Прасковите – красиви, вкусни и много полезни за здравето

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

peaches-health

Знаехте ли, че родината на прасковите е Китай и че те са приемани за символ на вечност и безсмъртие?

Днес прасковите са известни с невероятната си хранителна стойност, те предоставят на тялото минерали, редица витамини и антиоксиданти, които всичките са особено важни за здравето ни. Поради тази причина е необходимо да ги ядем редовно.

Университетът на Вашингтон проведе обширно изследване в рамките на 2 години и заключи, че консумацията на този плод предпазва от формирането на рак на гърдата.

Макар че първоначалните изпитания са с мишки, впоследствие изследванията се извършват върху доброволци. С това изключително, основаващо се на праскови лечение, учените откриха при мишките как раковите клетки започват да отстъпват и да изчезват. При хората резултатът е съвсем сходен.

Мъхест плод спира рака на гърдата

Въздействието на прасковите върху човешкото тяло показва, че тези красиво обагрени и много вкусни плодове са не само питателни, но и отлично предпазват от рак

Прасковите предоставят и други ползи за здравето.

Свойствата на този плод го правят идеален лек, както следва:

  • Забавят преждевременното стареене.
  • Подсилват костите, предпазвайки ги от заболявания като остеопороза.
  • Ефикасен лек против стрес.
  • Активират и предпазват мозъчните клетки.
  • Снижават холестерола в кръвта.
  • Успокояват болките при ревматизъм.
  • Чудесно пречистват черния дроб.
  • Предпазват от образуването на камъни в бъбреците.

Извличайте най-много ползи от прасковите като ги ядете сурови без да ги белите или на сок, защото така към тях няма да са добавени изкуствени подсладители. Ако предпочитате, можете да ги подслаждате с натурален мед.

Ето още какви ползи ще пропуснете, ако не ядете тези невероятни плодове:

Рак: Тъй като са отличен източник на витамин С, прасковите действат като антиоксидант. Прасковите се борят с формирането на свободни радикали, които са причинители на рака.

Екстракт от праскови показа, че е ефикасен в убиването дори и на най-агресивните видове рак на гърдата без да уврежда нормалните здрави клетки.

Екстракти от праскови, нектарини и сливи унищожават клетките на рака на гърдата

Кожа: Витамин С в прасковите подобрява текстурата на кожата и спомага за намаляването на бръчките, подобрява еластичността на кожата и се бори с увреждането, нанесено от слънцето и от замърсяването на въздуха. Витамин С освен това играе важна роля за формирането на колагена, нужен за здравето и добрия вид на кожата.

Диабет: Хората, страдащи от диабет тип 1, които ядат праскови и други храни с високо съдържание на фибри, снижават нивото на глюкоза в кръвта си; хората, страдащи от диабет тип 2 по-добре контролират нивата на кръвната си захар и на инсулина.

Здраво сърце: Благодарение на фибрите, калия и витамин С, прасковите са много полезни и за сърцето. Повишеният прием на калий, наред със сниженият прием на съдържащи натрий храни е най-важната промяна в храната на хората, които искат да снижат риска си от сърдечно-съдово заболяване.

Прочетете още:

Витамин B-17 за живот без рак

33 храни, които уморяват рака от глад

Направете си сушени на слънцето домати и други плодове

Източник:

https://awarenessremedies.com/health/save-erased-breast-cancer-wonderful-fruit-responsible-recovery/
Снимка: Pinterest

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *