Откъде да започнем, за да сме здрави?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Ако непрекъснато ви е студено и се чудите как ще изкарате зимата, зареждането с красиви термофори може да помогне. :)) Но ако ви е писнало да се навличате без особен резултат, прочетете тази статия:

Изучавам здравето от години и съм се убедил, че първи приоритет за всеки човек е да провери функцията на щитовидната си жлеза. Без значение какъв е здравословния проблем, който имате или да мислите че имате, първо се усъмнете в щитовидната си жлеза.

mini heart hot water bottle-500x500

Цели 40 процента от населението има снижена функция на щитовидната жлеза или хипотироидизъм. Писал съм на този тема многократно през годините и то съвсем основателно:

  • Конвенционалната медицина обръща малко внимание на щитовидната функция. О, те рутинно правят кръвни тестове и съобщават на пациента, че функцията на щитовидната му жлеза е „нормална”. Но ако кръвният тест показва повишени стойности на хормона TSH трябва да се предприеме действие, защото това може да е флаг, който предупреждава че имате проблеми. Да, проблеми като сърдечно заболяване или рак.
  • Лечението на хипотироидизма е доста лесно и доста евтино. Простите и естествени лекове не са скъпи.

Съвременната медицина рядко се занимава с причинно-следствената връзка при заболяванията. Тя се изразява единствено в потискане на симптомите с лекарства (токсични отрови). Снижената щитовидна функция може да доведе до метаболитни промени, които могат да повишат нивата на холестерола и постепенно да отслабят сърдечния мускул и да причинят сърдечно заболяване. Воала! Какво излиза? Пациентът има проблем с високия холестерол и става силно уязвим до живот от пиенето на статини (лекарства за снижаване на холестерола). Това изисква непрекъснати тестове и осигурява непрекъснати приходи за фармацевтичните компании, когато единственото нещо, което е необходимо е поставянето на правилна диагноза на щитовидната функция.

Защо щитовидната функция е така важна? Отговорът е че дори леко понижената функция на щитовидната жлеза може да е фактор, причиняващ сърдечно заболяване, водещо до множество здравословни проблеми и симптоми — симптоми като наднормено тегло или затлъстяване, забавен сърдечен ритъм, високо кръвно налягане, сърдечна недостатъчност, ускорено развитие на сърдечно заболяване и множество още други здравословни проблеми.

Това наистина е потенциално сериозно, макар че в същото време е просто, а също така и нещо, за което всеки може сам да се изследва. Не приемайте кръвните тестове на лекарите като категорично достоверни.

Тестът с измерването на базалната температура под мишницата, както се преподаваше от починалия д-р Брода Барнс, е много надежден, изключително точен и най-вече човек може сам да си го направи.

Ето как да си направим теста сами: В пет поредни дни си мерете температурата под мишницата в покой. Дръжте живачен или дигитален термометър на нощното си шкафче. Температурата трябва да се мери три минути преди да станете, защото трябва да е базална (в покой) температура, за да е точна. И така мерете температурата си по този начин пет поредни дни и след това съберете стойностите и разделете получената обща стойност на 5, за да получите средната температура на тялото си. Ако получената средна стойност е с цял един градус под 98.6 (37), вие се нуждаете от лечение на щитовидната жлеза, което да бъде потвърдено от лекаря ви по алтернативна медицина. Той или тя вероятно ще ви напише рецепта за лекарството Armour Thyroid.

Armour thyroid е натурален продукт. Не приемайте synthroid или което и да било друго синтетично лекарство. Повечето конвенционални лекари предписват synthroid (синтройд).

Мудната щитовидна жлеза не е в обсега на конвенционалната медицина, но е много важно да направите теста сами или да отидете при алтернативния си лекар. Алтернативният ви лекар първоначално ще ви предпише много малко количество и ще го увеличава през следващите месеци.

Ако наистина температурата на тялото ви е ниска, това вероятно означава снижена щитовидна функция или хипотироидизъм. Дори и функцията на щитовидната ви жлеза да е само малко понижена, тя трябва да бъде нормализирана в името на здравето на сърцето, както при мъжете така и при жените.

Натурален йод или такъв с хранителен клас в хранителния ви режим е важен фактор за производството на щитовидни хормони. Понеже почвите са в голяма степен вече бедни на необходимите ни хранителни вещества, ежедневният прием на йод е особено важен.

Има няколко натурални хранителни вида йод. Аз пия четири до шест капки Lugol’s Iodine във вода почти всеки ден. Той е много безопасен. Купувал съм Lugol’s iodine в магазините Walgreens.

Според д-р Дейвид Браунстайн, недостигът на йод е основна причина за рак на гърдата и за други заболявания на репродуктивните органи като кисти и рак на яйчниците, матката и простатата.

Браунстайн има отлични изследвания за сериозността на недостига на йод в книгата си  Iodine, “Why You Need It, Why You Can’t Live Without It.” (Йод, защо ни е необходим, защо не можем да живеем без него). Можете да я закупите от Amazon или от сайта на д-р Брайстайн (website.)

В най-скорошната си публикация Браунстайн отбелязва, че поради недостига на Iodoral, Lugol разтвора на Optimox, безскрупулни хора и компании го продават на силно завишена цена, понякога със стотици долари над цената му на дребно.

Ако взимате Iodoral, то преминете на пет процентен разтвор на Lugol. Браустайн също така препоръчва Lugol на таблетки на Hakala Nutritionals и Iodozyme HP на Biotics Research, които можете да намерите в аптеката до вас и онлайн.

Боб Ливингстън

 

Източник:

http://easyhealthoptions.com/start-health/

Снимка: www.girlstravelclub.co.uk

Прочетете още по темата:

Хипотироидизъм или недостиг на йод?

Факт или мит: Може ли хипотироидизма да се лекува естествено?

Връзката между недостига на йод и заболяванията

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

При предприемане на каквито и да било промени в храненето, препоръчваме първо да се консултирате с личния си лекар за избягване на непоносимост към храни и/или вредни последствия поради пиенето на лекарства. По този начин ще извлечете максималното от храните без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *