Депресията победена без лекарства или терапия?!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Статията е от 29 ноември 2019 година.

Това е най-неприятният трик в асортимента на статуквото. И те го прилагат върху някои от най-отчаяните пациенти.

Възмутително.

Те публикуваха нов доклад, според който изглежда, че хората, които се борят с депресия имат само две възможности:

  • Лекарства с ужасни странични ефекти
  • Психотерапия завинаги

Е, не ми се иска да кририкувам психотерапията. Тя е безопасна. Не включва лекарства. И новото изследване е доказателство, че тя действа… поне донякъде. Но забележете какво липсва в изследването?

На практика всичко останало.

Така че позволете ми да попълня пропуските им и да ви дам истинските възможности за справяне с депресията. Защото истината е че имате много повече от само споменатите по-горе две възможности.

И някои от тях са по-добри от комбинацията от лекарства и терапия.

10 витамина и минерала преборват депресията

Пазете се от лъжата за липса на възможности

Новото изследване твърди, че психотерапията и често предписваните антидепресантни лекарства са със сходни проценти на ефективност и цена. Макар че съм щастлива, че психотерапията леко изпреварва лекарствата.

В продължение на пет години хората, които получават психотерапия реализират по 20 дни повече с подобрено качество на живот. И през тези пет години тя струва около 1800 щ.д. по-малко.

Разбира се, недостатъкът на психотерапията за много хора е… ами… в самата терапия: Налага ви се да тътрите депресираното си „д” в кабинета на терапевта редовно. И нека сме честни, не всеки има времето, енергията или волята за това.

При много хора лекарствата са победителят, независимо от ужасните странични ефекти.

И това е истинският срам в това изследване. Защото то не изследва нищо друго в сравнение с тези две възможности що се отнася до разходите и ефективността.

Но такива има. И те наистина действат.

Взимайте омега-3 мазнини против болки, възпаление, астма, артрит, инфаркти…

Истински възможности за лечение на истинска депресия

Например, има впечатляващо изследване, публикувано през 2014 година, за което традиционната медицина никога не говори. То противопоставя куркумина – естествено противовъзпалително съединение в подправката куркума – едно към едно срещу едно от най-популярните антидепресантни лекарства в света, флуоксетин (наричано Prozac).

И куркуминът в голяма степен е равен на лекарството що се отнася до ефикасността.

При положение, че куркуминът струва нищожна част от цената, ще решите, че изследователите, провеждащи ново изследване в търсене на рентабилност биха искали това в анализа си. Нищо подобно.

Ето още нещо, което традиционната медицина обича да отхвърля като глупост:  Рибеното масло.

Скорошно изследване, отразено в медиите, твърдеше, че омега-3 мастните киселини не могат и не действат при депресия, така че дори не си правете труда да ги взимате. Освен това, те твърдяха, че те не действат в никаква доза.

Най-добрите 3 хранителни добавки, които би следвало да пиете

Звучи доста категорично, нали?

Е, нека не бързаме толкова. Изследванията в анализа използват средна доза от по-малко от един грам на ден. С други думи, съвсем далече от количествата рибено масло, използвани в най-обещаващите изследвания с рибено масло при депресия.

Множество изследвания откриват, че човек се нуждае от поне един грам само от ЕРА –ейкозапантаенова киселина, наред с по-ниски нива на DHA – докозахексаенова киселина, за да бъде извлечена полза. Говорете с лекар натуропат за най-добрите дози за вас, ако искате да изпробвате благотворното влияние на омега-3 мастните киселини върху депресията.

Леченията на депресия изглежда действат по-успешно когато се комбинират с други естествени терапии. Това означава, че комбинирането на куркумин с рибено масло може да доведе до по-добри резултати от вземането им отделно.

А ако искате да опитате психотерапия, давайте. Тя е безопасна и действа при много хора. Но непременно я комбинирайте с едно или повече естествени лечения, за да я направите дори още по-ефикасна.

Алис Джейкъб

Прочетете още:

Стареене на клетките, дехидратация, омега-3 мастни киселини

Омега-7 – поредната перла сред омега киселините – ви пази от метаболитен синдром

Снижете риска си от заболявания, яжте сурови ядки

Най-добрите 8 храни срещу повишаващото риска от фрактури възпаление

Куркумата ви помага да лекувате следните 9 заболявания

10 причини да пием топла вода с куркума всяка сутрин

ДНК-то не е вашата съдба: Как да променим генетично заложеното, започвайки с подправка

Куркумата не прави нищо за вас, ако не използвате две храни и един трик

Източник:

https://healthiertalk.com/depression-natural-treatments/

Снимка: nytimes.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *