Лечение на хронични заболявания у дома 3

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

sauna sig1-basement

ХИПЕРТЕРМИЯ: Как лекуват сауните

Трети много мощен метод, който може да се провежда вкъщи е терапията със сауна. Излагането ни на токсини драматично се е увеличило през последния век, а остатъците от тях могат да се намалят с терапия със сауна. Освен това, сауната стимулира кръвообръщението и подобрява потока на лимфата. Като позволява на тялото да елиминира токсините през кожата, сауна терапията улеснява функцията на черния дроб, бъбреците и червата. Докато седите в сауната, температурата на тялото ви се повишава в естествена реакция – която засилва имунната система.

Сауна терапията може да се провежда вкъщи. Могат да се използват и инфрачервени, загряващи лампи. Сауните с инфрачервени лъчи по-лесно се понасят, защото загряват тялото, а не въздуха, позволявайки човек да остава по-дълго в сауната и да постига същите резултати. Ланс Брукнер казва, „спирохетите не обичат налягането, кислорода и топлината, така че аз ги третирах и с трите.” Нивата на кислород в тъканите остават повишени с часове след сесия в хипербарна камера, а топлината в инфрачервената сауна засилва кръвообръщението и стимулира имунната система. Двете могат да действат синергично.

Времето, прекарано в сауната е различно за всеки човек. Повечето хронично болни би следвало да започнат с около 10 минути и да видят как това им се отразява в следващите 24-48 часа. Аз прекалих със сауната като оставах 45 минути в началото и това повиши болките в мускулите ми. Д-р Уилсън ми направи минерален анализ на косата и ме посъветва да влизам в сауната за по 20 минути през ден.

Роузмари Трюдо, австралийка, страдаща от синдрома на хроничната умора и от имунна недостатъчност или може би от лаймска болест, казва, че сауната е нормализирала кръвното й налягане за първи път от десетилетия. „От двайсет години кръвното ми беше 80/60. След десет седмици кръвното ми стана 110/70. Вече не съм толкова замаяна, по-малко използвам патерицата си и мога да стоя изправена с часове всеки ден. Също така, сестрата успя да ми вземе кръв. Сауната е най-доброто нещо, което правя за здравето си от години. Препоръчвам го на много други болни от хронична лаймска болест и от синдром на хроничната умора, на които им се казва, че нищо не могат да направят за причиненото по неврален път ниско кръвно налягане. Сауната с инфрачервена светлина прави чудеса за мен”.

ДЕТОКСИКАЦИЯ: Последно, но не най-маловажно

Укрепването на тялото и детоксикирането му в същото време са особено важни за успешното подобряване на здравето на човека. „Често се срещат хора с хронични заболявания, които не могат да се детоксикират”, обяснява д-р Уайт. „Обикновено хронично болното тяло е във вкиселено състояние. Може да е полезно да се ядат храни, които са алкални като те се правят на сок, защото това може да снижи киселинността. Това са зелените зеленчуци, особено листните, както и смокини, фасул, кайсии, спанак и лимони”.

Дебелото черво, черният дроб и бъбреците са най-честите пътища за детоксикация, но белите дробове и кожата могат също да прочистват тялото от нечистотиите. „Повечето хора, с които съм работил са с много мудна или инертна лимфна система”, казва д-р Уайт. За детоксикация у дома пийте много чиста вода с електролити ежедневно. Опитайте се да пиете по трийсет грама вода на всеки 0,5 кг от теглото на тялото си на ден”.

Прочистването на дебелото черво с клизми у дома и в клиника може да е полезно. Промивките на черния дроб (с използването на различни формули) също може да снижи токсичното натоварване като прочисти черния дроб и жлъчката от камъни и утайка. Препоръчвали на Карлос Леклер да прочисти черния си дроб с озон и сега той споделя „ще ми се да бях последвал този съвет на вече препатили хора и да бях прочистил черния си дроб преди да бях започнал със сауната. Смятам, че ако го бях направил, обривът, който получих нямаше да е толкова упорит”.

Билките също може да са полезни. Две билки, които напоследък получават много внимание при лечението на лаймска болест и на синдрома на хроничната умора и на дисфункцията на имунната система са пелинът (артемизинин) и саментото. Първата се извлича от пелин и се счита за лечебна при инфекцията от ухапване от кърлеж – бабезия. В китайската медицина пелина се счита за антиспирохетен. Освен това е и противогъбичен. Саменто е форма на котешки нокът и изглежда е имуномодулираща и антибактериална билка.

Мъдро е да се обърнете към лекар, запознат с тези процедури и билки, който да спомогне за изготвянето на програма за детоксикация, която да бъде лека, но пълна. „Докато се лекувате, естествено ще имате и по-добри и по-лоши дни,” обяснява д-р Уайт. „Емоциите ви ще следват циклите на оздравяване и детоксикация. Естествено е да се освободите от онова, което наричам емоционални токсини, както и от физическите токсини по време на този процес. Това ни дава възможност да израстваме и да оздравяваме по нови начини”.

Джил Наймарк и Байрън Уайт, натуропат

Вижте и другите две части от тази важна статия, ако страдате от хронично заболяване:

Лечение на хронични заболявания у дома 1

Лечение на хронични заболявания у дома 2

Източник:

http://www.prohealth.com/library/showarticle.cfm?libid=10041

Снимка: akokdesign.wordpress.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *