Най-добрите 10 правила за здравословно хранене

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

clean-eating-personal-trainer-school

Яжте чиста храна. Примамлива фраза, но какво точно означава тя? За да сме кратки и ясни, „чистото хранене” означава ядене на пресни, пълноценни храни. То означава консумация на храни от природата, а не на храни, произведени в научна лаборатория. То означава ядене на храни, които не съдържат добавки, консерванти, хормони, ГМО съставки и пестициди. То означава ядене на храни, които предоставят хранителни вещества на тялото, а не увреждат здравето ни.

Макар че науката за храната непрекъснато се променя, това са

Най-добрите 10 съвета за ядене на чисти храни

1. Яжте храни без етикети. Това е. Истинската храна има само една съставка.

2. Ако храната има телевизионна реклама, направена само за нея, оставете я в магазина за хранителни стоки. Ще забележите, че за броколи и ябълки няма нарочни маркетингови кампании.

3. Не допускайте хидрогенираните олиа в количката си когато пазарувате, нито в кухненските си шкафове и в устата си.

4. Ако не можете да произнесете съставките, не ги яжте. Ако устата ви не може да ги изрече, то тялото ви няма да може да ги храносмели.

5. Ако все пак консумирате пакетирани храни, то избирайте такива които имат по-малко от 5 съставки.

6. От храните с по 5 съставки, които сте избрали, върнете на рафта храните, които съдържат захар, бяло брашно, изкуствени подсладители, бял ориз, и високо фруктозен царевичен сироп, изброени на етикета като съставки на съответната храна.

7. Придържайте се към използването на кокосово масло и зехтин за готвене. Силно обработените масла/олиа като царевичното и соевото са токсични за тялото.

8. Премахнете изкуствените подсладители, консервантите, добавките и оцветителите от режима си на хранене. Те образуват газове, коремни тлъстини, водят до забавяне на метаболизма и причиняват пристрастяване към храните.

9. ХИДРАТИРАЙТЕ тялото си! Пийте големи количества вода ежедневно.

10. Ако е растение, яжте го. Ако е произведено в завод, изхвърлете го! Както казва Майкъл Полен: „Ако е расло сред природата, а не е направено в завод, то тогава можете да го използвате в кухнята си”.

Очевидно има моменти когато неподходящите неща от списъка горе попадат в дома ви. Стига да гарантирате, че тези моменти са изключение, а не правило, теглото, енергията, цветът на кожата и цялостното ви здраве ще процъфтяват.

Като отворите ума и кухнята си за яденето на природно чисти храни ще се убедите, че възможностите са безкрайни! Позволете на изобилието от плодове, зеленчуци, семена, ядки, пълнозърнести храни и нетлъсти протеини да ви вдъхновяват и зареждат с енергия!

Източник:

http://shrinkingjeans.net/2013/05/top-10-tips-for-eating-clean/

Снимка: fittwell.net

Прочетете още по темата:

Как да детоксикираме режима си на хранене

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

1 thought on “Най-добрите 10 правила за здравословно хранене

  1. Браво! Точно и ясно казано. От няколко години спазвам почти /95%/ тези правила. Чувствмам се супер здрава и щастлива. Много зеленчуци и плодове си произвеждаме. в дворчето.Не ползвнам белите – сол, захар, ориз, брашно. Не ходя по доктори повече от 7, 8 години. Станах "положителен" човек. Желая на всички читатели здраве и успехи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *