Астазантин, определящото чудо на века

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

astaxanthin

Астазантинът е естествен каротеноид във водораслите, скаридите, омарите, раците и сьомгата. Каротеноидите са пигментни оцветители, които се срещат в природата и поддържат доброто здраве. Бета каротинът например е оранжев. Астазантинът, наричан кралят на каротеноидите  е червен и придава розов цвят на месото на сьомгата, раците, омарите и скаридите скаридите. В животинския свят астазантинът се открива в най-големи концентрации в мускулите на сьомгата. Учените смятат, че астазантинът спомага издръжливостта на тези забележителни риби, от която те се нуждаят, за да плуват срещу течението. При хората, астазантинът е мощен антиоксидант с разнообразни ползи за здравето и за разлика от другите антиоксиданти като бета каротин, зеаксантин, витамините E, C, D и селена, астазантинът никога не спомага окисляването в тялото.

Астазантинът е тема на статии на лекарите Мехмет Оз и Джо Меркола и се препоръчва от много здравни експерти, включително и от мен. Аз вземам по 12 милиграма всяка сутрин. Сега искам да изясня един мит: хранителните добавки с Krill съдържат минимални количества астазантин, които са далеч под нужните ви за постигане на терапевтичните ползи, обсъждани тук днес. Ето пет причини да взимате хранителни добавки с астазантин всеки ден:

1. Астазантинът помага в облекчаването на болката и възпалението

Астазантинът е мощно противовъзпалително и болкоуспокояващо средство, блокиращо различни химикали в тялото, които ви карат да се превивате от болка. Освен това, астазантинът снижава възпалителните съединения, които предизвикват много хронични заболявания. Макар че той е 100 процента естествен, астазантинът действа като някои изписвани с рецепта аналгетици, но без риск от пристрастяване, кръвоизливи в хранопровода или киселини. По-конкретно, астазантинът блокира COX 2 ензимите, точно както го прави Celebrex, силното лекарство, предписвано за остеоартрит, ревматоиден артрит, остра болка и месечна дисменорея. Всъщност, астазантинът действа добре взиман заедно с Celebrex – разумно е двете да се взимат заедно, ако искате и ако лекарят ви одобрява астазантина.

Естественият астазантин не само влияе на COX 2 пътеката, той потиска серумните нива на азотния оксид, интерлевкин 1B, простагландин E2, C реактивния протеин (CRP) и TNF- алфа (тумор некрозния фактор-алфа), и всичко това е доказано. Естественият астазантин е доказал, че снижава С реактивния протеин с повече от 20 процента само за осем седмици; не ми е известно лекарство, изписвано по рецепта, което прави това! Дори Американската сърдечна асоциация потвърждава, че C реактивният протеин е ключов индикатор за сърдено заболяване.

2. Астазантинът побеждава умората

Астазантинът осигурява идеално възстановяване след физическо натоварване. Както сьомгата героично се справя с плуването срещу течението, астазантинът помага на атлетите да представят най-доброто от себе си. Чистият естествен астазантин се предписва за възстановяване на мускулите, по-голяма издръжливост, повишаване на силата и подобряване на енергийните нива.

3. Астазантинът поддържа здравето на очите

Помните ли известната песен „Вече виждам ясно, дъждът спря… („I can see clearly now, the rain is gone…“) Аз свързвам тази песен с астазантина. Той има уникалната способност да достига до ретината. Добре разработени клинични изпитания показват, че астазантинът помага  при диабетна ретинопатия, дегенерация на макулата, напрягане на очите и умора и за виждане на дребни детайли.

4. Астазантинът пречиства клетките

Астазантинът няма равен на себе си що се отнася до антиоксидантното му покритие, защото той се инфилтрира във всяка клетка на тялото. Неговите уникални молекулярни липофилни и хидрофилни свойства му позволяват да се разпростре в цялата клетка, като единият край на молекулата на астазантина предпазва мастно разтворимата част на клетката, а другият предпазва водно разтворимата част на клетката. Можете да приемете, че той обгръща с любов всяка клетка!

Естественият астазантин е изключително мощен в зареждането с кислород. Изследване от 2007 г. анализира няколко популярни антиоксиданти и тяхната антиоксидантна сила. Това изследване откри, че астазантинът е 6000 пъти по-силен от витамин С, 800 пъти по-силен от CoQ10, 550 пъти по-силен от катехините на зеления чай и times 75 пъти по- силен от алфа липоевата киселина.

5. Великолепна кожа и слънцезащитно действие

Астазантинът доказано предпазва най-големият орган на тялото. Изследванията са ясни и последователни и показват отлични резултати в предоставянето на кожата на необходимите й нива на влажност, мекота, еластичност, както и противодействието на дребните бръчки, петната и луничките от страна на астазантина.

Аз имам светла кожа, която се покрива с лунички, така че взимам астазантин, отчасти защото той намалява уврежданията, причинени от ултравиолетовата радиация от слънцето. Всъщност, ако изгорите от слънцето, което причинява възпаление, астазантинът прониква в кожните клетки и намалява нанесената вреда. Приемете го като вътрешно слънцезащитно средство. Освен ползите за кожата, аз обичам астазантина, защото той облекчава дребните ми болки и неразположения след йога, танци, разходки в планината, каяк или всяко друго натоварване което предприемам, за да се забавлявам и релаксирам!

Най-добри източници на астазантин

В уловената в океана сьомга има най-много астазантин. Обаче, ще трябва да ядете по около 165 грама всеки ден, за да си набавяте доза от 3.6 милиграма. Тъй като изследванията показват, че дозите предоставящи противовъзпалитени ползи са по-високи от 3.6 мг, винаги препоръчвам вземането на астазантин под формата на хранителна добавка.

Търсете внимателно производител, който е взел нужните мерки да използва именно такава риба, пречиства субстанцията, и осигурява силата на продукта си до момента на изтичане на срока, обозначен на опаковката.

Сузи Коен, регистриран фармацевт

Източник: 5 Reasons to Take Astaxanthin Every Day

http://www.huffingtonpost.com/suzy-cohen-rph/astaxanthin_b_2750910.html

Снимка: almetahealthlabs.trustpass.alibaba.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *