Топ марка детски витамини пълни с аспартам, ГМО и вредни химикали

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

flint-v

Колко често родителите знаят какви са съставките, съдържащи се в мултивитамините, които дават на децата си? Ние често вярваме на онова, което чуваме без изобщо да поставяме под въпрос онова което масовият маркетинг и масмедиите казват за даден продукт. В този случай те карат хиляди родители да купуват мултивитамини, смятайки  че същите имат значителна хранителна стойност. Но тези витамини наистина ли осигуряват хранителна стойност? И ако е така, на каква цена?

Ако погледнем Флинстоунс витамините (едни от най-продаваните мултивитамини в САЩ) те съдържат редица генно модифицирани организми (ГМО), аспартам, алуминий, извличани от нефт изкуствени оцветители и т.н. Всички тези съставки не са най-доброто за здравето и могат да са много токсични.

Нека разгледаме по-отблизо някои от тези съставки.

Аспартам

Аспартамът е известен с това, че уврежда мозъка в каквато и да било доза като оставя следи от метанол в кръвта. Да се чуди човек защо аспартама е одобрен като ‘безопасен’ и се съдържа в хиляди хранителни продукти; да не споменаваме витамините за деца. Той се свързва също с лимфома и левкемия. (Източниците са в края на статията.) В основни линии аспартамът е синтетична комбинация от аминокиселините аспарагинова киселина и и-фенилаланин. Известен е с това, че се преобразува в токсичните метанол и формалдехид в тялото. Надявам се това да ви мотивира да продължите с търсенето на още информация по въпроса.

Сорбитол

Сорбитолът е синетичен заместител на захарта, който е класифициран като висш алкохол със сладък вкус. Поглъщането на по-големи количества се свързва с разстройства на храносмилателния тракт – от болки в стомаха до по-сериозни заболявания като синдром на дразнимото черво.

Хидрогенирано соево масло

Всичко продавано за деца, което съдържа хидрогенирано соево масло е безотговорно. То представлява полу-синтетични мастни киселини, които проникват в тъканите. Те се свързват с десетки вредни за здравето последици от заболяване на коронарната артерия до рак и затлъстяване на черния дроб.

Железен фумарат

Крайно впечатляващо е, че железният фумарат се появява тук. На уебсайта на  витамините Flintstones има ясно предупреждение относно този химикал. Той се използва като хранителна добавка с желязо. При консумацията на естествено съдържащо се в храните желязо не е възможно да се поемат токсични количества, които да предизвикат смърт. Но взимането на железен фумарат може да доведе до фатални нива на токсичност.

Неволното предозиране със съдържащи желязо продукти е водеща причина за фатално натравяне при деца под 6 години. Дръжте този продукт далеч от децата. В случай на случайно предозиране, незабавно извикайте лекар или отидете в спешното.

Меден оксид

Според Директивата за опасни субстанции на Европейския съюз, медният оксид е в списъка на опасните субстанции. Той е класифициран като вреден и опасен за околната среда. Използва се като оцветител в керамиката и в производството на изкуствена коприна и батерии. Това наистина е минерал, но необходимо ли е да е хранително вещество в детските витамини?

Накратко за Bayer Pharmaceuticals

Повечето фармацевтични компании като Bayer, фирмата разработила витамините Flintstones, не са с най-прекрасното минало. Bayer е немска химическа и фармацевтична компания, основана през 1863 г.  През 1925 г. става част от IG Farben, немски химически индустриален конгломерат. Много от членовете на борда на тази химическа компания участват в създаването на Федералния резерв като Пол Уорбърг, който по онова време е член на бордовете на Федералния резерв и на I.G Farben. Това е корпорация със здрави връзки със семейство Рокфелер, и е втория най-голям акционер в Standard Oil. Инвестицията е част от модел реципрочни инвестиции между САЩ и Германия през нацистките години. Добре известно е, че  IG Farben беше силно свързана с нацистите. Те държат патента за пестицида Zyklon B, химическото вещество, използвано в газовите камери. Някои от директорите на IG Farben са обвинени като военнопрестъпници, докато други продължават с дневния ред, който виждаме са се оформя днес. Има доказан конфликт на интереси в компаниите акционери що се отнася до създаването на фармацевтични продукти.

Мисля, че е време да проучваме какво даваме на децата си. Нужни са само малко проверки и да сме информирани и осъзнати за случващото се около нас. Много от нас живеят живот на роботи, упорито правим едно и също. Програмирани сме да пораснем, да работим и да прекарваме повечето от времето си заети именно с това. Макар че реалността ни се изразява в работа от 9 до 5, ядене – сън – телевизия – извършване на редица дейности за развлечение, има и сили, действащи зад кулисите, които манипулират съзнанието на човешката раса. Необходимо е само да забележим това, след което можем да започнем да правим по-добри избори в собствения си живот. Светът наистина се събужда, хората искат нещо ново, сегашната парадигма на Земята е такава, че много хора не резонират вече с нея. Много от нас смятат, че е време да продължим напред, да пораснем и да изследваме своите безкрайни способности.

Аржун Валиа

Източници (Линкове за проучвания и изследвания използвани за статията)

http://www.greenmedinfo.com/blog/top-us-brand-childrens-vitamins-contains-aspartame-gmos-other-hazardous-chemicals

http://labeling.bayercare.com/omr/online/flintstones-complete.pdf

http://www.federalreserve.gov/bios/boardmembership.htm

http://web.mit.edu/thistle/www/v13/3/oil.html

http://www.flintstonesvitamins.com/en/products/complete-chewable-vitamins/

 

Източник: Top Children’s Vitamins Full of Aspartame, GMOs & Harmful Chemicals, 18 July 2013; http://www.collective-evolution.com/2013/07/18/top-childrens-vitamins-full-of-aspartame-gmos-harmful-chemicals/

Снимка: mentalfloss.com

Прочетете още статията: Коктейл от химикали или здравословен продукт

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

1 thought on “Топ марка детски витамини пълни с аспартам, ГМО и вредни химикали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *