Невероятните ползи за здравето от носенето на златни бижута

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

… или защо да си подарим красив златен накит с висока проба и да го носим редовно, вижте по-долу…

Златото е един от най-древните, открити от хората метали и употребата му за направата на бижута започва още в най-ранните цивилизации. Към днешна дата златото си остава един от най-популярните метали за направата на бижута заради царствения си вид и вечната си красота.

Златото от край време е символ на богатство и власт. Обаче, знаехте ли, че златото ни предоставя много повече. От векове златото предлага невероятни ползи за здравето, изследвани от хората, живеещи в близост до златни залежи.

Представяме ви среброто, което унищожава 650 различни патогени и лекува възпалението за 72 часа

Днес златото е не само най-разкошния метал, но то също така предоставя невероятни ползи за здравето на хората, които го носят. Ако обожавате елегантните бижута, време е да инвестирате в златни накити и по този начин да си набавяте повече от красота. Тук описваме някои от лечебните и лековити качества, свързвани със златните бижута.

1. Златото регулира телесната температура

Много хора страдат от втрисане, горещи вълни и други телесни проблеми, причинявани от промените в телесната температура. Златото е популярно решение за справяне с тези проблеми, понеже то естествено регулира телесната температура. Например, жените в менопауза страдат от горещи вълни. А носенето на златни бижута може много да им помогне.

Магическия тюркоаз, защо да го носим

2. Златото лекува рани, болка и раздразнения

От древни времена хората са открили, че златото очевидно има лечебни свойства, ето защо още оттогава металът в естествената си форма се използва за лечението на болезнени раздразнения и рани. Още тогава хората открили, че когато златото се използва върху раздразнена кожа или върху рана, то предпазва от инфекции и спомага за оздравяването на мястото.

3. Златото предоставя цялостно добро здраве

Ако непрестанно се чувствате потиснати и изтощени, златните бижута могат да ви ободрят понеже златото има положителна енергия, която преодолява проблеми както в тялото така и в ума. Тази положителна енергия предоставя топли, облекчаващи вибрации които отпускат кръвоносните съдове и стимулират пренасянето на кислород до клетките в тялото. Това от своя страна подсилва енергийните ви нива и тялото ви реагира по-добре на желанията ви.

Като подсилва притока на кислород в цялото тяло, златото помага на всяка част от тялото да действа оптимално и ще откриете, че тогава изпълнявате задачите си по-лесно. Доброто кръвообръщение е важен аспект за отблъскване на заболяванията и това е една причина много хора днес да носят златни накити, докосващи кожата им.

Незаменимата сила на лековития кехлибар за тялото, ума и душата

4. Златото лекува симптомите на артрит

Хората, страдащи от артрит изпитват силна болка, която прави невъзможно използването на пръстите и краката и всяка друга поразена част от тялото им. Носенето на 24-каратово злато върху кожата предоставя известно облекчение и снижава нежеланите симптоми, свързвани с артрита. Това е област, в която учените провеждат изследвания с положителни резултати. Националният център за биотехнологична информация (NCBI) посочва, че тази форма на лечение съществува от известно време и насърчава провеждането на още изследвания, като в същото време препоръчва използването на злато като чудесно решение за хората, страдащи от артрит.

5. Златото снижава стреса и безпокойството

Животът е труден, а понякога може би ви се струва, че нищо не ви се получава. Когато човек страда от такива настроения, той лесно прави погрешни избори, което влошава живота му още повече. Обаче, можете да превъзмогвате такова лошо настроение като носите златни бижута. Златото е не само приятно за гледане, но то подсилва и увереността. Когато носим елегантни златни накити, за нас е по-лесно да общуваме с хората и да изразяваме себе си. Златните бижута по този начин подсилват емоционалното ни здраве и премахват стреса, а това е полезно за всеки човек днес.

Успокояващата сила на „камъчетата срещу тревога”

6. Златото лекува кожата

Клеопатра използвала злато за препятстване на стареенето и то вършело чудеса. Царицата се е превърнала във въплъщение на красотата. Днес много жени прибягват към нейното магично лечение на кожата. Златото също така било често използвано лечение за кожата през римската епоха когато използвали мехлем със злато за лечение на кожни инфекции. Днес много дерматолози смятат, че златото има невероятни оздравяващи кожата свойства.

Много продукти за кожата на пазара съдържат злато. Ако търсите продукти за кожата, които се основават на доказани във вековете знания, насочете се към кожни продукти на златна основа. Те ще поддържат кожата ви в чудесен вид и вие ще се наслаждавате на младежката жизненост на която и Клеопатра дълго се е радвала.

Ползите за здравето на нефрита, нефритени ролери

7. Златото подсилва имунитета

Всеки би се радвал да е винаги здрав, но това не е лесно. Болестотворните патогени са непрестанно около нас. С помощта на златни бижута човек в по-голяма степен се предпазва от инфекциите. Златните накити стимулират имунитета. Това е добра причина хората, които могат да си позволят злато да го носят през целия си живот. Те не рискуват и страдат от по-малко заболявания.

8. Златото лекува нервната, както и ендокринната система

Някои свойства на златото помагат за лечението, както на нервната, така и на ендокринната система. Изследванията в тази област с помощта на пациенти, носещи златни бижута се оказват много успешни. Изследванията продължават да откриват конкретните съставки, предоставящи лековитите свойства в златото, ето защо много хора продължават да използват златни накити, за да лекуват проблеми с нервната и ендокринната си система.

Зареждане на мозъка, тялото и духа с кристали

9. Златото в акупунктурата

Акупунктурата е една от най-древните лечебни практики. Акупунктуристите използват игли със златни върхове за облекчаване на болка и за освобождаване на енергийния поток в тялото. Алтернативните лечители в целия свят използват кристали с цвят на злато, понеже те имат лечебни свойства.

Непременно носете златните си накити, или си купете такива, за да можете да се наслаждавате на упоменатите по-горе ползи за здравето, които те предоставят. След като вече знаете, че златото се отличава с изключителните си лечебни сили, не е за чудене, че много учени изследователи полагат неимоверни усилия, за да разкриват тези лечебни свойства на скъпоценния метал. Освен че златните накити ще ви придават чудесен вид, с положителната си енергия те също така ще подобрят цялостното ви здраве.

Още по темата:

Колоидно сребро за здраве, 9 полезни ежедневни употреби

Тайните на лечението с кристали, пълен указател

Полускъпоценни камъни премахват негативната енергия

Пиенето на сода за хляб е евтин и безопасен начин за справяне с автоимунно заболяване

ДНК-то не е вашата съдба: Как да променим генетично заложеното, започвайки с подправка

12 засилващи имунитета храни и билки, които придават мощни оздравяващи свойства на ястията ви

Източник:

https://www.dazzlingrock.com/blog/2019/01/health-benefits-wearing-gold-jewelry/

Снимка: Provident Metals

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *