Прочистване и детоксикация на тялото с ябълки! Правете го всеки месец и ще избегнете много заболявания!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

apple-detox

Може да сте много здрави, но независимо от всичко, трябва да имате детоксикиращ или прочистващ ден поне веднъж на месеца. Защо детоксикацията е толкова важна?

Има много теории и препоръчвани от експертите начини, но тук ние ви предлагаме да правите еднодневно пречистване. В основата на това детоксикиращо лечение са ябълките, като ще ги използвате в различни форми.

Лошите хранителни навици са основната причина тялото ви да се нуждае от прочистване. Тези навици водят до вредни отлагания в храносмилателния тракт с времето, които по-късно се разпространяват и усвояват в тялото.

Още за ябълките: Войната в тялото, заглушете рака и атеросклерозата с ябълки и чай!

Ябълките са богати на натурални минерали, витамини и ензими. Предоставянето на тези хранителни вещества на тялото е особено важно по време на детоксикация, когато всички системи в тялото са включени на висока скорост да изхвърлят токсичния материал. Уникалните киселини в ябълките имат способността да се свързват с токсините и да помагат на тялото да ги изхвърля по ефективно. Те са също така способни да се борят с бактериите, гъбичките и кандида.

Още за ябълките: Ябълките, нов сезон и 5 невероятни ползи

Ето какво представлява еднодневната детоксикация:

Веднага след събуждане изпийте чаша натурален, несъдържащ захар ябълков сок. Добавете сока от половин лимон. Най-доброто е сами да си правите сока. Купете си мощна сокоизстисквачка и винаги използвайте органични ябълки. Ако не можете да намерите такива, можете да купувате от магазина сок, който е 100% натурален без никакви добавки. Сокът трябва да е хладък или поне със стайна температура.

Винаги го пийте на малки глътки, никога наведнъж! След 2-3 часа изяжте две ябълки. Не ги белете! На обяд изпийте чай от ябълкови обелки. Добавете в него две чаени лъжици органичен мед. След 1-2 часа отново изяжте две ябълки. Следобед изпийте още една чаша натурален ябълков сок. За вечеря изяжте порция топла ябълкова каша (белени и настъргани ябълки) и добавете две чаени лъжици мед.

Детоксикиращият ви ден приключи. Това ще дезинфекцира храносмилателния ви тракт, както и цялото ви тяло. По време на детоксикиращия ден не яжте, нито пийте нищо друго освен изброените по-горе неща за ядене и пиене. Ябълките са невероятно смилаеми.

Еднодневното прочистване ще регенерира и прочисти храносмилателния ви тракт, кръвта и целия ви организъм. Провеждайте еднодневното си прочистване редовно, за да осигурите максимално възстановяване на храносмилането си. Прочистването ще регулира изхожданията ви, независимо дали те са твърде чести или твърде редки. Този метод се препоръчва на всеки, било то здрав или болен.

Ябълки и за красота: Рецепта за красива кожа – ябълков нощен крем

Ябълковият метод е ефикасен в лечението на подагра, ревматизъм, артрит, проблеми с черния дроб и бъбреците.

Той помага за подобряването на функцията на кръвоносните съдове, прочиства кръвта и холестерола и помага в лечението на екзема. Прочистването с ябълки въздейства положително на нервната система и което е още по-интересно, стимулира метаболизма и отслабването!

Ако решите да опитате и да прилагате този метод редовно, ще усетите неговото превантивно и дезинфектиращо действие. За оптимални резултати можете да го прилагате на всеки 7-10 дни или при нужда. Когато ядете органични ябълки, непременно ги сдъвквайте много добре. Ясно е че не бива да ядете ябълки само през прочистващия ден. Можете да се наслаждавате на тези и на много други ползи от редовното ядене на ябълки. По една ябълка на ден е била достатъчна преди 80 години, днес не е. Винаги купувайте органични ябълки, които не са били третирани с химикали.

Поговорката „по ябълка на ден държи лекаря далече от мен” е на повече от 150 години, така че ябълките със сигурност принадлежат в групата на най-здравословните и най-вкусни храни, които можете да ядете.

Още за ябълките:

След бета блокерите идват статините или основни принципи за оптимално здраве

Плод, ефикасен колкото статините

Направете оцета на мечтите си

 

Източник:

http://www.homehealthyrecipes.com/apple-cleansing-and-detoxing-your-body-do-this-every-month-to-prevent-many-diseases/
Снимка: www.haberloji.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *