Магия за надхитряване на смъртта

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

polyphenols

Казват, че човек не може да надхитри времето.

И разбира се, изворът на младостта е само мит, нали?

Глупости! Аз ви казвам, че забавянето на времето не само е възможно; то е много по-лесно, отколкото бихте могли да си представите.

И ключът към реализирането на този невероятен подвиг е, както винаги в природата.

Сигурно вече сте чували за полифенолите. И може би дори знаете, че те би следвало да са полезни за вас. Но ако сте като повечето хора и вие не знаете много повече за тях… и за това има основателна причина.

Виждате ли, истината е че и учените и диетолозите не знаеха много-много за тях до преди по-малко от 10 години. И това е така, защото те се явяват в голямо разнообразие (над 8000!), а химическата им структура е невероятно сложна.

„Забавете времето” с полифеноли

Полифенолите са микронутриенти, които ние си набавяме с храната. Растенията ги произвеждат естествено, за да се предпазват от ултравиолетовата радиация или агресивните патогени. А сега вече ние знаем, че те могат да предпазват и нас също.

Полифенолите действат като антиоксиданти в телата ни и ни предпазват от увреждащите свободни радикали и от възпалението, които могат да доведат до рак, сърдечни заболявания, диабет, невродегенеративни заболявания, остеопороза и други. С други думи, те ни помагат да забавим времето и предоставят начин за избягване на опустошителните заболявания на стареенето, които ни карат със страшна скорост да се отправяме към собствената си смърт.

Полифенолите се съдържат изобилно в плодовете, зеленчуците, чая, кафето и червеното вино. И ако ядете много от тези храни вие може би си набавяте достатъчно от тези важни хранителни вещества, за да забавите стареенето като в приказен януарски пейзаж.

Но проблемът е, че до съвсем неотдавна ние наистина не знаехме точно колко всъщност беше „достатъчно”. И още по-лошо, в резултат на това ние нямаше как да знаем дали хората получаваха дори приблизително количеството, от което се нуждаеха. (Макар че съдейки от начина на хранене на средния американец, основаващ се на вредните храни, аз мисля, че можем спокойно да кажем, че това не е вероятно.)

За бога, ние дори не знаехме колко поглъщаше средностатистическият човек. И така, както можете да си представите, това затрудни „доказването” точно колко ценни са полифенолите.

Намалете риска си от преждевременна смърт с 30 процента!

И тогава брилянтни учени се намесиха, за да спасят положението. Международен екип от учени наскоро доказа, че полифенолите намаляват риска ви от преждевременна смърт с опияняващите 30 процента!

Дългосрочното изследване, публикувано в списанието Journal of Nutrition, проследи 807 възрастни хора в продължение до дванайсет години. Използвайки проби урина изследователите успяха да определят колко полифеноли ядат участниците в изследването им. И използвайки тези данни те успяха да определят точно колко полифеноли са необходими, за да имате най-добър шанс да забавите времето.

Оказва се, че магическото число е поне по 650 милиграма полифеноли всеки ден

Проблемът разбира се е да определите дали с дневния си режим на хранене вие получавате достатъчно от тези микронутриенти…  както и дали те наистина са видовете… от които се нуждаете. Яденето на много плодове и зеленчуци и пиенето на много чай, кафе и червено вино са чудесно начало.

Но ако не можете… или не правите правилния хранителен избор винаги, набавянето на достатъчно полифеноли от храната може да се превърне в истинско предизвикателство … или да стане дори невъзможно. Ето тук се намесват качествените, богати на полифеноли антиоксидантни хранителни добавки.

Търсете хранителни добавки на чиито етикети или в указанията им пише „противодействащи на стареенето”, както и такива, които изброяват плодове или зеленчуци в списъка със съставките. И ако опаковката съдържа думи като зелен чай, гроздови семки, ресвератрол и астазантин, съвсем безопасно е да се обзаложите, че сте намерили хранителна добавка със силна антиоксидантна формула.

До следващия път,

д-р Алън Сприйн

Източник: NorthStar Nutritionals, Cheat death with micronutrient magic, 21 November 2013; https://www.northstarnutritionals.com/articles/polyphenols/

Снимка: www.justrec.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *