Една от най-старите подправки на света снижава кръвната захар след само 5 седмици

A spoonful of cinnamon and cinnamon sticks set on a bamboo wooden surface

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Притеснявате се за кръвната си захар?

Има множество ГОЛЕМИ промени, които можете да направите, за да подобрите отчитаните при изследване стойности.

Например, цялостна промяна на начина на хранене. Или непрестанна физическа активност. А традиционната медицина ще ви насочва към лекарства с удрящи тавана цени или дори към сериозна операция.

Но съществува една ЛЕСНА промяна, която можете да направите в режима си, която да ви предостави ДРАМАТИЧНО въздействие що се отнася до контрола на кръвната ви захар.

Тя ще ви струва нищожни средства на ден. (Всъщност, вие можете да имате тази подправка в кухнята си дори и в момента). Тя е вкусна.

И се задейства бързо.

Канела за отслабване

Канелата е една от най-старите подправки познати на човека. Тя се използва с лечебна цел от хиляди години.

Намалете драстично кръвната си захар в рамките на 5 седмици за стотинки на ден

Дали това е първата ви крачка към контролирането на кръвната ви захар… или е допълнение към решения, които вече използвате… канелата ще ви помогне да се притеснявате по-малко за стойностите на кръвната ви захар.

Изследване (статията е от 18 февруари 2019 година), публикувано в списанието Diabetic Medicine откри, че тази подправка значително подобрява стойностите на кръвната захар след само 12 седмици.

Доброволци пиели по около четвърт чаена лъжица обикновена канела на ден под формата на капсула. И след по-малко от два месеца, без НИКАКВИ други промени, кръвната им захар паднала със здравословните осем процента.

Като в същото време подобрила и кръвното им налягане.

А в изследване на диабетици от страна на Министерството на земеделието на САЩ, пиенето на канела в продължение на 40 дни…

  • свалило нивата на кръвната захар на гладно с 18 до 29 процента
  • снижило триглицеридите с 23 до 30 процента
  • намалило общия холестерол с 12 до 26 процента

Мед и канела, най-полезните 10 рецепти за здравето

И ползите от подправката не спрели дотук…

Канелата предоставя куп ползи за здравето

Канелата съдържа мощни полифеноли, които доказано…

  • подсилват мозъчната функция
  • избягват инфекциите
  • унищожават вредните бактерии
  • помагат за ускоряване на оздравяването
  • подсилват кръвообръщението
  • облекчават коремните болки

И изследователите казват, че подправката е полезна и за застрашените от сърдечно заболяване или инсулт… което да си го кажем включва повечето хора, които познаваме.

Маслата, съдържащи се в канелата са естествени разредители на кръвта. Всъщност тези съединения помагат за препятстване слепването на тромбоцитите в артериите. Което означава, че е по-малко вероятно там да се образуват нежелани кръвни съсиреци.

Канелата също така съдържа съединения, които спомагат драстичното намаляване на възпалението, снижаването на холестерола и намаляването на триглицеридите.

12 засилващи имунитета храни и билки, които придават мощни оздравяващи свойства на ястията ви

Подобрете инсулиновия отговор с канела

Но онова което наистина привлича внимание са ползите на канелата по отношение на кръвната захар.

Ето как мислим, че действа подправката…

Канелата помага за забавянето на бързината на изпразването на стомаха след хранене.

Което означава, че дори и да сте се насладили на по-богати на въглехидрати храни или на храни с по-висок гликемичен индекс, захарта не се влива в кръвотока ви наведнъж. Вместо това глюкозата бавно навлиза в кръвта малко по малко.

Това позволява на тялото ви да има повече време да реагира като произвежда допълнителен инсулин. И препятства рязкото покачване на кръвната захар след хранене.

Но когато имате проблеми с кръвната захар, не винаги можете да разчитате на инсулиновия си отговор. Оказва се обаче, че канелата може да помогне и в този случай.

Лек за снижаване на кръвната захар и триглицеридите! Резултатите ще ви впечатлят!

Канелата спомага снижаването на кръвната ви захар като…

Действа като „заместител на инсулина” като инструктира клетките ви да предоставят повече захар там където тя може да бъде използвана

Повишавайки инсулиновата чувствителност чрез в основни линии повторно активиране на износените инсулинови рецептори на тялото ви, така че повече захар да бъде разнасяна вътре в клетките ви

И канелата също така помага за блокирането на ензима, който първо на първо е увредил инсулиновите ви рецептори.

Доста впечатляващо за нещо така просто като поръсването на малко канела в сутрешните ви овесени ядки или в кафето.

от Алис Джейкъб

Прочетете също:

Спасете се от възпалението естествено, чай с канела и куркума

Канелата – подправка и лекарство от Марион Колева

Чудодейна рецепта за дълголетие и щастлив живот на 95-годишен пчелар!

Чудодеен чай пречиства тялото и лекува повече от 50 заболявания

Магическа напитка топи излишните килограми бързо и ефикасно

Опитайте този магичен еликсир, той чудодейно разтваря килограмите докато спите

Източник:

https://healthiertalk.com/cinnamon-blood-sugar/

Снимка: Dr. Weil

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *