Линиите и бръчките върху лицето разкриват тайни за цялостното ви здраве

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Всички имаме бръчки, линии и петна по лицето си. Това е естествена част от живота, с която за жалост трябва да се примирим.

lines-wrinkles-face

Но знаехте ли, че бръчките разкриват повече от просто възрастта? Така както цветът на очите предоставя по-голямо описание на характера ни, бръчките ни разкриват много удивителни детайли за тялото и здравето ни.

Лицето е пряко свързано с останалата част от тялото, според експертите по картографиране на лицето. Посредством линиите и белезите върху кожата и очите, телата ни изпращат послания и предупредителни знаци относно здравето ни — и тези послания могат съвсем навреме да ни отворят очите.

Тук представяме необикновен поглед към картографирането на лицето, основаващ се на вековното упование в естественото лечение и свързаността в тялото. Наистина бях изненадан когато видях как линиите между веждите всъщност бяха свързани с черния ми дроб и далака.

Нямах идея, че лицето ми може да ми предостави такива прозрения относно собственото ми здраве. Толкова се радвам, че вече зная какво да търся и как мога да използвам лицето си като указател за по-сериозни здравословни проблеми, които се налага да решавам!

Всяка линия, бръчка и петно върху лицето ви означава нещо сама по себе си. Любопитни ли сте да разберете какво се опитва да ви каже собственото ви лице? Прочетете подробностите и научете значението зад всяко петънце!

1. Хоризонтални линии по челото

Хоризонталните линии върху челото ви често се наричат „линии не притеснението” и то с причина. Ако имате такива лини, това показва, че натрупвате голямо количество стрес. Те са признак, че може би се нуждаете от почивка, за да се отпуснете като отидете някъде или пък си дадете малко време насаме.

Те също така са пряко свързани със стомаха ви. Те може да са индикация, че ядете твърде много захар и мазнини с храната и че не пиете достатъчно вода. Ако имате такива линии може би ще е добре да се фокусирате малко повече върху това какво точно слагате в тялото си.

2. Линия до дясната вежда

Ако имате ясно изразена вертикална линия между веждите това е признак, че вътрешните ви органи може да функционират по-слабо. Тази линия конкретно е свързана с черния дроб.

Някои храни стимулират здравето на черния дроб като зелените зеленчуци, сладките плодове и пълнозърнестите храни. Ако имате тази линия до дясната вежда, вие можете да се справите с отслабения си черен дроб като намалите консумацията на кафе, пикантни храни и сол. Очевидно е, че ако страдате от сериозни проблеми с черния дроб, трябва да отидете на лекар.

3. Линия до лявата вежда

Както линията до дясната вежда е свързана с черния дроб, така линията до лявата вежда е пряко свързана с далака. Добре изразена линия до лявата вежда може да показва слабост или проблеми в далака.

Ако подозирате нещо сериозно, трябва да потърсите лекарска помощ. Но в отговор на линията до лявата ви вежда, вие можете да укрепите далака си с някои храни. Подобно на панкреаса, далакът бива стимулиран от сладки храни. Просто се уверете, че не прекалявате със захарта в храната си. Идеалният естествен начин за укрепването на този орган е да ядете неголеми количества сладки или сушени плодове.

4. Линия върху носа

Някои хора имат бръчка напряко през носа в горната му част. Тази линия често означава, че сте податливи както на сезонни, така и на несезонни алергии.

Странното е, че тази линия може да е свързана също така и с либидото ви. Ако имате линия през носа, може да изживявате снижен нагон. Това може да се отразява върху любовния ви живот и може да показва, че трябва да вкарате малко пикантност в живота си.

5. Тънки бръчици отстрани на очите тип „пачи крак”

Едни от най-често срещаните бръчки по лицето се наричат „пачи крак”. Ако не сте ги чували, това са тънките линии, тръгващи отстрани от очите навън. Макар че те може да са признак, че се усмихвате с цялото си лице (което със сигурност не е нещо лошо), бръчките пачи крак могат също така да са свързани и със зрението ви. Ако непрестанно примижавате когато гледате телефона си, телевизия или екрана на компютъра, вие може без да искате да ги правите по-дълбоки.

Бръчките тип „пачи крак” също така са свързани с вътрешните органи стомах, бъбреци и черен дроб. Те може да са индикация, че органите ви са слаби и че трябва да преминете на по-здравословна храна и на режим с упражнения.

6. Кръгове или торбички под очите

На всички ни се е случвало някои сутрини, когато не сме си доспали, да забележим, че имаме торбички под очите. Но тези кръгове също така са свързани и с бъбреците. Торбичките могат да са индикация за слаби бъбреци, а с този здравословен проблем може да се борите с плодове, зеленчуци и много течности.

Те са също така свързани с кръвоносната система на организма и могат да означават, че имате лошо кръвообръщение. Можете да се опитате естествено да се справите с лошото кръвообръщение с йога или масажи. Ако проблемът стане сериозен, трябва да отидете на лекар .

7. Болезнени места по бузите

Ако изпитвате болки в бузите или забележите петна или обезцветяване по бузите, това може да показва, че нещо по-сериозно се случва в тялото ви. Болезнеността е признак на храносмилателни проблеми и че може би ще е добре да преоцените начина си на хранене.

Петна, зачервяване или обезцветяване по бузите може да означават, че имате проблеми с белите дробове. Белите ви дробове са жизнено важен орган, така че трябва да правите дихателни упражнения и физически упражнения, които изискват дихателен контрол като тичане. Ако някога изпитате затруднение да дишате, незабавно потърсете лекарска помощ.

8. Червен връх на носа

Червеният нос може да е често срещан проблем, но е важно да знаем, че носът е пряко свързан със сърцето и кръвоносната система. Зачервен връх на носа може да показва проблем с кръвното налягане. Това е нещо, което лекарят ви може да следи, но и вие можете редовно да мерите кръвното си в близката дрогерия (аптека).

Здравето на сърцето ви също е изключително важно, ето защо червеният нос означава, че трябва да избягвате пикантни храни, алкохол и кафе. Храните, които съдържат големи количества есенциални мастни киселини като авокадото са много по-полезни за вас.

9. Линии около устата

Много хора имат вертикални линии отстрани на устата. Ако те са отстрани на устата, тези линии са свързани с дебелото черво Макар че здравето на дебелото черво не винаги ни е в ума, то е много важно, особено на по-късен етап в живота.

За щастие, това е относително лесна за стимулиране част от тялото. Фибри, витамин D, упражнения и много течности са някои от лесните начини за стимулиране на здравето на дебелото черво, ако забележите тези линии отстрани на устата си.

10. Линии когато се смеете

Линиите, които се образуват когато се смеете могат да имат две драстично различни обяснения. Разбира се, ако сте от хората, които непрекъснато се смеете, вероятно ще развиете такива линии. В този случай, продължавайте да се смеете и се радвайте на тези линии.

Обаче, ако не мислите, че тези линии са вследствие на смях, може да виждате сигнал за това, че функцията на панкреаса ви е слаба. Някои от храните, които стимулират здравето на панкреаса са сините боровинки, черешите, гроздето, чесъна и спанака, така че със сигурност трябва да ги включите в храната си.

11. Линии върху горната устна

Не всеки развива дълбоки вертикални линии над устните си. Но хората, които имат такива линии често са пушачи. Пушенето е една от неестествените причини за линии над горната устна.

Обаче, това място също така се свързва с далака. За да се справите със слабостта на далака си, опитайте се да ядете богата на кореноплодни зеленчуци храна – като тиква, ряпа и моркови. Малките чести хранения също са полезни за дългосрочното здраве на далака.

12. Петна по устните

Забелязването на петна по устните може да има няколко обяснения. Те могат да показват лошо кръвообръщение, в който случай се препоръчва йога или физическа активност.

Но петната по устните могат да са също така индикатор за проблеми с дебелото черво. Отново, храни с повече съдържание на фибри са полезни за здравето на дебелото черво. Също така можете да подсилите здравето на дебелото си черво като го прочиствате у дома си.

Прочетете още по темата:

Вероятно имате 9 кг отрови в дебелото черво, ето как да спасите здравето си

Лек от 2 съставки ежегодно прочиства дебелото черво за елегантна талия и здраво тяло

Естествена детоксикация на тялото за прекрасно здраве

 13. Линии по врата

Линиите могат понякога да се образуват по дължината на врата и да правят впечатление за „двойна брадичка”. Това е изключително често срещано и може да е в резултат от наднормено тегло.

Обаче, тези линии по врата могат също така да са свързани с щитовидната жлеза. Има няколко начина да подобрите здравето на щитовидната си жлеза като пиенето на селен и цинк и премахването на глутена от храната. Като помогнете на щитовидната си жлеза, това може също така да ви помогне да отслабнете.

14. Пръстени около ирисите

Непременно разгледайте очите си, освен лицевите бръчки и линии. Ако забележите пръстени около ирисите на очите, може да имате високи нива на холестерола.

Високият холестерол може да доведе до сериозни здравословни проблеми като сърдечен удар и атеросклероза. За щастие има много неща, които можете да правите за да снижите холестерола си като да ядете повече зеленчуци, да елиминирате транс-мазнините от храната си и да добавите ядки в нея.

15. Изпъкнали вени по слепоочията

Ако имате изпъкнали вени по слепоочията в темпоралния лоб, това може да е признак, че имате високо кръвно налягане. Очевидно, снижаването на нивата ви на стрес е особено важно за свалянето на кръвното. Можете да се запишете на клас по йога, да ходите на разходка или дори да планирате почивка.

Но има също така множество други натурални начини за снижаване на кръвното налягане. Снижаването на солта, яденето на банани и повечето упражнения са само няколко от начините за подобряване на кръвното, ако забележите тези вени по слепоочията.

16. Линия под долната устна

Много хора имат двойна брадичка, която прилича на малка трапчинка в средата на брадичката. Но ако имате линия точно под долната устна и точно над брадичката, може би натрупвате негативни чувства.

Задържането на негативни емоции никога не е полезно за здравето ви в дългосрочен план, и това може да се отразява тук в тази линия под долната устна. Сега може да е идеалното време да се освободите от разочарованията или от яда който се е натрупвал във вас.

Всичко това показва, че като обръщате внимание на линиите и бръчките по лицето си, вие можете да откриете тайни за останалата част от тялото си.

 

Източник:

http://www.homehealthyrecipes.com/the-lines-and-wrinkles-of-your-face-reveal-secrets-to-your-bodys-overall-health/

Снимка: www.civitas.al

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *