Може ли целуването да ви помогне да заченете?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

kissing-couple-box-wrapping

Според статия в списание ‘Conceive Magazine „многото и продължителни целувки не само подобряват физическото здраве, но също и психическото състояние, което в крайна сметка може да доведе до възможно по-лесно зачеване”.
Повечето двойки знаят, че стресът може да е пагубен за плодовитостта, но онова което може да им е убягнало е, че целуването спомага за облекчаването на стреса. Изследванията показват, че при безплодните двойки, нивото на безспокойство и депресия е по-високо и че емоционалният стрес се свързва с трудности при зачеването.
Добрата новина е, че целуването напълно естествено облекчава стреса, което може да помогне. Предполага се, че отпускането и гушкането, особено с интимности, подобрява плодовитостта. Целувка по устните всъщност предизвиква бързото освобождаване от страна на мозъка на така наречените химическите вещества ‘на щастието’ допамин, неропинефрин и фенилетиламин.
Целуването изглежда носи ползи общо за здравето също така. То облекчава главоболието, снижава кръвното налягане, кара кожата да блести и помага човек да изпада в състояние на удовлетвореност.
И така, целуването не само спомага за подобряването на физическото здраве, то може да подобри и психическото ви състояние, което от своя страна ще ви помогне да забременеете по-лесно.
И да не забравяме колко е приятно!!

Източник: Can Kissing Help You Conceive? 22 September 2009; http://get-pregnant.blogspot.com/2009/09/can-kissing-help-you-conceive.html

Снимка: www.merrimentdesign.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *