6 лесни упражнения за стягане на мускулите на ръцете

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

triceps-6-exercises

Ако се срамувате от провисналите си ръце и поради тях не се чувствате достатъчно комфортно за да носите дрехи без ръкави, не сте единствени. Тези поклащащи се телеса по ръцете се наричат трицепси. Трицепсите са големите мускули на горните крайници, на които дължим способността да протягаме ръцете си.

Има две основни причини за отпуснатите ръце – възрастта и телесните тлъстини. С напредването на възрастта кожата провисва понеже губи еластичността си. Това основно се забелязва в горните части на ръцете. Проблемът е, че не можем да направим много по въпроса. Що се отнася до втората причина – телесните тлъстини – можем да отслабнем и да премахнем телесните тлъстини, включително тези по ръцете. (Вижте повече по въпроса в статията Идеална напитка за отслабване топи излишните тлъстини изключително бързо).

В допълнение към правилното хранене е добре да тонизирате редовно мускулите си като правите упражнения с натоварване.

6 лесни упражнения за стягане на трицепсите

Тези упражнения могат да се правят у дома, като за някои от тях са необходими гирички от 1-2 кг или по-тежки, ако искате.

1. Помпички за трицепси

triceps-1

За изпълнението на това упражнение ви е необходим стабилен стол. Поставете дланите на ръцете зад тялото върху стола, отдалечени една от друга на ширината на раменете, като задната част на дупето ви е близо пред стола. Стъпили сте на пода с крака, свити в коленете и раздалечени на широчината на таза. Ръцете са изправени, но винаги леко свити в лактите – това е изходната ви позиция. Бавно свийте ръцете в лактите и спуснете тялото си право надолу към пода, като свивате ръцете си в лактите под 90 градусов ъгъл (ще усетите обтягане на трицепсите) докато тялото ви е в положение пълен клек, след което упражнете натиск върху трицепсите и отблъснете тялото си в изходна позиция. Повторете 10-15 пъти.

 

 

 

 2. Лицеви опори

triceps-2

Заемете позиция за правене на лицеви опори с тяло опряно на пода на пръстите на краката и с ръце раздалечени на ширината на раменете и изпънати. Спуснете тялото си към пода като свиете ръце в лактите и ги държите близо отстрани на тялото. Изправете ръцете си и се върнете в начална позиция. Ако ви е твърде трудно, променете началната си позиция така, че коленете ви да са свити и опрени на пода. Повторете 10-15 пъти.

3. Кикбекове за трицепси

triceps-3

За това упражнение са ви необходими гирички с тежина 1-2 кг. Дръжте гирите във всяка ръка на колене и с пръстите на краката, опрени в пода. Горната част на тялото от таза нагоре е наведена напред и лактите са свити под 90 градусов ъгъл до тялото. Сега изпънете ръцете си назад с длани една срещу друга. Усетете напрежението в трицепсите си и се върнете в изходна позиция. Направете 3 поредици от по 8-10 изпълнения на упражнението.

4. Изтягане на трицепсите

Можете да правите това упражнение от стоеж или лежейки на пода. Необходими са ви гири с тежина 1-2 кг.

triceps-4-1

Ако лежите на пода:  

Легнете по гръб с ръце изправени над гърдите. Дръжте лактите си леко свити. Сега свийте лактите назад под 90 градусов ъгъл, така че гирите да опрат пода зад главата ви. Лактите трябва да са от двете страни на главата. Изправете ръцете в изходна позиция. Повторете 15 пъти.

triceps-4-2

Ако сте в изправен стоеж

Застанете с отпуснати колене без да ги стягате. Вдигнете ръцете си нагоре, докато лактите стигнат до ушите ви. Сега свийте лактите си под 90 градусов ъгъл назад. След това стегнете трицепсите и изправете ръцете си нагоре. Повторете 15 пъти.

5. Упражнение с привеждане напред

triceps-5

Стъпалата са раздалечени на ширината на раменете. Свийте колене и наведете тялото от таза нагоре напред. Дръжте гръбначния си стълб изправен и не се свивайте в кръста. Изпънете ръце надолу точно под раменете. Свийте лактите си назад, вдигайки ръцете с гирите отстрани на гърдите (лопатките ви трябва да се събират една към друга). Бавно свалете гирите надолу с контролирано движение и усетете напрежението в трицепсите. Повторете 15 пъти.

6. Лицева опора с една ръка

triceps-6

Легнете на лявата си страна с леко свити колене. Сложете лявата си ръка върху дясното рамо. След това поставете дясната си длан на пода и натискайте, изпъвайки трицепса докато тялото се вдигне нагоре над пода. Повторете 10 пъти и след това направете упражнението на дясната страна на тялото.

Ако правите тези упражнения редовно, много скоро съвсем спокойно ще показвате новите си стегнати ръце. Разбира се, и храната си казва думата, така че ще трябва и нея да я съобразите с целта си и да избягвате храните, образуващи тлъстини в тялото.

 

Източник:

http://www.healthyandnaturalworld.com/easy-exercises-to-get-rid-jiggly-arms/

Снимки: www.healthyandnaturalworld.com; physiomulpk.wordpress.com; www.healthyandnaturalworld.com; plus.google.com; www.healthyandnaturalworld.com; www.healthyandnaturalworld.com; www.healthyandnaturalworld.com; www.healthyandnaturalworld.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *