифил

Ако човек е консумирал чай от джинджифил точно преди операция или от дълго време пие чай от джинджифил, това може да е причина за някои усложнения по време на операцията. Лекарствата, дадени като упойка си противодействат с чая от джинджифил, водейки до усложнения като  пречки в заздравяването на раните, или фоточувствителни реакции и кръвоизливи в резултат на взаимодействието с антикоагулантите. Именно заради това повечето лекари съветват да се спре приема на джинджифил поне една седмица преди операцията.

Странични ефекти при пациенти със заболявания на кръвта

Чаят от джинжифил може да се окаже пречка за функционирането на тромбоцитите, отговорни за коагулацията на кръвта. Пациентите, които страдат от заболявания на кръвта като хемофилия, трябва да се консултират с лекаря си преди да пият такъв чай. Разреждащите кръвта лекарства (Варфарин), предписвани за някои заболявания на кръвта се знае, че си противодействат с джинджифила. Също така хората, пиещи лекарства за високо кръвно налягане не трябва да консумират джинджифил, защото той снижава кръвното и може да предизвика сърцебиене.

Пиене на чай от джинджифил по време на бременност и кърмене

Чаят от джинджифил се говори, че е токсична субстанция за нероденото дете. От друга страна, някои медици предписват чай от джинджифил като лекарство за сутрешното гадене. Темата остава спорна; най-доброто, което можем да направим е да не поемаме рискове. Можете да се консултирате с личния си лекар по въпроса ако желаете.

Пиене на чай от джинджифил преди сън

Един от често срещаните странични ефекти на чая от джинджифил е, че той ‘убива’ съня. Това означава, че ако пиете чай от джинджифил преди да си легнете е възможно дълго да не можете да заспите, както и да почувствате киселини в стомаха.

Чай от джинджифил и камъни в жлъчката

Производството на жлъчен сок при пациентите с камъни в жлъчката е доста болезнено. Джинджифилът подобрява производството на жлъчен сок и непряко допринася за причиняването на болка.

Чаят от джинджифил и стомаха

Чаят от джинджифил на гладен стомах е особено лоша комбинация, защото това често води до нездравословна киселинност. Ето защо трябва да сте хапнали добре преди или след като пиете чай от джинджифил. В краткосрочен план това може да не е проблем, но продължителното консумиране на този чай на гладен стомах може да причини различни усложнения в хранопровода, включително кръвоизлив!

Ето защо е препоръчително човек да потърси указания преди да започне да пие чай от джинджифил редовно. Страничните ефекти се наблюдават когато чаят от джинджифил се консумира в големи количества. Така че когато и да ви се припие чай от джинджифил, пийте го на малки глътки, а не с чаши!

Източник:  http://www.buzzle.com/articles/ginger-tea-side-effects.html

Снимка: henpicked.net

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Ние сме здрави” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Ние сме здрави” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

По отношение на диетите, препоръчваме преди да се подложите на която и да било диета, първо да се консултирате с личния си лекар и по възможност с диетолог за избягване на непоносимост към храни или режим на хранене. По този начин ще извлечете максималното от диетата, без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

11 thoughts on “Чай от джинджифил: Странични ефекти

  1. Благодаря!Току що изхвърлих преди малко приготвения настърган джинджифил и объркан с мед.Приемам сериозни лекарства за сърдечно-съдово заболяване.Трябва да бъдем внимателни.Благодаря!

  2. Благодаря!Току що изхвърлих преди малко приготвения настърган джинджифил и объркан с мед.Приемам сериозни лекарства за сърдечно-съдово заболяване.Трябва да бъдем внимателни.Благодаря!

  3. Чаят от джинджифил противодейства на лекарствата, предписани за лечение на кръвоизливи. Не споменават за лекарства за сърдечно-съдови заболявания.

  4. Американските ви здравни източници нямат интерес хората да се самолекуват, защото не печелят от химиите, които бавно ни убиват или в най-добрия случай увреждат други органи…

  5. Американските ви здравни източници нямат интерес хората да се самолекуват, защото не печелят от химиите, които бавно ни убиват или в най-добрия случай увреждат други органи…

  6. Трябва да сме внимателни,но и Природата помага и дори лекува,без лекарства,но Вие си знаете най-добре.Не е трябвало да изхвърляте тази смес,защото е мн.лечебна смес,не вреди стига да я ползвате два часа след или преди лекарствата си.Така съм чел-за билки и други природни лекарства.Ако питаш лекарите изписали Ви няколко различни лекарства как да ги взимате,ще Ви кажат -може заедно,през толкова часа,толкова хапчета,но не е така.Трябва да се чете листовката,преди да ги закупиш с,ли ако вече сте го направили,но не и сляпо да им вярваш.Има информация и в интернет.Ако искате,напишете в Гугъл"Световна конспирация срещу здравето"и ще излезе книгата на д-р Гълъбов-повече от 200 страници е,но е мн.полезна,писана от факти и доказателства.

  7. Zdraveite reshix da zapochna dieta s djindjifil maximalnoto kolichestvo trqbvalo da bude 4gr na den miksirax v blender krastavica polovin limon I 100gr dgindjifil za 2 dena sum priel okolo 230gr posledstviqta ot tova bqxa gadene diariq vsichki muskoli po tqloto me bolqt chak ne Moga da xodq temperatura I potene otidox v bolnicata I doktora mi kaza da priemam po 2chashi na den prqsno mlqko ta nadqvam Se da se opravq skoro taka che predi da zapochnete dieta konsultiraite Se s doktor I chetete vnimatelno

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *