Лечение на хронични заболявания у дома 2

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Продължение на статията от миналата събота:

ОЗОН: Убиване на патогените и вкарване на кислород в клетките

Макар че понякога превъзнасям камерата си, аз зная, че тя не е сребърен куршум. Всъщност за хроничните болести няма сребърен куршум, защото те представляват мултисистемен срив. Обикновено човек, страдащ от синдрома на хроничната умора и от имунна дисфункция, фибромиалгия, лаймска болест, лупус или всяко друго хронично заболяване, страда от редица хронични инфекции и от токсично претоварване.

ozone-therapy-neuralgia

Друга кислородна терапия, която д-р Уайт и аз използваме е озонът, или 03. Озонът е познат за антибактериалните, протозоацидните и антивирусуидните си качества. Накратко, той е силен унищожител на микробите. Той също така оксидира токсините, някои метали и пестицидите – като ги раздробява, така че тялото да може да ги изхвърли (с помощта на натуропатични техники, които ще обясним след малко). Озонът действа като свободен радикал. Собствените ни неутрофили, които убиват патогените, всъщност произвеждат озон, според скорошни изследвания в института Крипс. „Неутрофилите са много малки клетки, които са много вредни микробицидни фактори”, казва Бернар Бабиор, професор в Изследователския институт Крипс и експерт по неутрофилите, които той изучава повече от 30 години. „Активните неутрофили убиват бактериите само за секунди, използвайки поне петнайсет механизма.”  Явно неутрофилите дават на антителата единичен кислород (01), и те го преобразуват в 03 и го използват като правят дупки в патогените и ги убиват.

„Аз дадох положителен тест за h. pylori преди четири години и страдах от гастрит и силни коремни болки”, спомня си д-р Уайт. „Пиех по четири чаши озонирана вода на ден в продължение на един месец и симптомите ми изчезнаха. При последвалия тест дадох отрицателен резултат”. Д-р Уайт използва и озонал, озон, впръскван чрез зехтин, за да лекува синусова и бронхиална инфекция. Тази субстанция се счита безопасна за вдишване.

Истински пионер в терапията с озон е Сол Пресман хиропрактор, лекар, практикуващ лечение чрез манипулации на гръбначния стълб и ставите, от Ванкувър. Той израснал във ферма и неволно се отравял с пестициди няколко пъти. „Развих фибромиалгия в такава сериозна форма, че на 33-годишна възраст се движех на четири крака нагоре и надолу по стълбите”, спомня си той. Възприемайки натуропатичен подход, той научава, че има цьолиакия и спира да яде продукти, съдържащи глутен, от което здравето му се подобрява. Започва да използва и озон. Днес той е напълно здрав. „Сега съм на 50 и тичам нагоре по стълбите като вземам по две наведнъж.”

В живота на Сол озонът завинаги е заел скъпоценно място, тъй като историята, която съпругата му ми разказа е наполовина приказна, наполовина одисея на оздравяването. Преди години Шери-Лий Пресман страдала от хронична умора и фибромиалгия в такава напреднала форма, че била инвалидизирана. „Такива болки изпитвах, че не можех да си вдигна ръцете. След като вземех душ толкова се изтощавах, че трябваше да полегна и да почивам поне час.” Решена да се оправи, тя следвала съветите на натуропат и след време се подобрила на 75%, върнала се на работа и се запознала със Сол Пресман. След три седмици, на Коледа, той й подарил генератора си за озон. „Бях много развълнувана”, спомня си тя. „Знаех какво означава това за него”. След още три седмици, той поискал ръката й; и й предложил да се лекува с озон. „Използвах го всеки ден, интензивно и това често ме караше да се чувствам сякаш имам грип, но продължавах. Исках да се излекувам напълно, за да забременея”. Бавно, но сигурно тя възвръща здравето си напълно, хроничните й гъбични инфекции изчезват, тя отново се радва на силна енергия и днес те имат здрава дъщеричка.

Озонът може да се приема в тялото чрез инсуфлация (вкарване на газ за няколко минути в ухото, ректума или вагината), чрез озониране на вода и пиенето й, чрез озониране на зехтин и мазане на участъци от тялото с него, чрез използването на тръба за озониране на конкретна част от тялото или чрез използването на парна сауна с озон, който може би е най-мощният метод. Сауните използват парни камери от фибростъкло, в които се настанявате удобно във водата, потопени до врата, а главата ви е на открито.

Карлос Леклер живее във Флорида и е на 73 години и е убеден, че сауната с озон е елиминирала симптомите на лаймска болест, които той е имал, след като 24 месеца на антибиотици не успели. Като много други, използващи сауни с озон, той развил обрив. Смята се, че обривът е част от реакцията при детоксикация, а продължителното ползване на озон води до затихване на обрива, според Пресман. Леклер е съгласен „Напълно съм убеден, че сърбежът и обривът, които имах основно на гърдите, бяха предизвикани от взаимодействието на озона с токсините в тялото ми. Обривът изчезна след осем месеца, през които използвах сауна с озон. Когато изминаха дванайсет месеца, през които влизах в сауната два пъти на седмица, аз реших всеки ден да влизам в сауната за по 30 минути, просто, за да се уверя, че съм унищожил лаймската инфекция. Към шестия последователен ден, в който използвах сауната с озон, аз се събудих и открих червен обрив с диаметър десет сантиметра над левия си бъбрек”.

Червеният оток е уникален сред обривите и диагнозира самата лаймска болест. На езика на натуропатите, те биха нарекли червения обрив „повтаряне” – след време заболяването се връща симптоматично от най-последните към най-старите симптоми. Карлос Леклер днес е добре: той няма симптоми на лаймска болест от две години.

Кен Гълан, директор на Института за интеграция на изследванията в Сан Диего, Калифорния използва сауна с озон в продължение на 18 месеца, за да излекува отравянето си с азбест след три години работа в мини в Африка. Когато започва терапията, той има лек простатит, микоза, умора и най-вече над 450 мастни тумора, наречени липоми по цялото си тяло. „Шегувах се, че изглеждам като грозде в чорапогащник”. Липомите вероятно бяха опитът на тялото безопасно да обвият азбестовите фибри с мастни тумори. „Първоначално имах много упорит обрив. Изглежда можех да се детоксикирам единствено през кожата”. Днес той вече не страда от простатит, микозата му е изчезнала, а по тялото му са останали около 160 липома. „Сега имам невероятна енергия, мисля че тя е най-голямата полза, която извлякох като цяло”.
Самата аз в началото на експеримента ми с озоновата терапия опитах сауната четири пъти и се усетих пълна с енергия и спокойна. Надявам се, че като смеся използването на хипербарната кислородна камера и озона, аз ще дам на тялото си наистина силна двустранна терапия, която да позволи на клетките ми да вдишват кислород, и да им помага да убиват патогените чрез озона.

(следва продължение)

Джил Наймарк и Байрън Уайт, натуропат

Ето и другите две части от статията:

Лечение на хронични заболявания у дома 1

Лечение на хронични заболявания у дома 3

Източник:

http://www.prohealth.com/library/showarticle.cfm?libid=10041

Снимка: The Nerve Pain Clinic

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

По отношение на диетите, препоръчваме преди да се подложите на каквато и да било диета, първо да се консултирате с личния си лекар и по възможност с диетолог за избягване на непоносимост към храни или режим на хранене. По този начин ще извлечете максималното от диетата, без да застрашавате здравословното си състояние.

При предприемане на каквито и да било промени в храненето, препоръчваме първо да се консултирате с личния си лекар за избягване на непоносимост към храни и/или вредни последствия поради пиенето на лекарства. По този начин ще извлечете максималното от храните без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *