Насищайте тялото си с кислород, поддържането на кислородния баланс предпазва от болести

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

oxygenation

„Лекарят на бъдещето вече няма да лекува човешкото тяло с лекарства, по-скоро ще лекува и предпазва от болести с храна”. – Томас А. Едисън

Много хора не осъзнават, че кислородът е един от основните катализатори за енергия и оптимално здраве в човешкото тяло.

Кислородът играе важна роля не само в дихателните процеси, но и във всеки метаболитен процес в тялото. Хранителните съединения вътре в клетките се окисляват от ензими и този процес на окисляване е основният ни източник на енергия.

Освен това, здравите клетки в тялото са аеробни, което означава, че те изискват адекватни нива на кислород за клетъчното си дишане и растеж. Когато клетките са лишени от кислород поради каквато и да било причина, настъпва разлагане и клетките могат да мутират или да умрат.

Връзката кислород – рак

Д-р Ото Варбург, носител на Нобелова награда за 1931 година, откри тясна връзка между кислорода и рака. Неговите изследвания показват, че основната причина за рак е пряко свързана с лишените от кислород клетки. Всъщност, той откри, че раковите клетки са анаеробни и действително процъфтяват в среда с недостиг на кислород.

Варбург също така откри, че леко алкалното pH в тялото означава по-високи нива на усвояване на кислорода. Днес, наличието на ниско ниво на кислород в кръвта е нормално за хората с хронични заболявания.

По-ниските нива кислород водят до по-ниски нива на енергия, лош имунитет и условия за появата на дегенеративни заболявания. Д-р Варбург откри, че дишането на раковите клетки е ферметационен процес, задействан от заболявания, дължащи се на ниската наличност на кислород.
Скорошно изследване от Университета на Джорджия в САЩ стигна до заключението „Ниските нива на кислород в клетките може да са основната причина за безконтролния растеж на туморите при някои видове рак. Заключенията на авторите на изследването противоречат на широко приетите схващания, че за растежа на рака са отговорни генентични мутации”.

Как се използва кислорода в тялото

Използването на кислорода е много сложен процес в тялото, но по-простата версия представлява нещо подобно: Когато вдишаме, кислородът от въздуха, който вдишаме се разнася през мембраните и навлиза в червените кръвни клетки. Наситената с кислород кръв след това циркулира в цялото тяло и открива тъкани, които се нуждаят от кислород.

Ензимите в тялото се комбинират с кислородните молекули и задействат много метаболитни (т.е. оксидативни) процеси в тялото. Един от отпадните продукти на окисляването е въглеродният двуокис, който след това се освобождава от клетките в кръвта. Той се комбинира с хемоглобина и бикарбонатите и се пренася обратно в белите дробове, където процесът започва отначало.

Как кислородът стимулира детоксикацията на тялото

Здравето в човешкото тяло зависи в голяма степен от това колко ефективно хранителните вещества могат да се усвояват и използват на клетъчно ниво, както и колко ефикасно се изхвърлят токсините и шлаките.

Отпадните продукти от клетките се изхвърлят от тялото по няколко начина. Част от шлаките се разтварят във вода и се пренасят до бъбреците и черния дроб за филтриране. Те след това се изхвърлят с урината и екскрементите. Токсините се изхвърлят от тялото чрез потта.

Обаче, някои от най-токсичните отрови в тялото могат да бъдат „изгорени” и неутрализирани единствено чрез окисляване. Това е работата на наситените с кислород червени кръвни клетки, които циркулират от белите дробове към по-дълбоко разположените в тялото органи и жлези.

Една от най-добрите превантивни мерки, които можем да предприемем, за да избягваме рак и други дегенеративни заболявания е правилното оксигениране (насищане с кислород) на тялото. Разбира се, ако вече се борите с дегенеративно заболяване ще е необходимо интензивно да подобрите оксигенацията на тялото си. Пиенето на алкална вода и консумирането на много „зеленажи” е мощен начин да помогнете на тялото си да се алкализира и оксигенира.

Прочетете също: Как да си правим алкална вода – алкалната напитка, която предпазва от рак

Една от основните причини за алкализиране на тялото е постигането на адекватното му насищане с кислород. Ако pH-то на тялото ви (тоест pH-то на кръвта и на пространството вътре в и около клетките) се отклонява дори много леко към киселинност, то това ще снижи способността на кръвта да пренася кислород.
Свеждането до минимум на излагането ви на токсините в околната среда (например, чрез използване на филтри за въздух и вода, ядене на органични храни, използване на несъдържащи токсини продукти за лична хигиена) хем възстановява баланса на кислорода в тялото, хем е разумен план за клетъчно подмладяване и превенция на болестите. Следните са просто няколко лесни начини за подобряване оксигенацията (насищането с кислород) на тялото.

Как да възстановим кислородния баланс в тялото

Алкална диета.

Макар че съществуват много противоречащи си диаграми и статии онлайн за това как да повишим алкалността на тялото си с храна, това всъщност е доста лесно. Повишете количеството на храните на растителна основа и намалете количеството на готовите храни и на храните на месна основа, които са киселинни. Ако не нещо друго, то повишете количеството на тъмно зелените листни зеленчуци като кейл, спанак, швейцарско зеле чард, магданоз, кълнове, различни видове зеле и синапени листа, за да изброим само някои. Органичните супер зелени хранителни добавки, съдържащи конкретно хлорела, спирулина, ечемична трева и алфалфа (люцерна) също помагат за алкализирането на тялото.

Прочетете също: 17 признака че тялото ви е твърде киселинно и 9 начина бързо да го алкализирате

Промените в начина ви на хранене като елиминирането на захар и снижаването на консумацията на формиращи киселинност храни постепенно ще ви помогне да алкализирате кръвта и тъканите, спомагайки по-доброто насищане на тялото с кислород.

Адекватно хидратиране.

Пиенето на достатъчно вода всеки ден е особено важно не само за усвояването на кислорода в тялото, но също и за циркулирането на кръвта и на другите телесни течности. Без достатъчно вода всички телесни функции се влошават, включително клетъчното дишане и изхвърлянето на токсините и на метаболитните шлаки. Пиенето на филтрирана вода е необходимо за извличането на пълните ползи от оксигенацията (насищането с кислород). Ресруктурираната или йонизирана вода формира микро-клъстери (по-малки групи водни молекули) и по този начин осигурява по-високи нива на хидратиране и насищане с кислород на клетъчно ниво.

Правилно дишане.

Д-р К.П. Бутейко е физиолог и клиничен лекар, отдал 50 години от живота си в изследване на дишането. Според Бутейко, болните хора дишат с горната част на гърдите и вдишат повече въздух, което причинява намалени нива на кислород в телесните клетки. Дишането с гърдите ни кара да вдишаме твърде много въздух на всяко вдишане и свива кръвоносните съдове. Здравословното дишане е бавно (около 12 вдишвания на минута) с диафрагмата (а не с гърдите), през носа (а не през устата) и е спокойно и леко. Противно на общото схващане, техниките за дълбоко или учестено дишане не повишават насищането с кислород!

Ежедневни упражнения.

Правете повече аеробни упражнения като ходене, екскурзии в планината или каране на колело. Аеробните упражнения ще помогнат на тялото ви да използва кислород и да премахва шлаките през лимфната система. Кръвоносната система кара сърцето да изтласква кръв в цялото тяло, но лимфната система няма помпа. Лимфата циркулира и се изхвърля основно чрез движение. Ето защо, от гледна точка на здравето и на насищането на тялото с кислород ще е по-добре, ако ходите по 15 минути на ден, вместо да прекарвате един час или повече във фитнес залата по 2 до 3 пъти на седмица. Най-ефективното упражнение за изхвърляне на лимфа е скачането на мини-батут. Две минути скачане на батут може да задвижи цялата лимфа и да утрои производството на белите кръвни клетки – супер стимулатор на имунитета.

Адекватното насищане с кислород и здравословното pH в тялото са от особено важно значение за здравето и жизнеността. Някои от потенциалните ползи от поддържене оксигенацията на балансирано ниво включват: подобрена мозъчна функция, снижаване на стреса, повишена енергия и по-дълъг и по-здравословен живот.

Независимо дали се стремите към поддържане или възвръщане на здравето си, ще ви е нужно да го алкализрате тялото си, за да получава то жизнено важното му хранително вещество на клетъчно ниво – кислород.

Прочетете още по темата:

Молекулният водород: Най-новото и най-голямо антиоксидантно откритие!

8ият елемент: Природният универсален убиец на рака

Лечение на хронични заболявания у дома 3

 

Източник:

http://www.naturalnews.com/032096_oxygenation_body.html

Снимка: nevseoboi.com.ua

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *