Терапия с цветове – лечебната сила на цветовете

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

colors-heal

Добре е че живеем в цветен свят и че можем да избираме с какви цветове да се заобикаляме, но също така е добре е да знаем, че различните цветове лекуват различни заболявания.

От древни времена цветовете са се използвали като терапия за лечението на различни заболявания. Цветовете вероятно са най-прекрасното изживяване, те са навсякъде около нас. Терапията с цветове е холистичен подход, който включва цветовете за лечението на различни заболявания и емоционални разстройства. Подходът в терапията с цветове включва определен брой принципи за създаване на хармонични комбинации от цветове за лечение.

Прочетете още за цветовете: Цветовете са важен аспект на фън шуй

Цветовете влияят на настроенията и емоциите. Терапевтите, които работят с цветове използват тази чувствителност, за да определят и коригират или лекуват всяка дисхармония във вътрешните енергийни модели на тялото или чакрите, които могат да доведат до физически или емоционални разстройства.

Терапевтите вярват, че всеки орган и всяка система в тялото (или чакрите) има своя собствена характерна вибрационна енергия и всяко заболяване може да бъде излекувано като се използва цвят със съответстващата вибрационна енергия.

Симптомите на заболяване са признаци, че има недостиг или неправилна употреба на цветове и светлина в човешките органи или по-дълбоко вътре в клетките. За това може да има определени причини, като например, начина ни на живот, твърде много стрес или заобикалящата ни среда. Този дисбаланс може да бъде коригиран с употребата на правилните цветови честоти.

Често срещани здравословни проблеми, при които терапията с цветове може да помогне

Терапията с цветове се използва като допълнителна терапия, която стимулира имунитета и подсилва самолечението отвътре. Има редица заболявания, които могат да бъдат лекувани с цветове като безсъние, тревожност, астма, поведенчески разстройства, депресия и много други.

Лечението с цветове също така стимулира творчеството и помага при учене.

Започна изследване, което да потвърди важността на цветовете в лечението на заболявания. Например, гледането на синя светлина доказано сваля кръвното като успокоява автономната нервна система, докато червената светлина кара кръвното да се вдига.

Спектърът на цветовете и ефективната му употреба

Най-важният ни източник на енергия и светлина е слънцето, като целия спектър на цветовете се извлича от слънчевата светлина. Слънчевата светлина се състои от седем цветови енергии: червена, оранжева, жълта, зелена, синя, индиго и виолетова. Всеки цвят във видимия спектър на светлината има своя собствена дължина на вълните и своя собствена честота, която произвежда специфична енергия.

Червеното повишава физическата ни енергия, жизнеността, издръжловостта, заземяването, спонтанността, стабилността, страстта.

Оранжевото стимулира творчеството, продуктивността, удоволствието, оптимизма, ентусиазма, емоционалното изразяване.

Жълтото повишава приятното прекарване на времето, хумора, лекотата, личната сила, интелекта, логиката, творчеството.

Зеленото поддържа равновесието, хармонията, любовта, комуникацията, социалното, природата, приемането.

Синьото и индиговото усилват спокойствието, душевния покой, любовта, честността, добротата, истината, вътрешния мир, емоционалната дълбочина, предаността.

Виолетовото стимулира интуицията, въображението, универсалния поток, медитацията, артистичните качества.

Всеки цвят ни въздейства по различен начин. Като се научим как ни влияе всеки цвят, ние можем ефикасно да използваме цветовете за повишане на енергията така както и когато ни е необходимо.

Насладете се на терапията с цветове, отпуснете си и си починете с това видео: https://www.youtube.com/watch?v=LwN7G2bx84E

Различни цветови комбинации в лечебния процес

Различни цветове се използват за лечението на различни заболявания:

1) Комбинацията от синьо, зелено и оранжево се използва за лечението на артрит.
2) Комбинацията от зелено и жълто се използва за лечението на диабет.
3) Комбинацията от виолетово и синьо се използва за лечението на мигрена и главоболие.
4) Индиговата светлина се използва за лечението на пърхот.
5) Синия цвят се използва за лечението на кашлица.

6 ) Жълтият цвят се използва за лечение на запек.
7) Комбинацията от индиго и зелено се използва за лечението на рак.

Разбира се, има и множество други комбинации, но тук ще посочим кой цвят на коя чакра въздейства.

(Очаквайте още за лечебната сила на цветовете.)

Източник:

http://wellbeingmantras.com/color-therapy-what-makes-colors-to-heal/

Снимка: picssr.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *