Полускъпоценни камъни премахват негативната енергия

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

amethyst

Древните култури използвали кристали и камъни за лечението на множество физически и психични заболявания и те все още широко се използват и в днешния забързан свят. 

Дори и да сте скептични относно лечението с кристали, ако го опитате това няма да ви навреди, понеже е напълно безопасно и невероятно терапевтично. Съществуват множество камъни и кристали, от които да избирате, но ние подбрахме кратък списък от камъни, изчистващи негативната енергия от аурата ви и предоставящи ви яснота и жизненост. Негативната енергия може лесно да се вклини в аурата ни, ако не се грижим правилно за честото прогонване на тази тежка енергия често, така че оздравяването с кристали и камъни може в голяма степен да помогне в този процес.

Ето 5 полускъпоценни камъка, които премахват негативната енергия:

Огнен ахат

Точно както предполага името, този огнен камък може да ви накара да се чувствате по-живи и да ви даде усещане за цел, които ще ви помогнат да прогоните негативните енергии. Той помага за заземяването ви към Земята като в същото време формира защитен щит около тялото ви, държейки вредните енергии и духове под контрол. Огненият ахат стабилизира енергиите и регулира чакрите, Огненият ахат е разновидност на кварца и е един от най-ефикасните камъни за стимулиране на оздравяването и позитивизма като отново влива смисъл, жизненост и посока в живота ви.

Аметист

Аметистът е най-известен с това, че помага на хората да заспиват и да не се будят през нощта, но той може също така да се използва и за прочистване на негативната енергия. Той носи в себе си силната способност да пречиства и защитава носещия го, и да премахва всички тежки енергии в аурата. Дори само да гледате този красив камък може да ви донесе усещане за спокойствие и позитивност, а ако държите аметист под възглавницата си през нощта, той ще отблъсква негативните духове и ще ви помага да заспивате. Освен че прогонва външните негативни влияния, аметистът ще ви помогне да държите негативните мисли под контрол. Този камък е идеален за много чувствителните хора или за онези, които се нуждаят от насочване и стабилност в живота си.

 Черен турмалин

Древните магьосници използвали черен турмалин, за да ги защитава от злите духове на Земята когато правели магии. Днес хората все още много ценят този камък поради способността му да защитава носещия го и да отблъсква негативните енергии и вредните сили. Той също така помага за отблъскването на радиация и замърсяване, и може дори да промени негативните мислене и настроениия, превръщайки ги в положителна, полезна енергия.

Черният турмалин може дори да заземи човек към земята благодарение на мощните си лечебни свойства. Той помага на носещия го да се освободи от вредни модели на мислене, да се приспособява към стресиращи работни места и дори да укрепва увереността си. Той е най-добре да се използва в трудна ситуация или когато сте изправени пред тежки вътрешни конфликти.

Обсидиан

Обсидианът е не само невероятно красив камък, но той е и един от най-силните камъни за защита от психически атаки и негативни хора. Носещият го незабавно ще се почувства защитен от силните негативни сили и неговата или нейна аура бързо ще бъде пречистена. Това е много духовен камък, носещ в себе си много метафизични сили. Много хора го използват за защита от злото, както и за свързване с висшето си аз.

Черен кехлибар

Черният кехлибар естествено е черен на цвят и много гладък и полиран. Гледайки го вие вероятно няма да забележите, че е извлечен от вкаменено дърво – но под микроскоп това лесно се забелязва. Черният кехлибар се използва от древността за облекчаване на безпокойство и депресия – той носи в себе си голяма сила и защита за хората, които го носят. Той се използва и за предпазване от психически атаки и за премахване на негативните енергии от аурата, които са попаднали там при излагането на енергиите на другите. Черният кехлибар може допълнително да се използва, за да помогне на човек да се справи с мъка, която също причинява тревожност.

Прочетете още по темата:

Как да спрем да поемаме негативната енергия на другите

6 начина за освобождаване от негативната енергия

Лечебни свойства на скъпоценни камъни и кристали – 1

Невероятните свойства на кехлибара при никненето на млечните зъбки

 

Източник:

http://healthandwellness365.com/2016/03/19/5-gemstones-that-clear-negative-energy/  

Снимка: www.thinglink.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *