Как да стимулираме кръвообръщението си когато температурите паднат

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

В някои части на света през зимата студеното време продължава дълго, на други места зимата е по-мека. Така че хората, които живеят в по-топъл климат могат само да му се наслаждават.

Ниските температури могат да ни навлекат множество опасности като подхлъзвания, падания и множество други инциденти. Но една от тях може да е дори още по-опасна.

Хипотермията е сериозна заплаха за хората с високо кръвно налягане и с висок холестерол или с което и да било друго заболяване, въздействащо на кръвообръщението. А това е доста опасно, защото хипотермията се проявява неочаквано. Например, може да се потите, докато изривате снега на двора или докато разхождате кучето, затова си махате палтото и преди да се усетите сте на земята и треперите от студ.

Ефикасна тайна сваля кръвното за 5 минути без лекарства

Хората с лошо кръвообръщение са във висок риск от хипотермия, състояние при което тялото изстива твърде бързо и температурата му пада под 35°С. Опасното е, че е много трудно да забележим как се случва това. Симптомите включват сънливост, объркване, неясен говор, по-нисък пулс и плитко дишане. Това кара функцията на мозъка също да се забави, което въздейства на вземането на решения и на моторните умения. И най-опасно е когато си мислите, че ви е много топло и разкопчавате палтото си или си сваляте шапката и така позволявате на топлината на тялото да изчезне, дори докато си мислите, че ви е твърде топло.

Предпазването от хипотермия включва няколко стъпки. Първата е винаги да сте подготвени за студените температури: осигурете си лесен достъп до одеала в спалнята и дома си, както и в колата. Никога не знаете кога ще се нуждаете от одеало, особено през нощта, ако спре тока или парното или пък ако колата не може да запали. Обличайте се топло, дреха върху дреха и когато махнете някоя от дрехите си или се разкопчаете, правете това само за кратко.

Не позволявайте риенето на сняг да ви докара смъртоносен инфаркт

Да знаете за заболяванията, които могат да въздействат на риска също е особено важна превантивна тактика. Както вече споменах, проблемите с кръвообръщението са важен фактор, както е и диабет тип 2. Така че, ако ви е горещо, а температурата е ниска, внимавайте какво правите. Понякога е най-добре да си починем, ако сме навън и се трудим усилено.

За някои хора ниската температурата може да е неочаквана заплаха за здравето им. Като знаем как да се предпазваме от ледените температури през зимата, това може да ни помогне да избегнем сериозни неприятности.

Ваш в добро здраве,

Д-р Виктор Марчиони

Прочетете още:

Подгответе тялото си за сезона на сърдечните удари

Седем начина да подобрите качеството на въздуха в дома си тази зима

Черен кимион – Елексирът на живота, който лекува всичко освен смъртта

Невероятно откритие: Този витамин лекува пневмония за само 3 часа!

100 доказателства показват, че глобалното затопляне е измама

Откъде да започнем, за да сме здрави?

Суха кожа, 6 естествени здравословни решения за зимата

Шест причини да усещаме необичаен студ

Източник:

https://milled.com/bel-marra-health/circulation-warning-signs-Wou4JWe_evht_dmN

Снимка: https://www.breakingnews.ie/

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *