20 лесни начина отново да се влюбите в живота си

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Помислете за най-хубавото време в живота си. Какво беше то? Какво го правеше различно? В даден момент от живота ни цветовете могат да загубят блясъка си. Не се притеснявайте… това се случва на повечето от нас. Ето 20 неща, които можете да направите, за да внесете отново усмивки в живота си. Предупреждение: тези предложения са изключително лесни за правене и имат силата да променят гледната ви точка!

 1. Направете си разходка в парка

Намерете хубав парк близо до вас и просто се разходете из него. Колкото и клиширано да звучи, тази разходка може да придаде енергия на походката ви. Върнете се към простотата на живота като се разхождате сред природата. Потопете се в зеленината и пълнете дробовете си със свеж въздух.

 1. Поставете си измерима цел за прекарване на време в тишина

Това е леко налудничаво… но ние наистина трябва да отделяме време за тишина. Светът става все по-шумен и по-шумен, ето защо трябва да си налагаме да осигуряваме тишина на тялото си всеки ден. Започнете с кратък отрязък от време и се отпуснете. Нагласявайте таймер за 15 минути, за да не трябва да се чудите кога да спрете. Успокойте мислите си и седнете или полегнете в будно състояние в тишина.

 1. Яжте по 2 допълнителни порции зеленчуци

Всички знаем, че се чувстваме по-добре когато се храним здравословно, така че стимулирайте тялото си. Изберете ден от седмицата и в него добавяйте по 2 порции зеленчуци повече от обичайното количество, което ядете. Не прекалявайте с амбициите си, ако яденето на зеленчуци не ви е в кръвта. Придържайте се към допълнителните порции само веднъж в седмицата. А когато това се превърне в седмичен навик, можете да продължите бавно да добавяте по още един ден.

 1. Насладете се на нещо, с което да се поглезите нарочно (без да изпитвате вина)

Винаги част от нас иска да се наслаждава на сладки десерти или на не съвсем здравословни лакомства. Току-що изядох чийзкейк с лайм. Работих здраво днес и си позволих да се поглезя. Превърнете това в изключителен ритуал. Знайте че ще го правите само по специален повод и се наслаждавайте.

 1. Гледайте комедия

Животът понякога е твърде сериозен. Гледайте дива комедия. Излезте от ситуацията, в която сте и погледайте живота през погледа на комик. Открийте хумора в ежедневието, редовно се смейте.

 1. Научете се да печете

Печенето изисква прецизна техника и будно въображение. Потопете се в нещо, което ще накара ума ви да работи по различен начин и след това направете някой друг щастлив с вкусотиите, които правите.

 1. Направете нещо с ръцете си

Точно като печенето, всичко, което правите с ръцете си вкарва много органична енергия в живота ви. Намерете проект, който не изисква много време или енергия, за предпочитане нещо, което можете да завършите за няколко часа. Във всички нас има вродена нужда да създаваме.

 1. Правете списък

Това е малко по-конкретно и практично. Направете списък на нещата, които ви карат да се чувствате затънали и вижте кое от тях можете да елиминирате. Правете това по два пъти в годината и винаги когато се чувствате затънали и в безизходица. Някои фактори са извън нашия контрол, но има неща, които можем да променим. Затова трябва да го правим.

 1. Обадете се на стар приятел

Коя беше най-хубавата ви ера с приятели? Обадете се на някой от тези приятели. Свържете се по телефона. В днешната дигитална ера е изключително преживяване да ви се обади стар приятел. Позволете си да ви завладее носталгия и се отнесете в спомени за известно време. Това може да вдъхнови искра във вас.

 1. Простете на някого

Това е нещо много силно. Водите ли гарес на някого? Освободете се. Тази негативна енергия не ви носи нищо. Простете. Освободете тази сила и не се притеснявайте за другия човек.

 1. Направете нещо напълно безкористно

Фокусирайте се върху някой друг. Когато помагате на другите и вие извличате полза. Да, наистина е необходимо да сте сигурни, че сте здрави, но не е необходимо да сте идеални, за да помагате на другите. Просто едно мъничко безкористно действие може да доведе до каскада от други добри дела.

 1. Създайте безопасно място

Къде отивате когато се чувствате изцедени, изтощени, разстроени или щастливи? Намерете физическо място в дома си, което ще поглъща всички тези емоции.

Това място не е необходимо да е луксозно, просто местенце, където да можете да се разтоварвате, разголвате и да оцелявате.

 1. Купете си ново шалте или завивка

Предаванията за обзавеждане и ремонтиране на дома меко казано лесно ни подкокоросват. За жалост, ние не можем да ремонтираме домовете си на всеки няколко години. Кое е следващото най-добро нещо, което можем да правим? Освежаване на пространството с неща, които променят изгледа на стая ни. Опитайте със свежо ново шалте, цветна завеса за банята или нови хавлиени кърпи. Решение за някакви си 200 лева, което да ви преведе до следващата голяма промяна.

 1. Опитайте нова храна

Торбите ми с пазар изглеждат същите седмица след седмица. Трябва да изляза от рутината и да предоставя нови вкусове на вкусовите си рецептори. Поддържайте живота си интересен. Опитвайте по една нова храна всяка седмица.  Леко хапване, ястие взето от ресторант, каквото ви се прииска. Разширете кулинарния си свят.

 1. Гледайте документален филм

Потопете се в нещо по-голямо от вас самите. Открийте кауза или феномен, който ви интересува и след това настървено гледайте филма. Човек просто никога не може да знае до какво може да доведе това.

 1. Влезте в читателски клуб

Дори и да не си падате много по четенето, хубаво е да чувате гледните точки на други хора относно едно и също произведение на изкуството. Изберете група и помнете, че не сте длъжни да я посещавате цял живот. Просто опитайте.

 1. Изхвърлете ненужното от килера си

Освободете живота си от застоя като започнете с панталоните, които имате от десет години и които никога не носите. Изхвърляйте дрехите, които не носите на всеки 6 месеца. Превърнете в навик да не купувате още закачалки, когато купувате нови дрехи. Поддържайте размера на гардероба си един и същ като винаги се отървавате от нещо, когато добавяте нещо ново.

 1. Поддържайте плотовете в дома си подредени

Толкова е лесно да сложим нещо върху празния плот в кухнята. Устоявайте на желанието си да задръствате пространството си. Превърнете в цел изхвърлянето на непотребни вещи (като пощата) всеки ден или на всеки два дни най-много.

 1. Намалявайте задачите си за деня

Затрупани ли сте с нещата, които искате да свършите?  Повечето хора не свършват всичко, което биха искали поради товарът, който направо ги парализира. Опитайте това за месец. Просто се фокусирайте върху една цел всеки ден (освен ежедневните задачи). Кое е нещото, върху което можете да се фокусирате днес? Когато си поставите цел, помнете да я поддържате малка и конкретна. Малките цели ще ви помогнат да достигнете до по-големите си цели.

 1. Усмихвайте се

Често и навсякъде. Усмихвайте се, защото има много неща, за които да сме благодарни. Усмихвайте се, защото сте живи. Усмихвайте се, защото можете да направите деня на някой друг по-ведър. Разбира се, най-добрият приятел на усмихването е смехът, така че също така често се смейте.

Вие какво мислите? Кой от тези съвети ще започнете да изпълнявате тази седмица? Ако започнете да се чувствате наистина добре отново относно живота си, просто се усмихнете.

от Грейс Газариян

Източник:

https://www.lifehack.org/330252/20-simple-ways-fall-love-with-your-life-again

Снимка: weheartit.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *