Листата на черницата снижават триглицеридите, вредния LDL холестерол и възпалението на артериите

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

mulberry-leaves-powder

Според изследователите от Университета Чулалонгкорн, Тайланд, листата на древната черница снижават не само възпалението в артериите, но и нивата на триглицеридите и на липопротеините с ниска плътност или вредният (LDL) холестерол.

Сърдечните заболявания са водещата причина за смърт в Съединените щати и убиват около 600000 души всяка година. Лошият начин на хранене, липсата на физическа активност, както и излагането на токсините в околната среда са ключовите фактори за риск от сърдечно заболяване. Но какво ще кажете, ако някои от физическите рискови фактори за сърдечносъдовите заболявания могат да се снижат значително от нещо така обикновено като листата на черницата? Именно това откриват някои последни изследвания.

Изследователите в споменатото изследване включват 24 пациенти в него и то продължава три месеца. Всички пациенти имали по-високи от нормалните нива на холестерол и триглицериди, както и по-високи от нормалните нива на липопротеин с ниска плътност – така наречения вреден (LDL) холестерол, за който се знае, че има отрицателни последици за здравето.

Най-полезните храни за контролиране на холестерола

Една от последиците са по-високите нива на възпаление. Тъй като LDL холестеролът е податлив на окисляване, възпалението вътре в кръвоносните съдове често съпътства високите нива на LDL холестерола.

Всички пациенти имали нива на LDL над 140 мг/дЛ и под 190 мг/дЛ. Изследователите взели и анализирали кръвни проби преди изследването и съхранили тези проби за по-късно сравнение. Пациентите били изследвани също така за нивата на триглицеридите, нивата на С-реактивния протеин, чернодробните ензими и нивата на глутатион. Нито един от пациентите не пиел други лекарства през периода на изследването, с изключение на пациентка, която веднъж взела противозачатъчно хапче и после спряла да пие лекарството. Нито един от пациентите не бил диагнозиран с други заболявания. На пациентите давали по 280 милиграма листа от черница (с латинско наименование Morus alba L) на прах по три пъти на ден след всяко хранене през целия три-месечен период. След всеки 30 дни пациентите били отново изследвани.

Вино от черница и още

Листата от черница свалят триглицеридите и LDL холестерола и покачват НDL холестерола

„След 12-те седмици, всички пациенти имали по-ниски нива на серумни триглицериди и на LDL холестерол. Средният спад в триглицеридите бил с 10.6%, а нивата на LDL холестерола спаднали средно с 8.2% от нивата в началото на изследването. Нивата на полезния НDL холестерол пък се покачили в групата – средно със 6.3% при всички пациенти”.

Освен това, 16 от 24-та пациенти имали по-ниски нива на С-реактивен протеин в сравнение с началото на изследването и тези нива падали всеки месец. Участниците в изследването с по-високи нива на CRP в началото му са сред онези, чиито нива били снижени, а участниците с нормални нива не изпитали снижение на протеина.

През целия тримесечен период всеки от участниците, както вече споменахме получавал по 280 мг листа от черница на прах по три пъти всеки ден след хранене. Участниците били изследвани на всеки 35 дни.

Астазантин, определящото чудо на века

Високите нива на С-реактивния протеин (CRP) се свързват със значителен риск от масивен инфаркт или с други коронарни събития.

Изследователите също така изследвали листата на черница за антиоксидантните им свойства и откриха, че в тях се съдържа значително количество антиоксиданти. Както и че тези листа в значителна степен унищожават свободните радикали.

Трите месеца на консумация на прах от листа от черница също така повишили нивата на действие на пероксидазата на глутатиона у пациентите. Това показва, че тези листа, освен че стимулират самия антиоксидант глутатион, стимулират и производството на глутатиона от черния дроб.

Представяме ви Маестро Глутатион

Заключение на изследователите:

„Добиването на прах от листата на черница с помощта на гореща вода показа силна антиоксидантна дейност. Настоящото изследване също така разкри способността на листата от черница на прах да снижават серумния LDL и триглицеридите, както и възпалението на кръвоносните съдове, произтичащо от дислипидемия, чрез измерването на снижените нива на CRP. Освен това, листата от черница на прах повишават дейността на еритроцитната пероксидаза на глутатиона и снижават веществото 8-изопростан в серума. Не бяха открити сериозни неблагоприятни реакции, а леките странични ефекти могат да бъдат облекчавани с приема на листа от черница на таблетки след хранене”.

Вижте и тези натурални лекове:

Лек за снижаване на кръвната захар и триглицеридите! Резултатите ще ви впечатлят!

Сведете вредния холестерол, кръвната глюкоза, липидите и триглицеридите в кръвта си до нормални стойности веднага

Ефикасен лек спасява кръвоносните ви съдове от запушване

 

Източник:

http://blogs.naturalnews.com/mulberry-leaf-reduce-triglycerides-ldl-c-artery-inflammation/

Снимка: victoriascupboard.wordpress.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *