Естествени аналгетици

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

БОЛКА… В моята работа съм виждал повече видове болка, отколкото мога да преброя.

Ставна болка… болки в гърба… главоболие… стомашни болки… болки в очите… зъбобол… болки в ушите… схванат, болезнен врат… родилни болки… болки поради камъни в бъбреците…

Една пациентка дори ми каза, че я боли косата!

migraines3

Повярвайте ми, мога да продължа. Но, онова което искам да кажа е следното…

Всички тези видове болки си приличат в три неща:

1. Не ги искате, нали?

2. Казвали са ви, че начинът да ги премахнете е да вземате някое лекарство. А това, както знаете, не е добър избор. Приемането на нестероидни противовъзпалителни средства (NSAIDs) ще направи дупки в стомаха ви и ще накара бъбреците ви да остареят без време. А другата възможност – наркотичните вещества, предписани от лекар – е, вие вече знаете защо не ги искате тях, нали?

И сега третото общо нещо между тях…

3. Всяка една от тези болки може да се облекчи без лекарства. Вие просто трябва да откриете точната хранителна добавка, витамин или билка, за да оправите основния проблем.

Как така е толкова просто?

Току-що прочетох девет изследвания, които показват връзка между вашите болки и болежки и нещо, наречено ‘оксидативен стрес’, който представлява отклонили се от вида си електрони – така наречените ‘свободни радикали’ – се освобождават и атакуват здравите клетки.

Уврежданията, които той причинява водят до болката, която чувствате.

Ако непрекъснато изпитвате болка, и болката се разнася по цялото ви тяло, това може да е състояние, известно като синдром на хроничната умора или фибромиалгия.

В едно изследване, пациентите с фибромиалгия бяха лекувани с антиоксиданти. Магнезият и ябълчената киселина намалиха нивата на болка с 59% само за 4 седмици. Симптомите продължиха да отшумяват. След 8 седмици, нивата на болка спаднаха с 69%. Пациентите в плацебо групата нямаха никакво подобрение. Тяхната болка стана още по-силна.

Представете си болката ви да намалее наполовина и повече… като взимате обикновен антиоксидант като магнезия.

Антиоксидантите се борят със свободните радикали. Болката и възпалението изчезват.

Антиоксидантите също снабдяват клетките ви с митохондрии (клетъчни органели). Митохондриите снабдяват тялото ви с енергия.

Така че време е да се захванем с практичните съвети за това какво можете да направите сега…

Започнете с това да се храните със сурови, пресни, необработени, органични храни. И пробвайте хранителни добавки, когато се нуждаете от още помощ. Ето някои важни антиоксиданти, известни със своята способност да побеждават болката:

  • Ябълчена киселина: Ябълчената киселина се използва от клетките ви за производството на енергия и за засилване на имунитета ви. Има я в много пресни плодове, а зелената ябълка съдържа най-високи количества. По една ябълка на ден е чудесен съвет, тъй като всяка от тях съдържа около 90 мг ябълчена киселина. Но за успокояване на болката ще ви е нужно повече. Вземайте по една капсула от 600 мг от един до четири пъти на ден преди хранене.
  • Магнезий: Попай не е ял спанак напразно. Той съдържа големи количества магнезий и витамин С. Магнезият действа най-добре в комбинация с витамин С. Бадемите, кашуто, кедровите ядки и бразилският орех съдържат високи нива магнезий. Както и фасулът. Вземайте по 600-1600 мг всеки ден, разделени на дози и поне 400 мг преди да си легнете.
  • Хлорела: Хлорелата е водорасло. Тя съдържа много антиоксидантни витамини, минерали и ензими. Изследванията показват, че тя снижава болките при фибромиалгия средно с 22% та чак до 50%. Вземайте до 10 г или 100 мл на ден.
  • Адеметионин (SAMe): SAMe е също толкова ефикасно, колкота са NSAIDs (нестероидните противовъзпалителни лекарства) при болки и депресия у пациенти, страдащи от фибромиалгия. SAMe не се съдържа в храната, но можете да си го купите от мгазините за хранителни добавки. Вземайте 200-1,600 мг на ден.
  • Коензим Кю10 (CoQ10): CoQ10 създава енергия във всяка клетка на тялото ви. Той прави келтките ви силни и здрави. Когато на пациенти с фибромиалгия бяха давани CoQ10 и гинко билоба, 64% имаха голямо подобрение. Вземайте по 50 мг от по-силната форма на  CoQ10 (убиквинол) на ден.
  • D-рибоза: D-рибозата е вид естествена захар – монозахарид. Тя зарежда митохондриите и създава енергия в клетките ви. 66% от пациентите отчетоха голямо подобрение на симптомите на фибромиалгия с 45% увеличение на енергията. Вземайте по 5 г три до шест пъти на ден.
  • АцетилLкарнитин: Изследователите вярват, че хората, страдащи от фибромиалгия имат недостиг на карнитин. Ацетил L-карнитинът снижава болката и засилва чувството за добро физическо състояние. Вземайте по 1,000 до 2,000 мг на ден.

Желая ви добро здраве,

д-р Ал Сиърс

Източник: Al Sears, Natural Pain Killers, April 2010

Снимка: www.whatcausesthis.com

Прочетете още: Прогонете умората и хроничната болка за 12 дни

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Ние сме здрави” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те на са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Ние сме здрави” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *