Как да си правим алкална вода – алкалната напитка, която предпазва от рак

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Киселинността и алкалността ни се измерват според pH стойността на тялото. Чистата дъждовна вода е с pH 7 и тази стойност се приема за неутрална. Всяка стойност на pH под 7 е киселинна, а стойностите над седем се считат за алкални.

alkaline-water

Обаче, що се отнася до pH-то на човешкото тяло, ние не можем да говорим за едно и също pH на цялото тяло. Например, човешката кожа има pH от около 5.5. (леко киселинно).

От друга страна, pH-то на слюнката варира от 6.5 до 7.4 (то варира и в двете посоки от неутралната седмица). Храносмилателният тракт има pH в обхват от 1.5 до 7.0 в зависимост от етапа на храносмилане.

Когато човек е здрав, pH-то на кръвта му варира от 7.35 до 7.45 (леко алкално). Тялото поддържа pH баланс най-вече чрез бъбреците и белите дробове. Обаче, хроничният дисбаланс изчерпва силите на тялото.

ЗАЩО АЛКАЛНА ВОДА?

Телата ни са най-вече вода и pH-то влияе върху здравето, а в крайна сметка и на всяко конкретно заболяване.

Важността на пиенето на алкална вода в днешно време

Телата ни са твърде киселинни в резултат на нашия обичаен „модерен” начин на хранене, който се състои основно от фабрично произведени храни, включващи сол, захар, кофеин и алкохол. Прекомерно киселинната среда в тялото се характеризира с определени признаци като умора, главоболие, стомашни болки и слаба имунна система.

Ако средата в телата ни стане твърде киселинна или алкална, здравите ни клетки могат да станат токсични, да рухнат и накрая да умрат. Този pH дисбаланс разяжда телесните тъкани.

Ако тези твърде киселинни условия продължават, организмът започва да натрупва прекомерно количество киселинни субстанции в някои части на тялото в опит да стане по-алкален. Както отбелязахме, киселинността се повишава в някои места и някои клетки умират, но други може да продължат да живеят и/или да се приспособяват или да се превръщат в злокачествени.

Прочетете още по темата: Киселинността може би е основната причина за всичките ви заболявания

Мъртвите клетки около тях допринасят за цикъла като стават киселинни. Злокачествените клетки растат до безкрай без какъвто и да било ред и след време те се разпространяват и в други части на тялото, познати също като метастази.

РАКОВИТЕ КЛЕТКИ НЕ МОГАТ ДА ЖИВЕЯТ В АЛКАЛНА ВОДА

Алкалната вода е наистина мощна. Регулаторната система в тялото отговаря за pH баланса и тя премахва всички силно киселинни остатъци и наслагвания без да уврежда здравите клетки.

Обаче, ако „товарът” стане твърде голям, резултатът може да е в ущърб на здравето. Хидратирането на тялото е още една причина да изберете алкалната вода. Организмът лесно усвоява алкалната вода и хидратира тялото дори още повече, което води до подобряване на цялостното здраве и доброто физическо състояние.

Още по темата: 8ият елемент: Природният универсален убиец на рака

Помнете, мозъкът ви е 90% вода… изберете да го предпазвате като останалата част от тялото си и да го правите щастлив и незасегнат от рак. Ето как …

КАК ДА СИ НАПРАВИМ АЛКАЛНА ВОДА

Водата е алкална когато нейната pH стойност е коригирана да е около 8 или 9, което означава, че тя е основа.

Даваме лесен начин за постигане на алкален ефект върху тялото:

Съставки:

2 литра или 67 унции чиста и филтрирана вода

1 органичен лимон, измит и нарязан на осминки (или на филийки)

1 ч.л. хималайска сол

Метод на приготвяне:

Сипете водата в кана и добавете нарязания лимон (не изстисквайте лимона!)

Добавете чаената лъжица хималайска сол, покрийте, и оставете алкалната вода да преседи една нощ (8 до 12 часа) на стайна температура.

Когато се събудите, изпийте 3 чаши от тази вода преди да сте яли или пили каквото и да било, за да постигнете идеалния алкален баланс в тялото си.

Започнете утре и тялото ви ще ви бъде повече от благодарно!

Още една рецепта: Подобрете незабавно pH-то на тялото си с това чудо!

Източник:

http://www.bestherbalhealth.com/how-to-prepare-alkaline-water-alkaline-drink-that-prevents-cancer/

Снимка: pica4u.ru

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

6 thoughts on “Как да си правим алкална вода – алкалната напитка, която предпазва от рак

 1. Погрешно е посочено в четвъртия абзац на статията, че състоянието на рН от 7.35 до 7.45 е леко киселинно. Правилното обяснение е дадено в първи абзац. От него следва, че то е леко алкално. Съвети как се постига това има в
  http://forum.framar.bg/resources/file/6422
  Ще намерите указания за бързо приготвяне на два вида алкална вода.

 2. Погрешно е посочено в четвъртия абзац на статията, че състоянието на рН от 7.35 до 7.45 е леко киселинно. Правилното обяснение е дадено в първи абзац. От него следва, че то е леко алкално. Съвети как се постига това има в
  http://forum.framar.bg/resources/file/6422
  Ще намерите указания за бързо приготвяне на два вида алкална вода.

 3. Пълна глупост е тази статия !! Няма как с киселина /лимонов сок/ да се направи алкална вода !! Минералната е достатъчно алкална с нива на PH 9.40-9.5 …

 4. Минерални води в пластмасови бутилки :) изобщо не са толкова колкото пише много са ниски направо киселинни проверявали сме различни сега ходим с дамаджани и си пълним от извора каквото е в пластмасаили консерва не го и поглеждам вредни са.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *